Denní jídelníček 7-8měsíčního dítěte

alficka1
2. bře 2016

Milé maminky, prosím vás moc o rady a vaše zkušenosti...
Dcera má dnes 8 měsíců, 9420g a 725cm. Nevím jestli je to moc nebo ne...
Za den spapá:
Ráno(7-8) nemléčná kaše s odstříkaným MM (150g max)
V poledne(11.30-12) zeleninka + maso - naředěné MM dle potřebné hustoty
Odpoledne (15-15.30) půl kelímku jogurtu Aktivie + pár lžiček přesnídávky, nebo půlka banánu
Večer (18.30) nemléčná kaše s odstříkaným MM (150g - 180g)

Přes den pije čistou vodu nebo trochu čaje. Ale spíš tu vodu a té vypije i 200ml

Někdy se přes den 1 - 2 x nakojí (Někdy vůbec)
V noci se napije 1 - 2 x

Myslíte, že ji překrmuji?

Jak to máte vy?
Denní kojení je s donucením.
Přes den je dost akční.

Předem moc děkuji za reakce 🙂

soyevita
2. bře 2016

@alficka1 Ahojky ,moje dcera v 8.měsících vážila 9kg a to jsem ji jen kojila.Přijde mi,že má Tvoje dcerka v jídelníčku málo mléka.Do jednoho roku je mléko nejdůležitější složkou.A kaši bych dávala jen 1krát denně.Poraď se s dětskou lékařkou,ta by Ti měla poradit nejlépe.

olga_
2. bře 2016

@alficka1 Já jen k jogurtu - zaměnila bych za Hollandiu. Aktivia mně nepřijde jako dobrá volba. Jsou v něm různá aditiva včetně aspartamu, ale třeba se zlepšili. My ho už roky nekupujeme.

bajana
2. bře 2016

Podľa mňa je to ok až na tú Aktiviu...malé deti majú jesť plnotučné poctivé jogurty

andelka
2. bře 2016

Je tam hodně kaše. A taky proč by měla zájem o kojení,když ho má v podstatě od rána do večera nahrazené. Navíc místo mm pije vodu a čaj.

andelka
2. bře 2016

Jestli si vzpomenu dobře,tak u nás byl jídelníček ráno kojení,dopo kojení,později svačina,ovoce,oběd maso zelenina, před spaním kojení,odpo ovoce nebo jogurt ( většinou jsme byli venku a bylo chladněji, takže bylo něco z kelimku, odpo už jsem nekojila), večer kaše,před spaním kojení. V těch 8 měs jsme zrovna pridavali třetí prikrm. Kluci měli přes 9 kg.

olga_
2. bře 2016

Já jsem kaše nedávala nikdy. V této době jsem v podstatě plně kojila a při každém svém jídle jsem nabízela i jídlo synovi (zelenina, ovoce, maso až později). Rozjedl se až tak ve 14 měsících. Do roka v podstatě jen ochutnával.

radana1992
2. bře 2016

Mam chlapecka 8mes a nas jidelnicek vypada nasledovne:

Rano - UM
Dopoledne - ovocna presnidavka
Obed - masozelenina
Odpoledne - kase (nekdy ma 2.svacinu a to jogurt od Nestle urceny pro deti od 6mes - bile jogurty typu holandia odmita)
Vecer - UM

niraka
2. bře 2016

Ja bych ji na zizen nabidla tvoje mlicko misto vody, kdyz ti nechce z prsu tak z lahve. Jinak si myslim, ze je super, ze ti tak krasne papa.

Ja mam teda taky 8 mesicni holcicku cca 7,5kg. Rano kojim plus spapa se mnou par lyzicek presnidavky, kdyz snidam ja. Na obed zeleninu s ryzi, bramborem, jahly nebo jinou prilohou (ja s masem cekam, prijde mi jako zbytecna zatez pro mimco), odpoledne kojim kojim a ted zavadime svacinku (presnidavky, banan...) a na vecer nemlecna kase a na uplne uspani kojim. A v noci prso jak si mala rekne (takze casto 🙂).

