Cesta s prarodiči do Španělska autem, pustit či ne?

mmirul
30. srp 2016

Ahoj, prosím, o radu, moje mamča se chystá ted o víkendu k moři, chce vzít s sebou i malou(v listopadu budou 4roky). Vlastně to má slíbený od lonska, že pojede s babi k moři. Původně, že Bulharsko,tak jsem řekla, že ji pustíme. No a tohle léto, mamča začala vymýšlet kam by se všude dalo jet, jen aby to moc nestálo. Došlo i na hádky neboť jsem zamítla destinace typu Tunis, Egypt, Řecko, že už to moc přeháním. Pak byl návrh cesta do Italie, což bych šlo, ale nakonec přišla perlička na závěr, že nakonec pojedou do Špaňělska, k jedné známé, autem. To už mi na hlavě stály vlasy. Upřímně, v dnešní době, a kort co se děje ve Francii(skutečnosti nám televize neřekne) se bojím... Dcera se k moři těší, ale zvažuji, že ji nakonec nepustím. Poraďte, necestoval náhodou ted někdo z Vás přes Francii? ☹ ☹ ☹

lolinka_1
30. srp 2016

letos jsme byli na dovolené přímo ve Franci, zvládli jsme přímo centrum Paříže i Disneyland. Vše bylo v naprostém pořádku, jen je víc kontrol u památek - chtějí vidět batohy a tak. Tašky nám prohlíželi i u vstupu do bazénu mimo Paříž. Bylo ta takové putovní, pár dní jsme spali u kamaráda a pár dní projížděli města a spaly po hotelech. Odjížděli jsme tam v ten den, kdy byl útok v Nice. Malou bych pustila, ale teda cesta do Španělska je sakra dlouhá, nevím, jak by to vydržely moje nervy. Máme pětiletou a chvílema byla cesta očistec 😀

anetka1701
30. srp 2016

Nepustila bych... španělsko je šíleně daleko!! To jsou skoro dva dny v autě, chudák dítě :o(

japona
30. srp 2016

@mmirul Pokud se nebudou pohybovat v centru Paříže, tak francouzský venkov je porad stará dobra Francie, nemějte strach🙂

japona
30. srp 2016

@mmirul Spíš zvažte, zda do Španělska neletet. Jela babička s dcerkou někdy delší cestu autem? Ja po par hodinach jizdy s detmu mam nutkani je "zapomenout" na benzince🙂 Jela by s ni sama nebo ještě někdo, aby se stridali v řízení, příp. se chystají někde přespat? Prostě zhodnoťte, zda si babička neukrojila příliš velke sousto.. ale jinak bych byla ráda, že se angažuje, někdo to štěstí nemá..

zmrzlinka
30. srp 2016

A mala by vydržela tak dlouhou cestuv aute?To by byl pro mne duvod proc bych dite nepustila.

g_m
30. srp 2016

@anetka1701 Nemyslím si, že pojedou bez přestávky, to by ve dvou nedali...

@mmirul Já bych pustila. Hodně cestujeme a já osobně nevidím rozdíl mezi Bulharskem a Francií/Španělskem (krom cesty samozřejmě, ale tady bych si s nima ujasnila, ať nejedou celou trasu najednou a to pochybuju, že by si stejně troufli).

lv
30. srp 2016

čtyřletá už si řekne, že chce přestávku, s tím musí babička počítat. Pustila bych.

lolinka_1
30. srp 2016

jj, souhlasím s tím někde přespat, i jen do té paříže jsme měli cestu rozdělenou na dva dny s noclehem v německu.

mmirul
autor
30. srp 2016

@japona babička chce jet autem, protože je to o dost levnější než letadlem. Budou se za volantem střídat s dědou...

mmirul
autor
30. srp 2016

Navíc dcera je zvykla, sedět skoro celý den, s přestávkami, v autě, takže by i cestu mohla zvládnout. Babička i přišla s návrhem, vzít stan a někde přespat. To jsem zavrhla. V kempu budiž, ale to by stálo peníze, což mamka chce ušetřit. Respektive, mamča chce co nejvíce ušetřit, takže raději pojede autem do Španělska, a nocleh bude mít u známé, které jen přispěje na energie. O.k. beru, ale ne s tříletou(skoro čtyřletou) vnučkou... Zvažuji dost silně, že ne.

berenika39
30. srp 2016

Já bych se bála. Tyhle úsporné výlety - budu mít dost prostředků na nepředvídatelné situace? Vydají je? Rozbité auto, nedej bože lékaři.....letadlem ano, ale autem bych se já bála...jen ty cesty ....

lolinka_1
30. srp 2016

@mmirul kam do španělska pojedou?

g_m
30. srp 2016

@berenika39 Takhle ale člověk přece nemůže uvažovat, to by se v životě nikdy nikam nepodíval...

