icon

Jak zvládnout pocit méněcennosti ve vztahu?

14. čer 2026

Ahoj holky, jsem teď ze všeho nějak špatná. S přítelem jsme spolu skoro rok a ještě před třemi týdny jsem si myslela, jak je to mezi námi krásné po všech směrech. Přítel říká, jak mě strašně miluje a že jsem jedinečná... Jenže zároveň kritizuje, že jsem tlustá (ano, jsem, ale beru léky, po kterých mám s hubnutím problémy a zase úplná velryba taky nejsem) a o jiných ženách a o svých ex vykládá, jak jsou krásné. Před třemi týdny jsme se trochu hádali a on mi dal svůj telefon, ať si přečtu, co si píše s ženou, se kterou přede mnou míval pravidelný sex, ale ne vztah. Jelikož jsem byla rozčilená, opravdu jsem si to přečetla a on ji tam v jedné konverzaci psal, že na ní dostal chuť, kdy se pomilujou, že je krásná a pusinky úplně všude.. malém to se mnou seklo. Tvrdí, jak to byl jen flirt, že ji jen chtěl potěšit, že to nic neznamená a že už žádné takové zprávy psát nebude.. jenže ve mně to pořád je a navíc také řekl, když jsme se kvůli tomu hádali, že byla v sexu lepší než já. A já jsem teď úplně na dně. Myslela jsem, že spolu máme super sex, tvrdil to, vypadalo to tak a spali jsme spolu obvykle každý den několikrát. Teď s tím mám problém a je mi strašně mizerně. Pořád tvrdí, jak mě miluje, ať jsem v klidu, ale to já momentálně nedokážu a cítím se jako žena méněcenná 😔

Strana
z2
autor
Včera v 15:39
@izz76

@anonym_autor Přítel si tě neváží a je si tebou naprosto jistý. Jinak by ti neukazoval ty zpravy. Mela by jsi uvazovat o tom, vztah skončit, protože tohle neni normalni.

@izz76 on spíš nepočítal, že je opravdu budu číst, když mi to v tu chvíli nabídl. Já to nejdřív i odmítla, ale pak jsem řekla, že vlastně jo, ať mi to dá přečíst... Mně tohle taky nepřipadá normální, jen po těch zprávách mi i náš společný kamarád (spíše můj) řekl, že nemám blbnout, že věří, že je mi věrný a miluje mě, protože spolu mluví často jako chlapi (kamarád nám pomáhá s některými úpravami zahrady atd.), což mi řekl, přestože na začátku našeho vztahu byl dost proti, abychom spolu byli.. proto jsem si pořád říkala, jestli nejsem opravdu přecitlivělá, ale čím dál tím víc jsem si jistá, že chyba není u mě...

mabs
Včera v 20:24

@anonym_autor Přečti si to po sobě a představ si, že by to tohle řekla tvoje kamarádka. Co bys ji poradila?

levandule_k
Dnes v 09:24

Já si myslím, že bys ho měla poslat do oběhu. Já bych nechtěla být s někým, kdo si mě takto neváží, shazuje mě, ponižuje mě a vypisuje si s jinou.

Jestli nechceš, nejsi připravená začni pracovat na svém sebevědomí, své sebehodnotě, začni zkoumat rodinné vzorce, vztahové vzorce, proč tě přitahuje partner, který si tě neváží.

Cesta je klasický psycholog, čtení kníže z osobního, poslouchání podcastů, přednášek s touto tématikou. Můžeš vyzkoušet alternativní postupy typu kineziologie, rodinné konstelace, ženské kruhy atd. Ne každý je nakloněn alternativě, to musíš chtít ty sama.

Nic ti nepřinese výsledky přes noc, je to cesta.

mrkvovydort
Dnes v 11:06
@anonym_autor

@eloise02 asi jo, jsem holt asi blbá a na nic... Jenže ono to bylo opravdu krásné, synové ho mají taky rádi a on je, udělal pro ně víc než jejich vlastní otec za celý jejich život. A mě taky nekritizoval nějak často, i když do mě se to vždycky zarylo hluboko, kór když jiné chválí 😔 jenže teď prostě už nevím 😔

@anonym_autor bylo krásné, hlavní slovo BYLO.

Pokud se k tobě partner nechová s respektem, měj respekt sama k sobě a pošli ho do prdele. Nezůstávej s někým, kdo se k tobě chová jak k hadru proto, že máš vzpomínku na hezkou minulost.

mrkvovydort
Dnes v 11:07
@anonym_autor

@izz76 on spíš nepočítal, že je opravdu budu číst, když mi to v tu chvíli nabídl. Já to nejdřív i odmítla, ale pak jsem řekla, že vlastně jo, ať mi to dá přečíst... Mně tohle taky nepřipadá normální, jen po těch zprávách mi i náš společný kamarád (spíše můj) řekl, že nemám blbnout, že věří, že je mi věrný a miluje mě, protože spolu mluví často jako chlapi (kamarád nám pomáhá s některými úpravami zahrady atd.), což mi řekl, přestože na začátku našeho vztahu byl dost proti, abychom spolu byli.. proto jsem si pořád říkala, jestli nejsem opravdu přecitlivělá, ale čím dál tím víc jsem si jistá, že chyba není u mě...

@anonym_autor jak to tak po tobě čtu, přijde mi, že se mu už solidně povedlo nabourat ti sebevědomí.

reeeza
Dnes ve 14:34

Ježiš já myslela že je ti max 20, podle tvého příspěvku.... ale ty už máš přitom děti?? Prober se.

Strana
z2