icon

Jak dostat do miminka lepek, když nechce kaši?

nikolaamiminko
21. srp 2018

Náš mladej (6,5 m) odmítá veškeré kaše - jak jinak do něj můžu dostat lepek? Rohlíky/chleba jen žudlá, nemá ještě zuby, takže toho moc nesní

cuuza
21. srp 2018

Stačí žužlání pečiva, případně do příkrmu přimíchat lžičku kuskusu.

novamamina
21. srp 2018

@nikolaamiminko nebo pokud by ti nevadil cukr, tak rozmocit piškoty v čaji, a dát třeba do presnidavky.

michaela19911991
21. srp 2018

Nebo zahustit trochou mouky prikrm.

zuzana_ka
21. srp 2018

@nikolaamiminko pšeničný kuskus, piškoty, nebo ozuzlavat chleba

andelka
21. srp 2018

Jako první seznámení s lepkem jsem dávala vločky. Trochu ovesné kaše do přikrmu. Pak špaldove,trizrnne..potom kuskus,když nevadily hrudky. Piškoty ne,kvůli cukru.

martiniquest
Autor odpověď smazal
martinakosnerova
21. srp 2018

Ja bych teda s tema piskotama byla opatrna kvuli vajicku.. jinak jsem dala trosicku mouky na lzicku s mlickem, nebo zuzlat kousek chleba.

yan01
21. srp 2018

Dala bych normální pečivo, ať žužlá nebo piškoty.

novamamina
22. srp 2018

Ještě mě napadlo jak je zde výše napsáno o vločkach... Já ji občas dávám do příkrmu pohanku, vločky, kuskus atd. Pak rozmixuju. Ono se to tím i zahusti 🙂

oveckaluky
22. srp 2018

@martinakosnerova Tak já bych zase byla hooodně opatrná se "syrovou" moukou...

Dávala jsem žužlat piškoty, teď u dvojek pojedeme stejně...

martinakosnerova
23. srp 2018

@oveckaluky No vidis a me malej jeste v 15m po vajickach ( i kdyz jen pidi mnozstvi) zvracel jak blazen. Drobet mouky mi doporucila doktorka (jako fakt jen poprasit lzicku) a z toho ho brisko fakt nebolelo.

kvmatonka
23. srp 2018

@novamamina no joo ale pohanka je bezlepková 🙂

bamak
23. srp 2018

@nikolaamiminko Rohlík do ruky 😀

mitchie
23. srp 2018

Piškoty, rohlíky?

magdadunajova
23. srp 2018

Dej mu uvařené těstoviny, nebo rozmiksuj v polevce, vždyť v nich je taky lepek ;) piskoty bych jeste nedávala, sladkeho bude mit až až v dětství.

iveetkaaa
23. srp 2018

Pardon ale z jakého důvodu dáváme dítěti lepek?

novamamina
23. srp 2018

@kvmatonka no, to jsem si uvědomila hned jak jsem to odeslala 😀. Omlouvám se 🙂

novamamina
23. srp 2018

@iveetkaaa aby nemělo v budoucnu třeba alergii?

linee
23. srp 2018

Muzes treba jemne zeleninove prikrmy posypat moukou.Nevim,kdys s prikrmy zacala.Zaprazku z mouky do zeleninove polevky a nebo do ovocnych nadrob piskoty.

linee
23. srp 2018

Na cele piskoty pozor,pokud s tim nemas zkusenost.Uz jsem videla,jak se nimi dite dusi.Zuzlalo a pak spolklo vetsi kousek.

kvmatonka
23. srp 2018

@novamamina nic se neděje, jen aby chudák zakladatelka všude nesypala pohanku a ono nic s lepkem :D

iveetkaaa
23. srp 2018

@novamamina Zrní s vysokým obsahem lepku (například pšenice) vystavuje střeva dětí takové zátěži, že důsledek tohoto zatěžování jsou právě alergie,celiakie atd. Nehledě na to, že se ve střevech drží i ty špatné bakterie. Čistá střeva=skvělá imunita. A dámy, které dávají dětem oves a pohanku, tak je na lepek nezvykaji. Pohanka, jahly, oves apod jsou bezlepkove.

laskonka85
23. srp 2018

Já začínala tak, že jsem při vaření zeleniny prisypala do vody Krupičku.Neni to z mé hlavy, doporučila to takto naše dětská. Ikdyz se většina Krupičky slije účel to prý splní.

mourovatakocka
23. srp 2018

Já dělala jíšku, je to asi nejjednodušší. V piškotech je cukr, to bych nedala, kupované kaše u nás taky nevedeme.

novamamina
24. srp 2018

@iveetkaaa takže myslíš že je lepší nedávat lepek vůbec? A to se ptám, neutocim 🙂

iveetkaaa
24. srp 2018

@novamamina V pořádku. Já ho určitě dávat nebudu, protože vím, jak lidské tělo funguje.

novamamina
24. srp 2018

@iveetkaaa nevím no. Já si nemyslím že je dobré něco striktně vynechat. Ja dávám od všeho trochu. Jako to dělala mamka se mnou. Řídím se selským rozumem. Až bude ditko větší, ať si ji nebo nejí co chce 🙂

iveetkaaa
24. srp 2018

@novamamina Asi si nerozumíme. Já nepsala, že má někdo něco striktně vynechávat. Já napsala, že lidské tělo nefunguje tak, že když do něj budeme cpát lepek, nebudeme na něj alergičtí. Naopak. Cpát dítěti lepek, na který není naše tělo evolučně připraveno a "zvykat" ho na to od malička je nesmysl. Je to nezdravé. Dál až bude dítě dospělé, ať dělá věci podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.Je fajn se řídit selkým rozumem, ale je také fajn si něco občas načíst a o zdraví se zajímat víc, protože je to to nejcennější co máme. Přeji hezký víkend

novamamina
24. srp 2018

@iveetkaaa asi si něco přečtu o tom lepku. 🙂

bella15
23. zář 2018

tak ho zaveďte později, kam spěcháte? Jinak třeba kuskusem.