@mmirul A kempu bych se nebála reps. za něj člověk neutratí tolik, aby se oplatilo jet na jeden zátah až do Španělska.

sara84
30. srp 2016

Asi bych nepustila tim autem. Preci jen ta cesta je mazec. My treba byli u baltu. 7h autem a bylo tam uuuzasne! A bezpecno a taky levno!

maii
30. srp 2016

@mmirul Jako ja bych se nebala terorismu tak moc jako toho byt zavrena v rozpalenym aute nekde v zacpe u Stuttgartu nebo kde a "setrit". V Evrope - vcetne Recka - to vypada BTW uplne normalne.

Ale cesta do Spanelska neni zadna lace - je to daleko, takze benzin, obcas i zaplatit WC, parkovny, no a pak mytne ve Francii (hodne). Pro setrilky nic moc, a to jeste nejedli, nepili a neprespavali.

Na letuska.cz nebo skyscanner nebo momondo si zkuste vyhledat lety do nejblizsiho letiste - nebo treba do Barcelony, tam toho lita mraky, no a odtamtud vlakem nebo treba by je nekdo vyzved..?

Dale: je ta znama FAKT u more nebo je to od more 15km trema autobusy? Jak daleko od letiste? Co jidlo atd? Jestli je to uprostred niceho, tak to bych se radsi podivala na nejaky last minute zajezd do Italie nebo Chorvatska, klidne s vlastni dopravou. Jako na dovoleny setrit za kazdou cenu, to je takovy dost blby.

lolinka_1
30. srp 2016

@maii souhlasím.

maii
30. srp 2016

@sara84 Presne, jako Balt mi prijde jako super dovolena s ditetem: je to blizko, levne, babicka by se tam domluvila, Gdansk je krasne mesto treba, pak tu mame sever Nemecka... Nebo Bulharsko treba. Skoda jen, ze ted uz bude na Polsko asi trochu zima..? Teda jestli nechteji vyrazit dneska :D chce to holt ohlidat predpoved, no, ale jako byt u more je prece super i tak, navic u Baltu se dite tak rychle nespali, atd.

berenika39
30. srp 2016

@g_m já klidně můžu🙂. píšu jen svůj názor, jak bych přemýšlela já🙂

maly_kukolar
30. srp 2016

uf, dva dni autom...akurat sme pred par dnami s mojou mamou spominali, ako sme rped 20r chodili autobusom do spanielska (ona desne trpela, ja som nemala problem, ale to som si to stradovala celym autobusom, hrala sa s inymi detmi ci otravovala vodicov :D ), ale to bolo vyse dvoch dni a navyse sme mali 8h prestavku v monaku - aby sa vodici vyspali. takto to dat naraz s tym, ze druhy si vzdy len nejako zdriemne posediacky mi prijde sialene. fakt by som sa bala uz len z hladiska bezpecnosti cesty. preco nejdu do chorvatska alebo niedke do talianska? usetrene peniaze za ubytko minu za benzin...

maii
30. srp 2016

@g_m nahodou ja s @berenika39 souhlasim. Jet nekam ve jmenu setreni penez bez financni rezervy a spolehat jen na stesti a evropskou karticku pojisteni, to proste zavani trochu pruserem. Kor kdyz jede clovek na vlastni pest.

