Vybavení pro miminko do malého bytu. Poradíte, prosím?

mouss
3. led 2021

Ahoj holky, čekáme miminko, ale máme malý byt 2kk a stěhování teď nepřipadá v úvahu. Poradíte vybavení pro miminko, které je skladné a vejde se do malých bytů, nejlépe nějaké 2v1, 3v1 apod. Postýlku, přebalovací pult, skříňku na věci a kosmetiku, aj. Ukažte fotky pro inspiraci, jak jste to řešily vy, které jste to měly stejně 🙂 děkuji

sasanka772
3. led 2021

@mouss Taky máme ten samý byt a normálně jsme do pokoje dali postýlku, psací stůl na který jsme položili přebalovák, věci na přebalení a měli jsme tam skříň naši i syna + gauč na přespání. A takový koš na hračky a to stačilo do začátku.

martt
3. led 2021

@mouss Ahoj fotky už nemám, ale my když se nám narodil starší syn bydleli jsme ve 2kk. Ale měla jsem komodu s přebalovacím pultem, když odrostl, ten vrchní pult se oddelal a zbyla jenom komoda. A postýlku jsem měla na kolečkách abych si ji mohla převážet z místnosti do místnosti.

maaaadlaaaaa
3. led 2021

@mouss Mám rostoucí postylku Čilek, je do 8 let a dělají se i s prebalovacim pultem a šuplíky. Já si vybrala se stoleckem, který teď slouží jako perak. Mám k tomu ještě kolébku od Kindekraft, která se dá krásně složit a přenést, kam je potřeba.

maaaadlaaaaa
3. led 2021

@mouss prebalovaci pult, mam jinak daný na komodě. Pokud máš šikovného chlapa, jistě je schopen to stlouct z pár prken. 🙂

tynka9
3. led 2021

Nám stačila v podstatě jen postýlka - měla ve spodní části jedno velké šufle, kam se daly dát náhradní peřinky, spacáčky... co tě napadne. Nakonec to dopadlo, že postýlka většinou sloužila jako odkládací plocha na hračky a spal s námi v posteli. A pak jsem si pořídila na ní kapsář, do kterého jsem si narovnala všechno, co jsem chtěla mít po ruce (plinky, mastičky, podložka na přebalování, ubrousky). A v podstatě to stačilo. Oblečení měl v naší skříni, jen jsem se trochu uskromnila. Přebalovala jsem na posteli, stejně to bylo na chvilku a cca ve 4 měsících putoval na zem, protože se tak mrskal, tak jsem nechtěla riskovat, že se skutálí na zem. Po čase měl v kuchyni pěnové puzzle, ale stejně byl věčně mimo ně někde na zemi.

Jinak jsme měli hodně pidi 1+1 a teda v synových 9 měsících jsme se stěhovali do svého domečku a nemohla jsem se dočkat.

mamikry
3. led 2021

@mouss my jsme meli pro male jen postylku. Veci melo u nas ve skrini, prebalovaci podlozku na stole a pozdeji se stejne prebalovalo v posteli nebo na pohovce.

veru181
3. led 2021

Přebalovací pult máme řešený podobně jako @maaaadlaaaaa, doma stlučený (a komodu jako hlavní nábytek na všechno prckovo oblečení). Dělají se i přebalovací pulty přímo na postýlku.

gramar
3. led 2021

@mouss V malém 2kk nás bylo pět (tři děti), fotky bohužel nemám, nebylo tolik prostoru abych mohla fotit, ale vešli jsme se a to jsme měli dvě postýlky (ložnice a obývák). Neměla jsem přebalovací pult, ale pouze podložku co šla hodit na bočnice postýlky (nebo pračku v koupelně), věci normálně ve skříni, vaničku ve sprchovém koutě a na kosmetiku tu závěsnou potvoru z ikea, kde jsme měli všechno... ;) Spíš je důležité zvážit co opravdu potřebuješ a využiješ, ne podlehnout nákupní mánii to se potom člověk nevejde ani do velkometrážního bytu ;)

jancabr
3. led 2021

Jsme ve 2+1, máme dvouletou a teď se nám má narodit druhé. V ložnici je manželská postel, postýlka, veliká šatní skříň a komoda s dětskými věcmi. V obýváku je hrací kout a teď i denní kolébka pro druhé mimčo. Přebalovala jsem vždy na posteli nebo kde se dalo. První dcera spala nejdřív s námi v posteli, pak ve své postýlce. Druhá bude taky nejdřív s námi v posteli.

