icon

Co dávat k snídani 8měsíčnímu dítěti?

drosea
29. led 2015

Ahoj maminky, potrebovala bych poradit co dávat 8m k snídani, budí se v půl 7, v 7, tak kolem 8 dám UM které mi vypije tak polovinu a v 10 dávám přesnídávku nebo ovoce.-celý den je vlastně na normálnim jídlu- masozelenina k obědu, jogurt ke svačině a kaše k večeři. UM má už jen tak doplňkově.

lv
29. led 2015

Me začali holky snidat az ke 2.roku, do te doby měli ranní um jako snídani, pak az svacinu.

mafeska
30. led 2015

u nás se pořád pije láhev UM a pak třeba piškoty nebo kousek rohlíku

pouzarovaj
30. led 2015

Také by se mi hodila inspirace. MM mi už dcera ke snídani nechce:(, zatím jsem dávala piškoty.

alcar
30. led 2015

Napada me jenom mlicko s kasi, ochucene mlicko, mlecne dezerty Hami, Nestle nebo pecivo s lucinou. V tomto veku by ve strave melo mit vetsinovy podil mleko ci mlecne vyrobky. 500-600ml denne, UM tedy ne jen doplnkove. 😉

alcar
30. led 2015

Moje 10 mesicni dcera ma jidelnicek
3-5:00 UM
9:00 UM nebo mlicko s kasi
12:00 masozelenina s prilohou (testoviny, pohanka, bulgur, ryze, ryzove nudle)
15:00 jogurt s ovocem nebo s presnidavkou, s piskotem
18:00 kase
20:00 UM
Celkem mam v mleku a mlecnych vyrobcich 500ml. Jednou tydne, pokud se mi vzbudi driv davam dopoledne ke svacine pecivo s maslem.

rozzaarka
30. led 2015

@drosea Co taky nejaka kase? jahlova, ryzova, vlockova? Pripadne udelat jecne palacinky treba s rozvarenym jablickem, nebo delam malemu bananovo kokosove livanecky 🙂

alcar
30. led 2015

@rozzaarka muzu poprosit o recept na ty jecne palacinky? 🙂

verca222
30. led 2015

Já dávám Martinovi kazdej den,už asi měsíc, bilej jogurt s presnidavkou nebo ovocem 🙂 tj kolem 6-7 hodiny a pak ma svacu. Zda se mi,ze od vtedy jak dávám kazdej den jogurt, lip kajdí 😀

rozzaarka
30. led 2015

@alcar 140 g ječné mouky, 400 ml mléka (já dávám ovesné nebo rýžové), 1 vejce, špetka mořské soli (ne kdyz je delam malemu). Mouka v mlece nechat aspon 2h (malo lepku, aby to drzelo) a pak klasicky smichat. v origost receptu je, ze bilek se ma vyslehat, ale to nedelam 🙂 drzi to i tak. jeste jsou dobry pohankovy palacinky.

alcar
30. led 2015

A tu jecnou mouku sezenu ve zdrave vyzive? Slo by to udelat ze Sunaru?

alcar
30. led 2015
rozzaarka
30. led 2015

@alcar jecna mouka jde sehnat i v Globusu. maji tam tu bioharmonia, co dela spaldovku a celozrnne mouky. A ve zdrave vyzive jsem ji myslim videla taky. oproti treba jahlove nebo kukuricne nema takovy ten "ocas". Jestli myslis to mliko jako ze sunaru, tak urcite.

drosea
autor
31. led 2015

@rozzaarka zní to dobře, počkám až bude starší, zatím mu věci do ruky moc nejdou a i kouskama se dusí

drosea
autor
31. led 2015

@alcar UM (180 ml) má 1x v noci, ráno, večer ze 120 ml kaši a někdy před spaním tak půlku lahvičky, ke svačině dávám jogurt, to má tak 150 g, a přes den dá taky tu jednu 180 ml. Takže ono to těch 500 až 600 ml dá.

rozzaarka
31. led 2015

@drosea urcite 🙂 treba ty livanecky jsou fakt mekoucky, muzes mu je zkusit natrhat. na malicky. ale Kubik jeste nedavno jedl tak, ze si narval do pusy vsechno, co se mu tam veslo a pak nevedel, co s tim 😀 ale rad se ucil jist sam - zacinali jsme krupkama a pak jsem prave zacla takhle varit 🙂 tes se, je to prca 🙂

alcar
31. led 2015

@drosea tak to ma toho mleka jeste dost. Ja myslela, ze ma jednu flasku denne. 😉
@rozzaarka sikulka 🙂 Ta moje cacora je taky do vseho hrrr a pak ma plnou pusu a nejde ji to pozvykat. 😅