Asi se zamilovávám do kamaráda
Mám skvělého kamaráda. Jsme dost soulmate. Rozumíme si neskutečně. Dokážeme vést hodiny (doslova) diskuze o životě, vesmíru, bohu... Byly bychom nejspíš spolu kdyby... Jsem nebyla vdaná.
Nejsem úplně nešťastné vdaná, nechci se rozvádět. Ale... 2 děti, náročný život. Strašně mi chybí být zamilovaná. Hrozně bych si přála to ještě jednou zažít. Nechci rozbít rodinu. Zcela vážně ale říkám, že by se mi líbilo mít románek. Teď dostanu sodu jak chci riskovat rodinu. No chci a nechci. Jen si to představuji. Chci se s tím svěřit. Kamarád to nejspíš cítí stejně ale vidím na něm, že cti, že nejsem svobodná. Drží se zpátky. Já taky. Ale děláme to jako dost vědomne, že si říkám, že bych ho ráda vzala na nějaký film a pak si řeknu, že tam v tom filmu je možná moc romantiky a že raději ne. Chápete mě trochu? Ono to tam už je. Ale oba za 1) nechceme riskovat mé manželství a za 2) nechceme riskovat to naše naprosto úžasné přátelství. Jako kamaráda ho potřebuju daleko víc než cokoli. Nepotřebuju ho líbat, spát s ním. Ale občas ho obejmout je krásné.
No každopádně se peru hlavně s představami. Velmi romantickými, nic sexualniho. Ale jak mi v životě ta romantika chybí tak si to samozřejmě promítán do něj. Asi řekněte ať zkusím romantiku s manželem. To se jako snažím ale už to tolik nejde a navíc prostě s těma dětma je to fakt na prd. On chodí unavený z práce a často prohodíme jen pár slov a jde spát 🤷. A já smutná že nemám lidský kontakt si do noci volám s kamarádem.. Pro jistotu zdůrazňuji, že se ani jeden o nic aktivně nesnažíme a naopak se snažíme trochu od sebe být dál. Ale moc to nejde. Nechci to přátelství ukončit jen proto, že by někdy něco mohlo se stát. Je pro mě extrémně důležitý, jako kamarád... Co chci tímto příspěvkem říct? Nic. Chtěla jsem se vypovídat... Občas je to lepší. Občas přijdu domů a manžel se zachová hnusně a kamarád naopak krásně a já cítím, že tj průser 🤦. Že i když se oba branime, tak je to hodně silný.
Pro
Zkus ještě znovu obnovit romantiku, zamilovanost s mužem, to za to stojí. Napadá mne hlídání a víkend pro sebe (nejlíp pravidelně), klidně psycholog a poradna (pro tebe, nebo pro oba, ať se vám to podaří najít znovu v sobě), mluvit mluvit a mluvit - o tom, co ti chybí, a co jemu.. s kamarádem to nerozvíjej, spíš hodně omez
Jako už mě kolikrát napadlo, že by nebylo špatný se rozvést a mít děti ve střídavce, že by měl člověk prostor na vztah. Ale to byl samozřejmě vtip.
Tím, že utíkáš v krizi za kamarádem prohlubuješ propast mezi tebou a manželem. Musíš si uvědomit co vlastně chceš.
Za mě je tohle asi horší, než jednorázový sex.. řešila bych to aktivně - směrem k jednomu nebo druhému
@anonym_autor musíš přece vědět, že tím, co děláš, ničíš vztah sebe a manžela. Jo, ono to možná s kamarádem bude hrozně krásný a romantický...ovšem jen do tý doby, než začneš řešit rozvod, péči o děti po rozvodu, peníze, hypotéku... až tě manžel pošle do kopru a ty s tím tvým bonbónkem začneš bydlet, přijde po pár týdnech úplně stejný stereotyp, nuda, únava, které zažíváš teď. Stojí ti to za to? Nebylo by lepší ten čas a energii, který investuješ do "kamaráda" věnovat do záchrany manželství?
Romantika přece není jen mezi mužem a ženou. Protože to má prostě jeden směr. Co postoupit na nějakou vyšší formu? Mně třeba fascinuje příroda, cestování, architektura, hudba, knihy, dobré jídlo,..dýchat, poznávat. Sebe...pracovat na sobě. Žiju normální život...chlap mě fakt se*e...jsem radši, že ho chvíli nevidím. Ale stejně by mě smolil každý další. Mně baví zájem, vzájemnost, úsměv....podívám se, že má třeba hezké oči, ramena, ale to je všechno. Přátelství si cením...je stabilnější, než zamilovanost. Když se mi líbí někdo zadaný, tak prostě respektuji a podporuji jeho volbu. Nastavím se na jeho štěstí. To je pokušení, utrhnout tady to Jablko. Jenže...potom, když ho neutrhneme, to bude lepší. A já jako věřící, znám tu nejvyšší formu Lásky..v té se všechno rozplyne...a můžu se cítit jako výjimečná, krásná a milovaná, ač lidé kolem selhávají.

A zkusila sis to představit naopak? Že manžel komunikuje s ženou, která chápe, že je unavený z práce a rodiny a možná i z manželky, která nedokáže naplnit jeho představy?