elencze
3. led 2021

přebalovací pult jsem nikdy nepoužívala, jen podložku, nejdřív na posteli, pak na zemi. Co za mě rozhodně doporučuji je hnízdečko, přes den malý spal v něm na gauči, večer jsem ho v hnízdečku přenesla do postýlky, a hojdavak, fakt se v něm krásně zklidnil, kdykoliv odděláš a nepřekáží. Sice má teď svůj pokojík, ale stejně chce být hlavně s námi v obýváku.

romi85
3. led 2021

My jsme v 2kk já a partner (v obýváku) a má 15-ti letá dcera (má vlastní pokojíček).Za měsíc se nám má narodit prcek a tím pádem se nám obývák zmenší ještě o postýlku 😂😜..ale dcera samozřejmě svůj vlastní pokoji tím spis potřebuje ať má trochu klidu a soukromí..Ale nehodlám kupovat žádné vymoženosti jako prebalovaci pult a extra komody atd..vyklidila jsem si skříň v obýváku a tam naskladala oblečky a věci pro malého,přebalovat budu na podložce na posteli stejně jako u dcery když byla miminko..vaničku máme ve vane a vyndavame když se jdem vykoupat takže nikde nezavazí atd atd..proste jsme kromě postýlky už nijak nemensili prostor ale využívali a poklidili a trochu přestěhovali to vše co už tu je..😉 Myslím ze teď se prodává zbytečně moc věci,které nejsou třeba...😉

zelenaesmolda
3. led 2021

@mouss vypuatila bych prebalovak

michaela666
3. led 2021

Přebalovací podložku s tvrdou spodní deskou mám na postýlce, dokud bude hodně maličká, tak se k ní nemusím tolik ohýbat. Potom podle potřeby budu dávat na postel nebo na zem. Hnízdečko plánuju dávat na pohovku do obýváku, abych nemusela pořizovat žádnou další kolébku nebo postýlku do obýváku ( máme 2+1). Na začátku mimčo není tak náročné na prostor, to přibude až postupně - hračky, židlička na krmení, hrací deky, křesílka a další designové blbostičky, které od někoho dostaneš protože je nutně musí mít každé dítě.

iris92
3. led 2021

Nic. Postylka netreba, staci hnizdecko do postele a uprimne, ani to byt nemusi. Na prebalovani staci podlozka, ktera se da treba na pracku, na postel... My porizovali akorat komodu na detske veci, obyc z ikea. Az ted pred 2. rokem jsme koupili ulozny system na hracky. Male miminko toho moc nepotrebuje.

slun1cko
3. led 2021

My původně v 1+1 měli jen postýlku a přebalovací půlt přidělaný na dvě ikea komody spojené zády k sobě, v nich oblečení. Zespoda jsem k nim přišroubovala kolečka, abych s nimi mohla kdykoli kamkoli hnout. Na postýlce kapsář a nad komodami ještě polici s různými krémy, olejíčky, nůžtičkami, plínami a celkem věcmi, které jsou potřeba v dosahu. Vanička v koupelně pověšená nad sušičkou za šňůrku. Musím říct, že čím větší byt, tím víc zbytečností v něm máme.

anet_98
3. led 2021

@mouss
Máme také 2+kk a máme to vyřešené takto. U postele mám přebalovací pult z komody, kde mám věci, které vytahují tak 1x ročně jako vánoční ozdoby, různé dekorace, zimní bundy, náhradní polštáře a tak. Pod postýlkou mám balení plen a nějaké krabice, které jsou plné věcí pro mimčo až bude větší a za mnou vedle postele máme skříně (není na fotce) a tam má věci přítel a malej. Já mám komodu v obýváku 😅

mouss
autor
3. led 2021

@maaaadlaaaaa tohle je super, děkuji moc 🙂 pořád přemýšlím jak to udělat abychom se sem vešli co nejlépe. Postýlka na kolečkách je taky dobrý nápad, ale máme tu tak málo místa, že z ložnice do obýváku určitě neprojede. Kde vám potom spalo dítě, když už odrostlo? V ložnici pro další větší postel není místo, budu ráda, když se sem vejde ta postýlka pro miminko. Samozřejmě bych ráda, kdybychom uz se od těch 3 let dítěte mohli přestěhovat, aby mělo pokojíček, ale počítám i s variantou, že tu nějaký čas ještě zůstaneme.

mouss
autor
3. led 2021

Holky jste super, jak jste to všechny elegantně vyřešily. Děkuji za rady. Možná mám obavy zbytečně, ale teď mám fakt pocit, že se sem nemůžeme poskládat a to nepotřebuji mít všechny kraviny a vymoženosti moderní doby, stačí fakt základ.

