icon

Jak často přikrmovat půlroční dítě masem

xxkatka90
24. zář 2018

Ahoj maminky. Chtěla bych poprosit zkušenější o názor 😉 Všude je moc informaci tak bych si to chtěla shrnout.
Malý ma 6 měsíců
Rano kojení
dopo.svacina kojení
v poledne prikrm brambor s různou zeleninou + masicko .. maso dávat jak často? Odkdy dávat žloutek?
Odpo.svacina kojení
Večer kojení
Před spaním mléčná kase
V noci 2x kojení
Od sedmého měsíce chci přidat na odpolední svacinku ovoce - presnidavku
Je to takhle v pořádku? Nebo bych měla přidat i na dopo.svacinu?
A od kdy mužů dávat bily jogurt?
Moc děkuji

xxkatka90
autor
24. zář 2018

@xxkatka90 a ještě prosím odkdy dáváte těstoviny a ryzi? Doporucite ještě nějaké přílohy? Děkuji

gruyerre
24. zář 2018

Já myslím, že je to v pořádku, pokud malý nemá hlad (já musím kojit svého žravce častěji) 🙂. Maso dávám tak 4-5x týdně. Jogurt asi až od 8.měsíce.

eithelwing
24. zář 2018

Ahoj, něco jsem načetla, něco doporučil pediatr. ☺️ A určitě najdeš spoustu odpůrců, ale hleď na své možnosti a na dítě, zda mu to svědčí. ☺️

Maso jsem dávala i 5x týdně, ale opravdu třeba jen trošku. Vždy jen vařené. Jinak upravené jsem podávala až cca od roku.
Žloutek jsem dala asi od 7/8. měsíce

S ovocem jsem sama začínala dopoledne, odpoledne přišlo až někdy po osmém měsíci, kdy dceři apetit vzrostl a kojení jí nestačilo.

Bily jogurt jsem dala asi od 10. měsíce.

Do toho 7. měsíce jsem ještě formou kaší zavedla dceři lepek.

gnozka
24. zář 2018

Mate to podobně jako u nás . Ovoce jsem začala dávat dopoledne místo kojení . A k odpolední svacine zase měsíc po zavedení ovoce asi kolem 8 měs . Jinak maso dávám 4x týdne . Jednou týdne žloutek , jednou rybu a jednou bez masa. Ryzí a těstoviny jsem dávala asi už po měsíci od zavedení prikrmu . Takže klido můžete .

gnozka
24. zář 2018

K odpolední svacine jogurt tam mělo být 🙂

zelenaesmolda
8. říj 2018

Jak je to se zavadenim kasi u ditete na UM?Mala ma 6m,zacali jsme prikrmovat tento tyden,zatim mrkvicku,zitra uz i brambor k tomu.Vim,ze se zacina nejdriv zeleninou,pak se muze pridat maso a ovoce ale nerozumim tem kasim kdy a jake pridat?

kamste
8. říj 2018

@zelenaesmolda Líbilo se mi tabulkové zpracování zavádění příkrmů z webu kojeni.net http://www.kojeni.net/zavadeni-prikrmu.html a víceméně jsem podle toho "jela".

zelenaesmolda
8. říj 2018

@kamste diky,docela dobre vysvetleno 🙂