icon

Co dát půlročnímu dítěti k jablíčku?

smallinka
7. dub 2015

Mám dotaz, dávám holkám na svačinku banán + kaše.... chci dát jablíčko, ale přijde mi hladové....co by se k tomu dalo přidat, aby je to zasytilo a já nemusela dávat ještě kaši? piškoty zatím vynechávám přijdou mi sladké.......napadly mě třeba ty kukuřičné křupky? díky za nápady....... 😉

Strana
z2
janinek
7. dub 2015

@katyxq Tak proc pulka doktoru otom nci nevi a druha rika, ze nedavat?

Zahustovani ovoce teda take mco nechaou, ale ja jsem pres kusovou stravu, ne patlavou.

@nonnni Ja kupuji u nas ruzna masla - mandlove, kesu, burakove, idealne bez soli a palmoveho oleje. mandlov emam z prazenych mandli, ale ted mam i nejake raw liskooriskove, ale to ma 'divnou' chut 🙂

katyxq
7. dub 2015

@janinek proč? Se ptej jich - jestli sledují aktuality (ehm, 10-15 let staré) ve svém oboru přímo v odborných zdrojích. Já si od jisté doby rady doktorů dost ověřuju a často se hodně divím 😅

nonnni
7. dub 2015

@janinek ja tim ten banan nehustim, ale redim 🙂 Bananu tak tretina max a rozmackane vydlickou je to moc blijozni, naredim dost vodou a do nejake pozivatelne konzistence to dostanu tou ryzovkou.

smallinka
autor
7. dub 2015

Děkuji holky za rady. Co se týká vyrážky, tak dnes už je to lepší. Je to asi více aspektů dohromady. Mě se nejvíc osvědčil starej dobrej Aviril zásyp, protože vysušuje, což si myslím, že na opruzeniny z vlhka je ideální. Nebo Rybilka je dobrá. Genciálka ale pomáhá nejvíc, a taky mám nutkání ji dát na dezinfekci..... nemůže být přece tak hrozná, když se dává do pusy malým miminkům když mají moučnivku.... nám ji tam dali v nemocnici, ani se neptali..... jinak doktorům tak nevěřím na 100 %, důvěřuj ale prověřuj si sám.... Co se týká stravy, budu pokračovat převážně v mrkvi.....plus brambor. Dále zkusím nový příkrm batáty - první - 3.den pár lžiček 🙂

sangita
8. dub 2015

@smallinka Zelenina s obilovinou a lusteninou je idealni kombinace - plnohodnotne jidlo. O tom jsrm neslysela, ze ovoce "pred" nevadi. Pokud jde o to, aby se ovoce travilo samo a s nicim se ve strevech nesetkalo, bylo by logicke nejist nic ani pred, ani po ovoci.

naho31
8. dub 2015

Ahoj, ja svemu klouckovi davam k jablicku banan, trosku tvarohu, sladkou bramboru. Banan trosku stavi ridkou stolici, takze mohu doporucit. No a na opruzeninky je dobra zinkovka, ja jsem mela mast od Avirilu. Nikdy bych nedavala desinfekci! Co mohu sama doporucit jje Bephanten, ten se mi osvedcil jako prevence proti vzniku i na doleceni opruzenin. Taham ho vsude s sebou. Ted ho maji dokonce v akci v DM v baby bonus knizce. 😉

smallinka
autor
9. dub 2015

Ahoj holky, tak píšu, jak jsem dopadla dneska u Mudr. Volala jsem jí kvůli těm opruzeninkám. Tak mi doporučila po každém přebalení prcinu umýt vodou s heřmánkem, pak prý vyfénovat (nevim no asi spíš pořádně vysuším) do úplnýho sucha, potřít genciálkou....na desinfekci. Až genciálka zaschne mám potřít vazelínou - řekla mi i název, ale zapomněla jsem? Neznáte některá? nebo to byla jen značka obyčejné vazelíny? taky mi říkala nechávat miminko často bez pleny ať větrá no..... Tu reakci na banán mi spíše nepotvrdila. No takže se vracím ke genciálce, která mě zabírá okamžitě. Nebudu dítě trápit kvůli nějakým zastaralým neprokázaným názorům......

kocour1
9. dub 2015

Já myslím, že na opruzeniny je nejlepší omývat čistou vodou, pořádně vysušit a pak natřít speciálním krémem na opruzeniny...já mám dobrou zkušenost s Imazolem. Ten se nesmí používat déle jak týden, ale nám většinou v akutním stádiu zabere okamžitě. Podle mě lepší než ta genciánka, kterou jsem také zkoušela. Pak na doléčení je dobrý bepanthen. Lze ho použít místo té vazelíny, je zaručeně hypoalrgenní a nedráždí pokožku, jen ji chrání - vytvoří takový jemný film, aby se dále neodírala.

