4letá dcera nepapá skoro nic, poraďte prosím
Ahoj holky mam problem co se tyce me 4-lete dcery a uz si nevim rady...precetla jsem tu toho spoustu byla i u dr.ale vysledek zadny...Mame problem co se tyce papani...moje dcera proste neni schopna papat skoro vubec nic at je to rozmixovane,nebo rozmackane ci v celku...proste nesni ani zeleninu max jednou kousne do jablka a to nad ni musim stat, nebo banan pulku zase jsem jak dozorce a tim to konci,zelenina absolutne nic...co se tyka mlecnych vyrobku je to katastorfa jedine co tak jogurt....ani ne maslo,ani salam pouze vysocinu, ani pomazanku proste nic....jen vysocinu a to max 5 kolecek a jednou kousnuti do rohliky...obed max kvetak obalovany jednu ruzicku,polovinu brambory a ji dve hodiny a jeste nad ni stojim krmim ji a nutim:( ja uz nevim co mam delat,asi se ze vseho zblaznim....problemy s jidlem mam od malinka..koupila jsem ji alespon martany vitaminy jsou to takove gumove to mi fluse...nejhorsi na tom je kdyz uz ma jid obedvat ,tak jsem vcera vypozorovala, ze mi rekla ze jde na zachod a tam to z pusy vyplivla:(:( jak to do ni snazim cpat uz po hodine ze treba trochu zvisi, hlas zacne se uz davit a blije po druhem soustu...vazi 15 kg tuto vahu uz ma rok...jedine co pije jsou stavy a kakao obcas...do skolky jeste nechodi musela jsem ji odhlasit pro afektivni zachvaty ...a ted od toho mam jeste 3-mesicni mimco a dcera obedva dve hodiny jak pisu treba jednu ruzicku kvetaku max dve a polovinu brambory..zabyva se vsim jinym okolo...ale koblihu bo palacinku by snedla celou hned...takze pro schrnuti sni pouze (vysocinu,suche pecivo, kvetak,rizek kur, hranolky, jablko,banan, susenky,chipsy) ale prisaham bohu ,ze jen max dve sousta:,((( co mam delat? dr mi rekla vyhladovet,ale u ni to absolutne nezabira jsem uz na zhrouceni....
@lucikakajikk Děláš z jídla divadlo a ona má díky tomu tu pozornost 🤷🏼♀️ na kila je v pohodě. Absolutně bych zatrhla tučné, smažené a sladké a kor mezi jídly nebo jako náhradu toho, že nechce jist. Dala bych jídlo na talíř a chceš/nechceš. Nechceš? Ok, dalsi jidlo za tři hodiny a vic to neřešila. Dalsi zaklad je dodržovat taky společné stolovani, spolecna priprava jidla, nenechat si s jidlem hrat a pravidelnost. Místo dvouhodinoveho přemlouvání (paneboze proc? 🙈) si dojez svuj oběd, obstarej mladšího sourozence nebo jdete ven. Moc to s ní řešíš a hrotis a ona s Tebou muze cvičit jak s loutkou. Super kniha je "Aby děti správně jedly". Doporučuju.
Ano, jsou děti, které mají problémy s jídlem, ale těch je výrazně menší procento nez těch, které mají jidlo jako zbraň na rodiče. Jak tady někdo psal... ono nechat vyhladovet je účinná metoda. Dítě přežije bez jednoho dvou jídel uplne v pohode a dokonce i vic d i po sobe, ale rodice uz vidi, jak zcela urcite zemře hlady a budou mu chybet ziviny 😄 a tak tanci, jak dítě píská, nabízí furt dokola něco dalšího (nebo stejného), mezi jidly zobe sladkosti, tucnosti a dítě to vycítí a tahá za provázky a tahá...
@kika_21 naprosto s Tebou souhlasím.