Partnerka byla pryč se synem a já jsem vyrazil do Itálie. Co si o tom myslíte?
Dobrý den,
měl bych dotaz na váš pohled. Partnerka si ještě v době těhotenství naplánovala prodloužený víkend u kamarádky a vzala s sebou našeho syna (2,5 roku). Využil jsem této příležitosti a místo toho, abych zůstal doma, jsem si našel levné letenky a vyrazil na krátký výlet do Itálie.
Termínově vše sedělo – partnerku i syna jsem odvezl na místo a po víkendu je zase vyzvedl. Přesto partnerka můj výlet dodnes vnímá jako podraz. Její argument je, že je kvůli dětem více vázaná a podobný sólo výlet si jen tak dovolit nemůže.
Na druhou stranu si nemyslím, že bych rodinu nebo péči o děti nechával běžně jen na partnerce. Snažím se fungovat jako aktivní táta i partner a když se naskytla výjimečná příležitost, využil jsem ji.
Jak to vidíte vy? Je z vašeho pohledu můj výlet podraz, nebo se v tom dá najít i pochopení a partnerka by mi to měla spíše přát?
Přesně tak, já v tom "podraz" nevidím, ale asi ti to trochu závidí a to chápu. Tak jí daruj třeba k narozkám víkend v Itálii bez dětí a krize bude zažehnána 😉
Ne, nedá se v tom "najít pochopení". Můj muž má svoje akce a beru to, že já jsem s dětmi víc limitovaná, ale diskutujeme to spolu. Zjistit, že zatímco mám na krku děti, si udělal sólo výlet, aniž by mi o tom řekl, tak budu zuřit taky, i kdybych mu to třeba jinak odkývala. Druhá věc je, že u nás úplně neřešíme finance a ty výlety si můžu udělat i já (i když teď minimálně s miminem) nebo všichni společně. Nevím, jak to máte vy, ale jestli sis zaletěl do Itálie a rodinu vyvezeš na dovolenou na Mácháč tak buď rád, že tě nevzala pánví po hlavě.
Ne, nedá se v tom "najít pochopení". Můj muž má svoje akce a beru to, že já jsem s dětmi víc limitovaná, ale diskutujeme to spolu. Zjistit, že zatímco mám na krku děti, si udělal sólo výlet, aniž by mi o tom řekl, tak budu zuřit taky, i kdybych mu to třeba jinak odkývala. Druhá věc je, že u nás úplně neřešíme finance a ty výlety si můžu udělat i já (i když teď minimálně s miminem) nebo všichni společně. Nevím, jak to máte vy, ale jestli sis zaletěl do Itálie a rodinu vyvezeš na dovolenou na Mácháč tak buď rád, že tě nevzala pánví po hlavě.
@suzanna123 naprostý souhlas,já bych pukla vzteky 😂
A já bych byla také naštvaná, fakt hodně naštvaná. Mám na krku děti, jediné, kdy se utrhnu je víkend u kamarádky a ještě s dětma. A manžílek si na ten víkend vyjede s kamarádem a bez dětí do Itálie.
Tak asi záleží jak máte vztah hozený, u nás se takové věci nedělají.
@anonym_autor takhle, pokud jsi to konzultoval predem, nevidela bych v tom problem. Neni treba ani rikat kam a jestli, ale neco na styl "premyslim, ze jak budes u kamosky, mozna si nekam taky zajedu, treba najdu i levne letenky, co ty na to?" Pokud by se mi manzel sbalil jen tak "natajnaka", byla bych nastvana taky.
@anonym_autor ona ten víkend u kamarádky měla naplánovaný víc než 2 a půl roku? To jinak nikam nejezdí?
Ne, nevidím v tom podraz, protože syna mohla nechat tobe a mohla si uzit kamaradku sama. To, že spoustu matek je přecitlivělá a nedokáže opustit dítě na pár dní, kor když je dítě se svým tatou, to je věc druhá. A co jako čekala, že budeš dělat? Poslušně čekat u dveří? To je blbost
Ne, nevidím v tom podraz, protože syna mohla nechat tobe a mohla si uzit kamaradku sama. To, že spoustu matek je přecitlivělá a nedokáže opustit dítě na pár dní, kor když je dítě se svým tatou, to je věc druhá. A co jako čekala, že budeš dělat? Poslušně čekat u dveří? To je blbost
@kakba mohl kupříkladu uklidit byt - pokud teda na to matka taky není přecitlivělá a netrvá na tom, že to udělá sama (což je samozřejmě ten důvod, proč to tak často visí na nich) 🙄
@kakba mohl kupříkladu uklidit byt - pokud teda na to matka taky není přecitlivělá a netrvá na tom, že to udělá sama (což je samozřejmě ten důvod, proč to tak často visí na nich) 🙄
@suzanna123 uklizis byt 3 dny? To asi tezko.
