Jak dostat do miminka lepek, když nechce kaši?
Náš mladej (6,5 m) odmítá veškeré kaše - jak jinak do něj můžu dostat lepek? Rohlíky/chleba jen žudlá, nemá ještě zuby, takže toho moc nesní
@nikolaamiminko nebo pokud by ti nevadil cukr, tak rozmocit piškoty v čaji, a dát třeba do presnidavky.
Nebo zahustit trochou mouky prikrm.
@nikolaamiminko pšeničný kuskus, piškoty, nebo ozuzlavat chleba
Jako první seznámení s lepkem jsem dávala vločky. Trochu ovesné kaše do přikrmu. Pak špaldove,trizrnne..potom kuskus,když nevadily hrudky. Piškoty ne,kvůli cukru.
Ja bych teda s tema piskotama byla opatrna kvuli vajicku.. jinak jsem dala trosicku mouky na lzicku s mlickem, nebo zuzlat kousek chleba.
Dala bych normální pečivo, ať žužlá nebo piškoty.
Ještě mě napadlo jak je zde výše napsáno o vločkach... Já ji občas dávám do příkrmu pohanku, vločky, kuskus atd. Pak rozmixuju. Ono se to tím i zahusti 🙂
@martinakosnerova Tak já bych zase byla hooodně opatrná se "syrovou" moukou...
Dávala jsem žužlat piškoty, teď u dvojek pojedeme stejně...
@oveckaluky No vidis a me malej jeste v 15m po vajickach ( i kdyz jen pidi mnozstvi) zvracel jak blazen. Drobet mouky mi doporucila doktorka (jako fakt jen poprasit lzicku) a z toho ho brisko fakt nebolelo.
@novamamina no joo ale pohanka je bezlepková 🙂
@nikolaamiminko Rohlík do ruky 😀
Piškoty, rohlíky?
Dej mu uvařené těstoviny, nebo rozmiksuj v polevce, vždyť v nich je taky lepek ;) piskoty bych jeste nedávala, sladkeho bude mit až až v dětství.
Pardon ale z jakého důvodu dáváme dítěti lepek?
@kvmatonka no, to jsem si uvědomila hned jak jsem to odeslala 😀. Omlouvám se 🙂
@iveetkaaa aby nemělo v budoucnu třeba alergii?
Muzes treba jemne zeleninove prikrmy posypat moukou.Nevim,kdys s prikrmy zacala.Zaprazku z mouky do zeleninove polevky a nebo do ovocnych nadrob piskoty.
Na cele piskoty pozor,pokud s tim nemas zkusenost.Uz jsem videla,jak se nimi dite dusi.Zuzlalo a pak spolklo vetsi kousek.
@novamamina nic se neděje, jen aby chudák zakladatelka všude nesypala pohanku a ono nic s lepkem :D
@novamamina Zrní s vysokým obsahem lepku (například pšenice) vystavuje střeva dětí takové zátěži, že důsledek tohoto zatěžování jsou právě alergie,celiakie atd. Nehledě na to, že se ve střevech drží i ty špatné bakterie. Čistá střeva=skvělá imunita. A dámy, které dávají dětem oves a pohanku, tak je na lepek nezvykaji. Pohanka, jahly, oves apod jsou bezlepkove.
Já začínala tak, že jsem při vaření zeleniny prisypala do vody Krupičku.Neni to z mé hlavy, doporučila to takto naše dětská. Ikdyz se většina Krupičky slije účel to prý splní.
Já dělala jíšku, je to asi nejjednodušší. V piškotech je cukr, to bych nedala, kupované kaše u nás taky nevedeme.
@iveetkaaa takže myslíš že je lepší nedávat lepek vůbec? A to se ptám, neutocim 🙂
@novamamina V pořádku. Já ho určitě dávat nebudu, protože vím, jak lidské tělo funguje.
@iveetkaaa nevím no. Já si nemyslím že je dobré něco striktně vynechat. Ja dávám od všeho trochu. Jako to dělala mamka se mnou. Řídím se selským rozumem. Až bude ditko větší, ať si ji nebo nejí co chce 🙂
@novamamina Asi si nerozumíme. Já nepsala, že má někdo něco striktně vynechávat. Já napsala, že lidské tělo nefunguje tak, že když do něj budeme cpát lepek, nebudeme na něj alergičtí. Naopak. Cpát dítěti lepek, na který není naše tělo evolučně připraveno a "zvykat" ho na to od malička je nesmysl. Je to nezdravé. Dál až bude dítě dospělé, ať dělá věci podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.Je fajn se řídit selkým rozumem, ale je také fajn si něco občas načíst a o zdraví se zajímat víc, protože je to to nejcennější co máme. Přeji hezký víkend
@iveetkaaa asi si něco přečtu o tom lepku. 🙂
tak ho zaveďte později, kam spěcháte? Jinak třeba kuskusem.

Stačí žužlání pečiva, případně do příkrmu přimíchat lžičku kuskusu.