Čím vykrmit mimčo, aby přibralo? Prosím nějaké tipy 🙂
Synovi bude 8.měsíců (6240g a 70cm) příští tyden. Jí pěkně, ale přibírá malo :( Máte tip čím ho vykrmit?? 🙂
Moje osobní rada? Nechat je být. Náš pediatr tvrdí, ze děti, pokud jsou zdravé, prostě vi co potřebují a je hřích jim do toho kecat... Dcerka měla v roce necelých 9 kg a vždycky mi přišla naprosto v pořádku, kamarádky syn byl vždycky minimálně o kilo lehčí a žádný z doktorů to neřešil...
Dieťa nie je hus, aby ho bolo treba vykrmovat...pokiaľ je stravu primeranú veku, tak nič navyše netreba.
Dekuji za rady 😊
Pokud jí pěkně, vůbec bych neřešila. Já mám dítě, které naopak jídlo k životu moc nepotřebuje. Všechno musíme nutit, krmení je několikahodinové přemlouvání a prosení o otevření pusy. Když rostou zuby, tak je celý den jen na půlce banánu a pár křupkách. Nic jiného do ní nedostaneme. V 15 měsících máme 7,8 Kg a 74 cm. Neustále chodíme na převážení k doktorce, dělá nám i krevní testy a ty jsou vpořádku. Prostě máme hubené dítě, které moc nejí,ale energie má za dva. Když je nejhůř (zuby) tak dáváme nutridink (Fortini) a občas to sní.
Já jsem někde četla, že avokádo je zdravě tučné, tchyně pila při kojení smetanu, ale asi bych to taky nijak neřešila. 🙂
také bych to nehrotila. Dcerka měla ve 3 letech 104cm a 11,5kg váhu stejnou jako v necelých 2 letech
@pavlapavlapavlapavla Taky mám dvojčátka, chlapečka a holčičku (bio 9 měsíců, korigo 6,5). S jídlem se pereme hlavně u dcery, někdy to do ní padá, jak Němci do krytu, jindy musím dost nutit. A to nemluvim o tom, že do nich kromě mléka nedostanu jiné tekutiny. Před propuštěním z nemocnice, to už jsem tam byla hospitalizovaná s nimi, mi malá jednou zhubla a hned naběhla dokotrka, že takhle nás nepustí domů. Po skoro třech měsících bez dětí už jsem byla na prášky, nějak jsme to dali, ale doteď jsem nezbavila strachu, když nejí, jak by měli. Syn má kolem 7,5 kg, dcera 5,7 kg, takže pořád drobeček. Myslím, že Vaše holčičky mají pěkné váhy, na to, jak jsou brzy narozené. U nás se to trochu zlepšilo se zavedením příkrmů, ale dceři vždycky trvá mnohem déle, než si zvykne na nové chutě. Naše dětská mě uklidňuje, že prostě je drobnější a tělo si řekne samo.
@dvork ja mam prave taky strach. U jedne holcicky se objevuje i nadavovani a s jidlem u obou bojujeme kazdy den u kazdeho jidla. Po zavedeni prikrmu ihned prestaly holky pit mliko. Flasku nechteji krome rana - kase. I s pitim bojujeme ... kazde jidlo i piti je u nas rev a vztekani. A pak kdyz clovek tohle vsechno absolvovuje a oni ani nepriberou je to k zoufani. Ale zase je fakt, ze holky jsou porad v pohybu. Furt nekam lezou a nevydrzi chvili v klidu 😊
Nehrotila bych to - ono si vezme so potřebuje. Můj syn nikdy nebyl jedlík aně ted´ve skoro 2 letech toho sní méně než jiné děti (kolem 8m měl z aden asi dva příkrmy ? a jinak kojení - celý oběd tedy 180g skleničky (či domácí stravy) my nesneld kolik měsíců aso až v roce a půl > ale na 8m při 70cm měl necelých 7,5 kg > takže nevím z čeho přibral když Váš pěkně jí a ty kila nemá 😀 Kojíš? ZaveD´mísot kojení (či UM) další příkrmy klidně už i 5 denně > my měli tedy touhle dbou ty dva možná tři příkrmy, ale dokojovala jsme. Až teprve koelm 18m se mi poveldo dát 5 příkrm a to jsem odtavila > strašně dlouho měl jen 4 a vidíš přibírla i když při každé kontorole no přibírá málo ale asi to stačí.
Jeeee a pardoooon. Je nam osm mesicu korikovane bio deset 😊. Jsem se prepsala ...
@verry moje holka mela v tom veku stejne.Trochu pomahalo davat kasi na vecer. Jinak pokud ti hezky papa a je spokojeny,tak to neres.