Myslim, ze kazde mimco je jine a samo si rekne.

alficka1
autor
2. bře 2016

@soyevita
Děkuji za reakci
Já bych rada kojila, ale ona prostě nechce. Jedině jak přes den do ní dostanu mléko je v kaši nebo v obědě. Ani z flašky mléko nechce...

alficka1
autor
2. bře 2016

@olga_
Děkuji za reakci. 🙂
Holandii nebo chodočeský vůbec nechce. Jedině hodně přislazený a nechci do ní cpát zbytečně moc cukru. Aktivii nemusím přislazovat...

alficka1
autor
2. bře 2016

@andelka
Děkuji za reakci
Kaše a mléko v obědě je jediné kolikrát jak do ní nějaké mléko dostat. Obrečela jsem to, ale prostě přes den pít z prsa nechce. Bojujem tak už min. 2 měsíce. Z flašky mlíko taky nechce 😖

alficka1
autor
2. bře 2016

@radana1992
děkuji za reakci
U nás holandia atd. taky neprošla. Jedině aktivie na doporučení kamarádky

alficka1
autor
2. bře 2016

@niraka
Děkuji za reakci
No právě z flašky taky nechce, takže jedině v kaši nebo v obědě do ní něco dostanu... Zkoušela jsem i ze štaprle a nebo z hrnečku a žádná sláva 😒
Ráda bych víc kojila, jedině že by to bylo ještě zoubkama...

andelka
2. bře 2016

@alficka1 ajaj,zlobidylko malé. Tak aspoň že to mliko sní v něčem. Plus jogurt. Tenhle jídelníček vám v podstatě docela dlouho vydrží stejný.

monnn
2. bře 2016

@alficka1 určitě ten jogurt vyměň jak píše @olga_

jipe
2. bře 2016

@alficka1 u nás v 7m - ráno kojím, dopo ovocná přesnídávka, oběd masozelenina, odpo začínám jogurt s přesnídávkou (samotný taky nechce) + kojení, večer kaše, v noci kojím, jídlo dávám zapít čajíkem, během dne nabízím vodu, ale malej mi na tekutiny kašle. V noci a ráno je kojení v pohodě, ale odpoledne mi u toho dělá blbosti a moc nechce, takže počítám, že do měsíce budeme odpo jen na jogurtu

alficka1
autor
2. bře 2016

@andelka
moc děkuji 🙂 😉

alficka1
autor
2. bře 2016

@jipe
Děkuji za reakci 🙂

lv
2. bře 2016

taky jsem odpůrce aktivie. Místo kaše ovocnou, ovocno-zeleninovou přesnídávku..Pokud 2x kojíš, tak je jídla akorát, pokud to ale nechce, tak 4 porce jídla je málo, spíš 6.

nikipos
2. bře 2016

@alficka1 Mám syna stareho 7 a půl měsíce:
Nad raném se budí na kojení
Dopo má ovocnou presnidavku (190ml)
K obedu má maso+zeleninu (cca 200g)
Odpo má na svacinu ovoce s bílým jogurtem Holandia (dohromady cca 120g)
K večeři má kaši + před spaním ho ještě nakojim
Přes den o kojení zájem nemá a v noci se taky nebudí 😉

andelka
2. bře 2016

Ono když má dítko tolik prikrmu už v tomto věku,tak dost často o kojení mezitím zájem nemá. Když už ho má nahrazené. U nás jsme na to šli pomalu, co měsíc,to prikrm,takže kompletní jídlo bylo až kolem 11 měsíce. Kojení zůstávalo ráno a večer, a u mladšího v noci.

petrasipkova1
2. bře 2016

Stelince bude za tyden 8 mesicu, a na rozdil od Vasi holcicky zase nechce nic nez prso, takze k ranu cca 6-7 hodin kojeni, 10 hodin zkusi par lzicek domacI presnidavky-jablko s hruskou, kojeni, 13 hodin zkusi par lzicek zeleninky, nekdy 3 lzicky, nekdy vic - zkusila jsem uz skoro vsechnu zeleninu,maso davam 3x tydne cca, kruti,teleci,domaci kralik, potom v 16 zase zkusi trochu presnidavky ovocne z dopoledne, a ovoce co jim ja banan, avokado, a treba 2 kukuricne krupky ktere ji rada a sama 🙂 ,a kojeni, 18:30 kdy u toho usne, v noci se budi cca po 3 hodinach na kojeni, vyjimecne treba udela pauzu 5 hodin.🙂 Doufam, ze se vic rozji, pres den ji nbizim po jidle vodu,aby si zvykala,kasi davat nechci, ma skoro 11 kg, nic jineho jist nemuze ma nesnasenlivcost BKM, a alergii na lepek a vajicko.

soyevita
2. bře 2016

@alficka1http://waity5.blog.cz/1005/vyziva-ditete-od-prvnich-prikrmu-do-dvou-let-docela zajímavý článek