Těhotenství s kamarádem. Mám se rozhodnout pro potrat?
Zdravim. Chci se zeptat jestli někdo otěhotněl s kamarádem. Oba jsme svobodný už to trvá přes dva roky dál vysvětlovat nemusím. Jen nevím jak bych se k tomu měla postavit zda si to nechat nebo jít raději na potrat i přes to že v podvědomí to tak opravdu nechci ale on chce ať jdu na potrat. S rodinou ani s kamarády to řešit nechci tak mě napadlo aspoň tahle cesta...
To za tebe nikdo nerozhodne, to musíš sama zvážit všechna pro a proti. Je rozdíl, zda ti je 20 nebo 35.
A my to za tebe máme rozhodnout? Tak to fakt nechodí. A jelikož jsi zde úplně nová, tvůj profil je zcela prázdný, tudíž o tobě a tvých poměrech víme kulové, nemůžeme ti ani napsat, jak bychom se asi tak zachovaly my za stejných podmínek... Takže jediné, co ti tak můžeme potvrdit, je fakt, že do potratu tě nikdo nutit nemůže a vzdát se svého otcovství dotyčný také nemůže, pokud se rozhodneš být matkou.
Já bych do potratu nešla.
Spát s kamarádem dva roky mi přijde ujetý a už bych to brala jako partnerství. 🤷

Tak záleží na tom, jestli to dítě chceš, pravděpodobně jako samoživitelka. Roli hraje věk (v 18 bych to viděla jinak než ve 30), jestli máš podporu rodiny, bydlíš atp.