maaaadlaaaaa
3. led 2021

@mouss Mimčo ještě není na světě, ale mám pak v plánu mu nechat ložnici, kde zůstanou skříně, jen je otočim, aby nezasahovaly do pokoje a byly bokem. Menší ložnici si udělám v obýváku. Mám tam dva vchody, takže jakože dvě místnosti z jedné a nějak to rozdělím. Bydleli jsme tu ve čtyřech, takže ve dvou to jistě zvládneme s přehledem. 😉

michaela666
3. led 2021

@mouss Za mě ještě rada...Až si utřídíš myšlenky v tom co bys chtěla pořídit a jak to poskládat doma, informuj o tom babičky, které se budou chtít podílet na pořizování výbavičky. Mě už tchýně a teta chtěly domů stěhovat přebalovák s vestavnou vaničkou a proutěný koš na kolečkách a vůbec neřešily, že to nemám kam dát. Prostě se jim to líbilo a chtěly nám to koupit. Zarazila jsem je až na poslední chvíli.

maaaadlaaaaa
3. led 2021

@michaela666 Dobrá rada, já oznamovala až po 5. mesici těhotenství, takže jsem měla představu a už jim jen ukázala, co mám vybráno a oni rovnou řekli, na co z toho přispějí pod stromek. Sami byli rádi, že nemusí nic vymyslet.

michaela666
3. led 2021

@maaaadlaaaaa U nás je to první mimino po 6 letech, takže všichni nadšení a už mi domů vozí věci co malá obleče a použije nejdřív za rok. Sice to nemám kde skladovat, ale oni na to prostě nehrají...Moji mámu už jsem teda trochu usměrnila a když se jí něco líbí, tak se ptá jestli to nemám nebo jestli to využijeme, ale byl to boj. 😀

korin
3. led 2021

Přebalovací podložku jsme měli na pračce, těch pár kosmetických lahviček se vešlo do naší koupelnové skříňky. Do ložnice jsme pořídili regálovo-policový systém na zeď a pod to ještě komodu na věci (postupně se tam vešlo oblečení pro 2 děti). Postýlku jsme měli obyčejnou zděděnou, skladovali jsme pod ní trvanlivé potraviny 😀 Taky jsme využili pelech po našem boxerovi (pečlivě vypraný 😉 ) na denní odkládání dítka. Ale myslím, že byl příliš vyměkčený, že se v něm synovi špatně přetáčelo... Později sloužil pro skladování hraček. Na novorozeně jsme používali i prádelní koš vystlaný dekou. Fantazii se meze nekladou... Jeden čas jsme v 2 plus 1 bydleli se 3 dětmi, byt měl naštěstí celkem vysoké stropy, takže jsme prostor využili na max.

keksik002
4. led 2021

Vsak krom postylky nic moc jineho neni treba 🙂
Prebalovala jsem na stole na dece, obleceni ma ve skrini u me, pod posteli mel pliny atd a kosmetika v koupelne.

andelka
4. led 2021

Tak nás je v 3+1 5-6, takže taky malinko řešíme místo.
Co bylo u všech dětí v podstatě zbytečné, byla postýlka. Tak to máš hned 120x60 místo navíc. Přebalovací pult mi udělal manžel,desku nad spojenými skříňkami,kde má malý oblečení. Využili jsme tedy z Lidlu houpatko/ lehátko, je mnohem menší, a přenášeli jsme ho po bytě, a i tam občas spalo ( v postýlce ani omylem). Kosmetiku mám v krabici. Docela brzo jsem začala přebalovat spíše v obýváku na zemi,na koberci, tam jde jsme s ním většinu času byli. Takže pult byl využívány jen prvních pár měsíců. Vanicku jsme měli půjčenou, koupali jsme v ní tak první dva měsíce, pak už ve velké vaně s námi.
Hračky máme v bednách v systému Trofast IKEA ( takové schůdky).

anginka25
4. led 2021

Když se nám narodila dcerka bydleli sme v 1+1. Pořídily sme postýlku cestovní s přebalovacím pultem. Chtěla sem postýlku na kolečkách abych se mohla pohodlně dostat do skříně, u které musela postýlka být. Oblečení měla malá v úložném prostoru v manželské posteli. Kočár sme musely rozebírat a nechávat v předsíni abychom se vůbec vešly 🤦 naštěstí se nám po pár měsících povedlo najít byt větší. Nevím jak bychom se tam vešly teď když má dcerka dva a půl roku.