@anonym_autor A ty jsi ji předem o svých plánech neřekl? Treba chtěla taky do Itálie..
@kakba úplně v klidu. Pokud bych na to měla 3 dny, tak to určitě využiju. Druhá věc je, že i kdybych to nevzala z gruntu, tak ocením a užiju si i to, že mám byt/dům pro sebe a že mám spoustu volného času - já nevím, asi je normální nelítat do Itálie, jen proto, že na to mám čas (a nebo to aspoň nejdřív probrat se svojí partnerkou, jestli třeba nemá něco proti, což je úplné minimum, pokud s někým tvořím rodinu).
@kakba úplně v klidu. Pokud bych na to měla 3 dny, tak to určitě využiju. Druhá věc je, že i kdybych to nevzala z gruntu, tak ocením a užiju si i to, že mám byt/dům pro sebe a že mám spoustu volného času - já nevím, asi je normální nelítat do Itálie, jen proto, že na to mám čas (a nebo to aspoň nejdřív probrat se svojí partnerkou, jestli třeba nemá něco proti, což je úplné minimum, pokud s někým tvořím rodinu).
@suzanna123 a co kdyby mu to zena prala? To, ale neni tento pripad. To je fuk. Neni to muj pripad.
@suzanna123 a co kdyby mu to zena prala? To, ale neni tento pripad. To je fuk. Neni to muj pripad.
@kakba jenomže ona mu to nepřála a asi k tomu měla důvod - což by zjistil, kdyby se zeptal, nebo mu to mohlo být jasné, a proto se radši nezeptal. Víme prd, jak to u nich funguje. Že on píše, že plnohodnotně funguje, může znamenat cokoliv a my si do té situace taky můžeme projektovat cokoliv, ale faktem je, že pokud s někým žiju a mám s ním malé děti, tak bych s ním takové věci měl konzultovat 🤷♀️
Jako já bych tedy v klidu nebyla, kdybych si myslela, že je partner doma a on by byl někde jinde, i kdyby jel třeba do kempu k Sázavě. Asi bych zkousla, kdyby jel k rodičům, nebo na chatu. Jakože okamžitý nápad. Ale stejně přeci bych chtěla vědět dřív než by tam odjel. Prostě mám ho ráda a bála bych se kdyby se mu něco stalo, že nevím ani kde je. Já nevím my si říkáme,i když se zdrží o hodinu dýl v práci.
@kakba větší úklid je klidně na tři dny a když se přidá i úklid sklepa tak je to na týden 🤔 A rozhodně by mi to udělalo větší radost než kdyby odletěl někam na tajnaka a řekl mi to až po návratu
@anonym_autor Když tak nad tím přemýšlím, tak jsem čím dál víc nas.aná. 😅
Doufám, že mého manžela takový podraz nikdy nenapadne, jako také bych chtěla letět do Itálie a ještě více bych chtěla letět do Itálie s ním a bez dětí, jenže to teď možné
není.
Byla bych neskutečně zklamaná a pak by následovalo neskutečné naštvání a jak se znám, nechala bych mu děti a prostě bych na víkend odjela také do Itálie, ať si trhne, když tak rád tráví dovolenou s kamarádem.
V tomhle jsem velmi tolerantni a prejici.Asi me to stalo prvni manzelstvi,ale zrovna v tomhle pokracuju i ve svem nynejsim vztahu.Kdyz muzes,tak jed.Ze mam na krku deti?No a.Pojedu jindy,jinam.
V tomhle jsem velmi tolerantni a prejici.Asi me to stalo prvni manzelstvi,ale zrovna v tomhle pokracuju i ve svem nynejsim vztahu.Kdyz muzes,tak jed.Ze mam na krku deti?No a.Pojedu jindy,jinam.
@hadruska to já jsem taky přející, ale nedovedu si představit, že bych nevěděla, že muj muž je v zahraničí. Muj pojede asi na 14 dní. Ale napřed se mi zeptal...
Neměla bych s tím sebemenší problém, kdybychom se na tom domluvili předem.
I tátové si zaslouží odpočinek. Ale samozřejmě to je o komunikaci, finančních možnostech vaší rodiny a dalších věcech do kterých z věnčí nevidíme.

@anonym_autor pohlídej děti, ať taky může jet sama