Moje holka je vysavac na jidlo,v puse musi mit porad neco a v roce mela 74 cm a 8,5 kg a ji vice,nez muj manzel.Nektere deti pribiraji mene a bud opravdu rada,ze ti hezky papa.Kolik holek musi dite k jidlu vyslovene nutit a bojuji s tim.
@pavlapavlapavlapavla U nás byl taky bojkot v pití mléka, proto jsme začali s příkrmy ve 4 měsících korigo (já si plánovala klidně až o měsíc či dva později, ale děti si řekly dřív). Úplně to zoufalství chápu, člověk to do nich horko těžko souká. My máme krize hlavně věčer, musíme krmit s manželem oba, jinak by nejdeli přes vztekání snad vůbec nic. Ale když už jsou Vaše holky takhle šikovné a pěkně mobilní, určitě se jim daří dobře. To jen my mámy přijdem o nervy.
kojila bych na pozadani tj. kdykoliv i 10x za hodinu....neznam 5akove hubene mimino ;)
@anniesfibis 10x za hodinu? Co je to za nesmysl?
Uvedené míry nejsou nijak tragické a jestli dobře jí a přibírá i když maličko, vůbec bych to neřešila. Pořád je lepší hubené miminko než oplácané. To jenom řada matek je stále zblblá tím, že zdravé dítě = oplácané dítě a jak mile nezapadá to tabulek je něco špatně... 😝
Děti mají přirozenou regulaci přijmu potravy a mi jim to akorát kazíme a pak se stačí ve školce a škole podívat kolem sebe, jak to dopadá...
@blondynka400 ja neresim tabulky..rikam, ze kojene dite neni nikdy hubene - jenze kojene neznamena, ze distane 6x denne v pravidelnych intervajech, ale ze je opravdu kojene- na pozadani =dite si rekne a dostane prso...asi by jste se dust divila, kdyz vam kojit i 10x za hodku prijde jako nesmysl. Ucelem neni dite nafutrovat, ale vyhovet heho potrebam a takove dite iak nikdy nema problem s vahou, jeli zdrave.
@anniesfibis to nesouhlasím, protože i kojené dítě může být "tlusté" a nebo naopak může být na druhém straně, protože i miminko může řešit "jiné problémy" jídlem. Navíc když do hry přijdou i příkrmy, už to není pouze o kojení. Jestliže mluvíte o miminku do cca 5 měsíců ok, pak už toto neplatí.
A ano, přijde mi to jako nesmysl, stačí něco vědět o fyziologii člověka. Navíc dítě takto stejně mléka více nevypije...
@blondynka400 mate jistotu, ze vypije kolik potrebuje...a ze presne jak pisete tim ukoji veskere sve potreby..nezlibte se, ake ta vase fyziologie (mimoch.mam z ni statnice) vi o detech kolik? vic nez samotne deti prirodou naorogramovane? - proto je to ,,kojeni na pozadani,,=rizene ditetem a ne budukem podke ucebnice. Myslim, ze snad kazda LP Vam to potvrdi. Ale nechci se tu hadat. Tohle je proste nejorirozenejsi cesta a zaroven tak snadna a moudra. Staci verit prirode. Verit detem.
@anniesfibis jasně, máte jedno malé miminko a víte o dětech vše .-)
Nikdo neříká, kojit co 3 hodiny, jak to bývalo kdysi.
Ale 10x za hodinu? Když vemu průměrnou dobu kojení a další potřeby dítěte, z toho by opravdu nemohlo být spokojené a šťastné dítě.
Ano, souhlasím věřit přírodě a dětem, ale proč jim to tedy i vy vašim "fanatizmem" ničíte? .-)
Navíc ještě jeden detail, od určité doby mateřské mléko prostě nestačí, výše uvedenému miminku je 8 měsíců a na to už je pouze MM krátké. Když tedy pominu vše kolem, Vaše rada mi přijde lehce mimo mísu.