smallinka
autor
9. dub 2015

@kocour1 tak ten Imazol to je on! 🙂 to mi říkala ta Mudr. Díky 😉 to mi říkala s tím jemným filmem...

katyxq
9. dub 2015

@smallinka dát přes genicánku vazelínu jsou dvě věci, které si vzájmené odporují ve svém fungování - takže za mě hodně divná rada

smallinka
autor
9. dub 2015

@katyxq tak já bych ji hned neodsuzovala, taky mě to vrtlo hlavou tak jsem se zeptala a říkala že jak genciálka zaschne......asi jde o to, že ten Imazol udržuje ten ochranný filtr proti vlhku, genciálka to neumí, ale zase dezinfikuje.... já teda umývám zadeček, dala jsem genciálku a většinou jednou dvakrát stačí a to je vše.... vypadá to že to bude OK 😉

katyxq
9. dub 2015

@smallinka no ... imazol je antimykotikum - což je i genciánka (a učinnější a bezpečnější) ... kvasinka má ráda teplo, vhko, mastno, takže cílem je právě opruzeninu udržet suchou a teprve až odrudne, oloupe se, tak teprve postoupit v léčbě kůže dál (na předchozí stránce jsme dǎvala odkaz, jak na kvasinky - ono hlavně to, co je na kůži, je jen odrazem toho, co je ve střevech)
Ale tvoje dítě, tvoje volba - jen říkám, že mi přijde kontraproduktivní míchat na kůži dvé věci, které mají opačný efekt.

jolima
9. dub 2015

@kocour1 Nevíš, prosím Tě, co Sudokrem a jak dlouho se smí používat?

smallinka
autor
9. dub 2015

@katyxq jasně já to taky nemíchám, vzala jsem si z toho co řekla svoje, genciálka vážně pomáhá, je to teda určitě kvasinka. Protože to vypadá stejně jako jsem měla nedávno já a dost jsem o tom četla. začla se mě to děla po porodu, jak jsem se pořád potila a jedla sladký....No a u malé to vlhko v plenách... Měla tam nejdřív červené pupínky, teď to má suché trošku oloupané, ale má to teda na celém zadku i předku ☹ ale lepší se to! to je hlavní....

avantgarda
10. dub 2015

Já jsem mohla, dle slov naší doktorky, po ukončeném 6. měsíci začít dávat synovi rohlík. A tak, když jsem měla pocit, že je po ovocné svačině ještě hladový, dala jsem mu kousek rohlíku. Nebo od Nestlé kaši - Rýžová krupička se jmenuje. Ta u syna měla dlouho úspěch.
A co se týče opruzenin při zavádění příkrmů, někdy se stalo, že synovi dané jídlo příliš nesedlo a začínala se mu dělat opruzenina. Jakmile začal mít zadeček moc červený, mazala jsem o to víc Bepanthenem. Když jsem to nepodchytila včas, pomohl na léčbu Sudocrem.

naho31
13. dub 2015

Ano, ano.. na hotové opruzeniny je dobrá zinková mast jako je již zmiňovaný Sudocrem, já teda raději používala Aviril, malému se zadeček rychleji zahojil. Teď má průjmy celkem obstojně, takže mu jednou za týden dávám vypít Smektu. Proti opruzeninám si zakup ten Bephanten, udělá na zadečku jemný film a nepropustí vlhkost.. Já ho používám už od narození a opruzeninku měl jen jednou, když jsem to s mazáním flákala.. také je dobrý na doléčení opruzenin a je dobrý i jako malá desinfekce.. 🙂

smallinka
autor
14. dub 2015

Děkuji všem za odpovědi. Ještě bych měla jeden dotaz, jestli může dítě takovýto rýžový dezert.....ne že bych to kupovala sama, donesla to tchýně, je na tu zdravou výživu. Říkala, že by to mohly, není tam ani jogurt ani lepek, akorát to bude možná sladší. Co myslíte?

http://eshop.provita.cz/dezert-ryzovy-karob-150...

naho31
14. dub 2015

Já teda na tyhle věci moc nejsem. Má to v sobě x věcí, které ani neznám.. Navíc ořech je alergen. Nejlepší je tvaroh nebo lepší bílý jogurt a do něj ovoce. Já si trhám vlasy za to, že jsem malého naučila jíst přesnídávky. 😕

smallinka
autor
14. dub 2015

@naho31 děkuji za odpověď, psala jsem i do jiné diskuze a tam by mě málem za to ukemanovaly 🙂 že bych to chtěla dát...tak jsem si to rozdělala sama a opravdu ne 🙂 je to výborné, ale hodně sladké.....pro mimina určitě ne. Jinak já si dělám přesnídávky sama...taky nechci kupovat.

janinek
15. dub 2015

@smallinka Mne to prijde zbytecne sladke a zbytecne moc veci navic, jde koupit jogurt, pokud nechces mlecne, tak udelat ovocnou presnidavku, coz uz delas.

Strana
z2