Jak zvládat vícečetné rodiny?
Jsem mamka 8 děti bojujeme ale dá se to zvládnout
@annanamest mozna kdybych jich nebylo 8,nemusite bojovat. Zvladnout se da vse,ale za jakou cenu. 8 deti uzivi leda tak miliardari. Aby mely vse,co potrebuji.
@annanamest mozna kdybych jich nebylo 8,nemusite bojovat. Zvladnout se da vse,ale za jakou cenu. 8 deti uzivi leda tak miliardari. Aby mely vse,co potrebuji.
@anonym_dd69b3 nikdy nebudou mít vše co potřebují. Nejde jen o finance ale i o věnování se dětem, pozornosti, podpoře. Když jich je 8 tak nevěřím že si člověk najde čas aby kvalitně trávil čas s dítětem 1:1. Finance samozřejmě hrajou velkou roli, jak píšeš pokud nejsou milionáři tak prostě děti budou vždy o něco ochuzené.. Tolik dětí je za mě totální šílenost a vlastně nezodpovědnost..
@anonym_dd69b3 Proč miliardáři? Znám několik rodin s více dětmi, myslím, že nejhorší je nakupování, vaření a najít si na každého čas podle jeho požadavků. Moje teta má 7 dětí, vím, jaké to je, čas strávený u nich na prázdninách (ano, brávali si ještě občas i neteře na prázdniny) byl jeden z nejhezčích.
@anonym_dd69b3 Proč miliardáři? Znám několik rodin s více dětmi, myslím, že nejhorší je nakupování, vaření a najít si na každého čas podle jeho požadavků. Moje teta má 7 dětí, vím, jaké to je, čas strávený u nich na prázdninách (ano, brávali si ještě občas i neteře na prázdniny) byl jeden z nejhezčích.
Ono je zas trochu neco jineho bezny provoz a prazdniny 🙂
Ale jo ony vetsinou ty velke rodiny jsou fakt hezky sehrane a casto i harmonicke 🙂
Ale pokud nekdo musi ,, bojovat ,, at uz s financema casem , prostorem nebo s cimkoliv jinym je to na prd …
Jako ja si to nedovedu predstavit 🫣
@zuzkasim Samozrejme je to trochu s nadsazkou,ale malokdo zvladne 8 deti bez financni podpory od statu. Navic,dlouha leta musi byt mamina doma,coz znamena mene penez nez kdy dva pracuji. Treba ja bych hodne musela ubrat ze sveho standardu,protoze staci jeden vstup nekam,napr.zoo a je to pro rodinu 10 listku. Pak tu mas divadlo,kino,zaliby, krouzky,nakupy,tabory,dovolena. Nerikam ze se tak neda zit,ale ja radsi preferuji mene deti nez jim nedoprat nejen materialni veci,ale i takovou tu peci. Popovidat si spolu,neco resit.
A účelem této diskuze má být co? Mně to smrdí další snahou o rozvíření místních vod kontroverzním tématem nezodpovědného rodičovství.
Já chtěla říct, že ne každá vícečetná rodina musí být vyžírka státu. Ano, teta byla dlouhé roky doma a starala se o děti a domácnost, to je snad v pořádku, ne? Znám rodiny, kde k jednomu dítěti mají ještě pomocnici do domácnosti. Je něco z toho špatně? Určitě ne, ať si to každý dělá, jak chce. Tam, kde péči o děti opravdu nezvládají a antikoncepci neřeší, tam to považuji za špatné. Jenže neexistuje právo nikoho, kdo by to mohl nějak posuzovat.
Já tím myslela to že práce domácnost prádlo vaření škola úkoly že je to prostě náročný ne že jako doma bojujeme mezi sebou 🙂Ale myslím že zvládáme dobre
Já bojuju už se třemi. Furt něco a každé odpoledne něco. Čas letí ani nevim jak. A ještě si najít čas na to být s partnerem. V 20h jsme utahaní jak koťata a jdeme s malým spát. Už teď máme malou lednici a malé hrnce. Vůbec nechápu jak bych to dělala. Nikdy nás nebylo víc než šest ( děti máme dohromady čtyři, ale nejstarší už je dospělé, i když studující). Nechápu jak se vejít do auta ( i když sami máme 7 mistne ), jak řešit dovolenou, jak najít čas a energii pro každé dítě. Stačilo mi mít ted deváťáka a předškoláka. Oba měli své potřeby a bylo nutné s nimi pracovat. Tomu nejstarší maturuje. Masakr i s těmi pár co máme.
Ale mám v rodině příbuzného, který k pěti svým vyženil tři od partnerky. A jedna známá má taky 8 dětí, od skolkoveho po vysokoškoláka.
@anonym_dd69b3 nikdy nebudou mít vše co potřebují. Nejde jen o finance ale i o věnování se dětem, pozornosti, podpoře. Když jich je 8 tak nevěřím že si člověk najde čas aby kvalitně trávil čas s dítětem 1:1. Finance samozřejmě hrajou velkou roli, jak píšeš pokud nejsou milionáři tak prostě děti budou vždy o něco ochuzené.. Tolik dětí je za mě totální šílenost a vlastně nezodpovědnost..
@kokoska29 Jenže když bude mít hodně peněz, nemusí do práce a tím pádem může s každým dítětem denně strávit tolik času jako někdo jiný po práci s jedním.
@kokoska29 Jenže když bude mít hodně peněz, nemusí do práce a tím pádem může s každým dítětem denně strávit tolik času jako někdo jiný po práci s jedním.
@mabs já nevím, pracuju do 15–15:30, dcera odchází ze školy ve třičtvrtě na jednu. Strávíme spolu zbytek dne. Kdybych nepracovala a měla osm dětí, tak spolu strávíme o 2.5 hodiny víc, ale ten čas se dělí o pozornost s dalšími sedmi sourozenci. Nepřijde mi to jako to samé.

@annanamest a proč bojujete?