@blondynka400 Trochu musím oponovat k názoru,že kojení 8.měsíčnímu dítěti nestačí... Moje dcery byly obě veliké milovnice kojení a o příkrmy jevily dlouho minimální zájem,jídlo si možná s chutí napatlaly na hlavu,ale jíst nepotřebovaly. Mladší byla v roce živa z 99% z mateřského mléka a hubená tedy rozhodně nebyla,spíš naopak,výborně prospívala,bez nemocí... Bylo to o tom,že jsem kojila na požádání, v průměru 12x za 24hodin,v noci třeba po 3-4hodinách,přes den i po půl hodině. Takže rada,kojit často,není mimo,i když tedy zakladatelka neuvádí jestli kojí... 🙂
Syn byl vždycky velmi hubený ale zase vysoký (ve 2.5 letech má 105cm a 12.5kg).doktorka nás strávila vším možným, ale jeho zkrátka zajímají jiné věci, než jídlo ☺ nemyslím AI, že jsou děti sebevrazi a že se záměrně vyhladovi k smrti... Co obecně dává chuť k jídlu je vitamin B (já malému dávám pravidelně MULTISANOSTOL 1x denně 5ml) chutná mu a řekla bych, že ji trošku líp. Jinak čím vykrmit? Nám radili pribiňáky, pít smetanu, jist hodně tučné... Ale to není to, co bych pro své děti chtěla 😇😉
@verry neblazni 🙂 ❤ Moje dcera, v kvetnu ji budou 3 roky, manyni 89 cm a 11300 g.Krasna a hlavne naprosto zdrava holcicka! Mate uplne v pohode vahu a pokud prestalo mimco nabiraf jako driv, tak to js normalni. Kdyz ho zacnes ,,vykrmovat", muzes mu do budoucna zadelat na problem.
Také se přikládním k názoru že v 8m kojení stačí. Známá kojila téměř do roka a holky 10kg ?? Kojení nestačí nevěřím i ze své zkušenosti. Sny v 8m sněld cca půlku přesnídávky a k obědu pár lžiček zeleniny s těstovinami a druhý svačinka ta byla snad až kolem roka a byl to jogurt který také není na přibírání jak říkala naše DR > jinak kojený po cca 2h. O jídlo nejevili zájem začal jíst 3x-4x denně menší porce kolem 15m kdy začla jíst co my a jídlo jsem mu více ,,kořenila´´Jak jsem psala syn měl kolem 8m 7,5 kg (což mi příjde krásné na to že byl převážn kojený a narodil se a nemlě ani 3kg)
po čem se přibírá asi po lipánkách ty miluje a teď je má každý den . ve dvou letech má asi 11,5kg
Zkusila bych k nídani dát kaši či něco vydatného pak kojení (UM), oběd, svačinka nějaké ovoce, a k večeři zeleninu.
Tvrzení že na noc mám dát sunar, že kojení nestačí a má hlad proto se budí je velký omyl - budil se mi i tak a budí i ve dvou letech.
Pokud ti o jídlo jeví zájem nahraď kojení dalším jídlem.
Tedy oprava: vahu ma naprosto ok z meho pohledu (dcera mela v 8 mesicich podobnou). Pribinaky urcite nedavej a ani zbytecne um, pokud kojis. Pribose jsou zatezujici diky tvarohu a cukru. Proste klidek. 😉
@izz76 Kojení rozhodně stačí,jednu dceru jsem plně kojila do 9M,pak jsme začaly pomalu se zeleninkou v roce 11,5kg,teď kojím + max. 100g zeleninky a v 7M 9,3kg.
Vždy jsem kojila na požádání,ve dne v noci.
Dvě dcery jsem měla drobnější a dvě baculatější.
MM je důležité i 2letech,takže pokud to jde a chcete,tak kojte
Buď v klidu... Syn měl v roce 9 kg teď má dva a ma 12,5...
Neřešila bych to, pokud je dítě jinak spokojené čilé .... Náš syn přibírá blbě, navíc málo jí, tabulkově je už dávno mimo ale neřešíme to, je zdravý, spokojený, má dost energie .... fakt nemá cenu to řešit ( neříkám ale že nemá mít dítě kvalitní stravu přiměřenou věku). Nyní má syn 4 roky, za poslední 2 roky přibral cca 1,5kg ... aktuální váha je 16kg
dcera se narodila jako pucek a tím s výkrkmem skončila. na jídlo extra nebyla, pokud už nešlo o kojení a dnes je jí 2,5 roku a má sotva 11kg. což měl její brácha v roce. no a? je živá, spokojená, nelezou jí kosti, nemarodí. prostě normální dítě, jen drobné. pokud dítě nepřibírá, ale nemá žádné další problémy, prospívá, tak bych vykrmování neřešila. lepší jak vykrmené obézní děti. raději jen hlídat pestrost té stravy, což je základ u všech dětí 🙂

Hackuju se 😊😊 mam 10 ti mesicni dvojcatka-holcicky a nechteji moc papat a kdyz neco priberou tak to zas vylitaji 😊 a zhubnou a tak furt dokola. Korigovane je nam sedm mesicu a mame cca 6800g a 7000g. Dekuji za rady 😊