icon

Kritika rodiny na jméno pro miminko. Měli bychom ji ignorovat?

Včera v 17:51

Ahoj, vybrali jsme pro miminko jméno, které se nám s mužem líbí. Jenže jakmile jsme ho řekli rodině, začaly komentáře. Že se tak jmenuje sousedův pes, že je moc obyčejné a že se k příjmení moc nehodí...
Teď mě to úplně rozhodilo, i když předtím jsem z něj měla dobrý pocit. Nechci vybírat jméno podle rodiny, ale od té doby to mám pořád v hlavě...

Nechat si ho a neřešit okolí, nebo je blbost dát dítěti jméno, na které má rodina hned takové reakce?
Díky.

zuzkasim
Včera v 17:58

A proto jsme nikomu nic dopředu neříkali. Jedno z dětí mělo pracovní název Heřman, tchyně byla nejdřív zděšená, ale pak si zvykla, fakt věřila, že ho dáme 🤣 Nedali.

klokanka31
Včera v 18:23

@anonym_autor Nenechte si do toho kecat a dejte si co vy chcete. My budeme dávat Mikuláše. Většině lidí se to moc líbí, a komu ne, jeho problém 🤷‍♀️

lis6
Včera v 18:47
@zuzkasim

A proto jsme nikomu nic dopředu neříkali. Jedno z dětí mělo pracovní název Heřman, tchyně byla nejdřív zděšená, ale pak si zvykla, fakt věřila, že ho dáme 🤣 Nedali.

@zuzkasim my měli Polykarpa a Květomila

areh
Včera v 19:11

Jména jsem předem neříkala. Po narození mimča bude jméno všem jedno a komu ne, ať si trhne 🙃 Jestli jste s mužem domluveni, tak se ho držte. Je to vaše dítě, nikoho jiného. Nepochybuje ❤️

kakba
Včera v 20:02

Ty mas dite s rodinou nebo se svym muzem? Tak co resis.

eldoradoh
Včera v 20:04

Opravdu je nejlepší jméno dopředu neříkat. Po porodu, až je miminko na světě si už snad nikdo netroufne mít hloupé komentáře a připomínky.

anonym_5ceabb
Včera v 21:11

U nás měli problém s Emmou místo Emy a nad jménem Thea, kdyby druhé dítko byla dívka, úplně protáčeli panenky. A víš co? Šlo to jedním uchem tam a druhým ven, vůbec se mě tyto kecy nedotýkaly. Naše dítě, naše rozhodnutí.

drep
Dnes ve 04:42

Mé mámě se taky nelíbilo vybrané jméno a rozhodně se to nerozpakovala furt opakovat. Asertivně jsem jí řekla, že jméno vybíráme my a nám se líbí a dál jsem ji ignorovala.

lauriak
Dnes ve 04:50

Proto jsem jmena nikomu nerikala. Dozvedeli se po porodu a byli spokojeni.