icon

Co obědvají dvouleťáci?

zelenaesmolda
19. srp 2020

Dobry den,
chtela bych se zeptat co obedvaji vase 2-3 lete deti?

Strana
z2
miba10
19. srp 2020

@zelenaesmolda džem ani nic podobného nedávám. Holka nemá ráda sladké, což je na jednu stranu výhoda 😁 polévky ty má taky ráda, ale fakt je, že už mi přijde, že vše dělám dokola 🤷‍♀️

lizzie02
20. srp 2020

@zelenaesmolda s tím chlebikem jsme to měli podobné, teď třeba když to je v rozkrojene housce tak to sní nebo manžel mu udělá z chlebu kousicky, napichaji tam párátka a jak to ji jako jednohubky tak sní skoro celej chleba 😊 tak jen tip 😁

zelenaesmolda
autor
20. srp 2020

@miba10
tak u nas sladke jede ale taky to samozrejme reguluju a necpu ji jenom sladkym

zuzita15
20. srp 2020

@zelenaesmolda moje 2-lete dite je totalni nejedlik a presne, jak pises, kdyz neco nechce, tak to do ni nedostanu nebo to vyplivne. Mam vyzkousenych par jidel, co vetsinou byvaji jistota, ale neni to stoprocentni. Ji to, co my, jidelnicek uzpusobuji ji. V restauracich vybiram to, co by jist mohla (tim myslim, ze by to strcila do pusy) a manzelovi zakazuji davat si hranolky, protoze to pak jde vsechno stranou. Driv byla celkem jistota maso a jatrove knedlicky, ted ma obdobi “maso ne”. Ale k veceri sni klidne samotny filet z tresky... no silim z toho, ale nechci sklouznout do nabizeni 5 chodu a nebo nezdravych jidel, ktere vim, ze by jedla, takze tocime porad to same, co ale ji. Nejlip ji, kdyz ma mezi jidly min. 3h rozestup.k

ivis_b
20. srp 2020

Ve dvou letech už to, co my. My ale jíme zdravě, takže žádné řízky nebo jiná smažená jídla, sladké obědy, knedlíky tak dvakrát do roka. Když je něco více kořeněného, tak odebírám před přidáním koření, nebo si to s mužem přiostříme až na talíři. Když nechce jíst, ať nejí, další jídlo je ale až svačina (nikdy jsem nedělala to, že když nejedl, tak jsem honem běžela do kuchyně a vymýšlela alternativu). Tak to měl od miminka, to nesouvisí s věkem. Dnes už mám samozřejmě vypozorované, že nějaké potraviny mu prostě nechutnají - třeba vařené zelí, takže když jsou dvakrát do roka ty knedlíky, dostane bez zelí - nebo mu ho tam trošku dám, kdyby si to rozmyslel a chtěl to ochutnat. Miluje sýr, ale nesnáší, když je rozteklý - tak holt mu jídlo nandám na talíř o trošku dřív, aby lehce vystydlo a sýr se netáhnul. Nebo nechce jíst houby, ok, tak ať je nejí. Ale jinak vařím normální jídla pro všechny. Nevidím důvod pro vyvařování něčeho extra, jednak ten čas raději věnuju něčemu jinému a jednak to považuju za nevýchovné. A jak jsem měla do roka totálního nežerku, tak po roce se rozjedl a dneska je radost se na něj koukat, když jí. Ne že by taky neměl dny, kdy do jídla párkrát dloubne, to tedy má, ale obecně je to nadšený jedlík.

pengli
20. srp 2020

@zelenaesmolda hezký den, naše dcera jí to, co my. Polévky, maso, omáčky, zeleninu, těstoviny atd. Občas teda překvapí tím, že odmítne to, co minule s chutí snědla. Ale vždycky sní aspoň něco, buď jen polévku, nebo jen maso... když vím, že chceme s mužem jíst něco, co by jí nechutnalo, nebo co jí nechci dávat, mám pro všechny případy v lednici skleničku s boloňskýma špagetama, to je jistota 🙂

miba10
20. srp 2020

@zelenaesmolda já to právě regulovat nemusím. Jediné sladké mají jogurty, puding nebo Monte. Jinak nic 😁

piskle89
20. srp 2020

Mám dvouleťáka a s jídlem jsme hodně bojovali. Až jsem to vzdala. Do roka mi jedl ukázkově, potom se to začalo horšit. Co se týče oběda. Někdy nechce vůbec jíst. Nenutím ho. Jinak polévky sní téměř vždy. Pak má rád těstoviny s omáčkou, samotné těstoviny (ano, občas jí jen samotné). Miluje zeleninu, takže třeba udělám zeleninu a k tomu jen maso, rybu. Někdy to sní celé, jindy úplně odmítne. Na svačiny mi jí kapsičky. Mléčné odmítá, ovoce syrové jen borůvky a meloun. Občas sní sýr. A potom má rád kukuřičné suchary. Takže jeho jídelníček je vcelku jednotvárný, ale když nechce...rohlík sní suchý, namazany vůbec ne.

keksik002
30. srp 2020

To co jime my, nevarim uz nic zvlast.. 🙂 a viz otazka vyse: "neji, bude hlady. Zadny kokina a krupky v mezicase, max ovoce/zeleninu dokud nesni neco z obeda

Strana
z2