Jako ja chapu, ze nekdo nechce mit pocit, ze plytva penezi, ale da se prece usetrit na jinych vecech: varit si sami, bydlet v kempu v chatce nebo v nejakem levnem apartmanu, vyprdnout se na turisticke atrakce (pasti), chodit na pesi vylety. Ale kdykoli nekam jedu, i po Evrope a sama, tak chci mit jistotu, ze kdyz se neco pokazi, tak mam pristup k penezum nebo nejaky jiny kontakt pro pripad nouze.

mmirul
autor
30. srp 2016

@g_m kempu se nebojím, ale mama nemá v úmyslu hledat kemp, prostě by někde našli plac a přespali by. O.k. beru, ale ne s tříletou vnučkou. Máma chce za každou cenu ušetřit bez ohledu asi na bezpečnost.

maii
30. srp 2016

@mmirul Hm tak to si teda nedokazu uplne predstavit, jako ono najit (s deckem) nejake legalni a bezpecne misto na prespani tak na divoko, to muze byt problem (a pokuta). Plus bezpecnost... Takze si s mamou promluv, treba ji i na dovcu prispej, a at jedou bud bliz (Balt, Bibione, Chorvatsko) nebo busem/letadlem nekam, ale takhle bych teda pomalu ani nepustila rodice natoz dceru 🙂

maly_kukolar
30. srp 2016

@mmirul cesta do spanielska so vsetkymi tymi nakladmi - benzin, myto, obcas nejaka kava na benzinke mi prijde teda skor ako dost drahy spas :D na rozdiel dod chorvatska, kde je clovek za par hodin a zvladnu to na jeden tah v noci, vnucka moze cely cas spat. navyse dva dni v aute je dost nuda teda, jedine s nejakymi zastavkami a minivyletikmi, spravit z toho troska roadtrip, ale to su zase dalsie naklady. myslim, nic v zlom, ze si to troska tvoja mamka romantizuje. ze sa zbali a pojde, ale po ceste jej naskace tolko vydavkov, ani sa nenazda a mohla za to tyzden byvat v apartmane v chorvatsku

g_m
30. srp 2016

@maii Ale nikde není napsané, že pojedou bez pojištění a peněz na útratu. Autorka píše, že chtějí ušetřit, ne že jsou na mizině a jedou si na dovču.

lolinka_1
30. srp 2016

zkuste mrknout i na zájezdy, třeba řecko s ALLin se dá krásně sehnat za 11.000 Kč na osobu. http://dovolena.invia.cz/?nl_country_id[]=28&d_...

maii
30. srp 2016

@g_m Chapu. Ale Zakladatelka se zminila nekolikrat, ze babicka chce na dovoleny usetrit - za kazdou cenu. O neci bonite jsem se nezminila, jen jsem poukazala na fakt, ze tyhle autovylety na vlastni pest autem s sebou casto nesou skryte vydaje (mytne, parkovne, jidlo). Velke. A do toho fakt nepocitam to, ze se obcas nedejboze neco pokazi na aute nebo nekdo onemocni. Proste pro setrilky secteno podtrzeno nic moc predstava?

Jako mala jsem jezdila s babickou do Bulharska vlakem (2-5 let). Bylo to super, teda aspon pro me :D ve vlaku se dalo cist, kreslit, prochazet se, koukat ven... trvalo to teda dost dlouho, ale bylo to fajne. CD taky nabizi nejake jizdenky do Splitu, co se podivat treba tam?

sara84
30. srp 2016

@maii i kdyby to nebylo uplne na koupani, nasi kluci kutali diry v pisku cvachali nohy...a hlavne super vzduch. A Gdansk je uzasny, Hel..

maii
30. srp 2016

@sara84 Presne, jako deti fakt neoceni horko a opekani se na plazi. Jako ja bych se Baltu nebala, chapu, ze to ma komousskou rizkovou pachut, ale je to super, pisek, melke more, spousta kultury mimo plaz (narozdil od Bibione apod.), moznost X vyletu...

mmirul
autor
30. srp 2016

s náklady jako je mýto, poplatek na wc mamča počítá. Cesta do Spanelska by byla 18h (plus samozřejmě nějaké ty zácpy apod.). Je jasné, že se budou dělat přestávky, procházky... Mají jet do Peniscola, to je pod Barcelonou. No a teď mi mami volala, že v autoservisu(nechala si projet auto na tu cestu) našli nějaký problém, tudíž nikam ted nejedou 🙂 jupííí, spadl mi kámen ze srdce. Takže bud poletí ted Last Minut do Bulharska nebo v říjnu poletí do toho Španělska. Děkuji moc všem za čas a názory...

mmirul
autor
30. srp 2016

Jinak známá bydlí 10min od pláže, moje sestra tam k nim jezdí rok co rok. Takže dle fotek krásné a hlavně ověřené místo...