Jak připravovat příkrmy 9měs. dítěti? Kaše nebo kousky?
Jak mám dítěti připravovat příkrmy? vše pořád mixuju ale dočetla jsem se, že bych měla pomalu kousíčky, ale kousky masa nevím jak dítě zvládne? jak to děláte vy?
jak které dítě, do mě každý hučel, že už má mít kousky, no do roka prostě nic jiného než do hladka mixované nepozřela. A někdo nemixuje od začátku, jen mačká..
Ja mixovala do 8.mesice a pak jsem postupne nejprve mixovala na hrubo, pak mackala a nakonec krajela v hlubokem taliri krajecem na bylinky (je to rychle, kousicky tak akorat). V 9 mesicich uz jedla normalne chleba na kousky i masozeleninu s prilohou na kousky. Dodnes krajim zeleninu a prilohu na male kousky tim krajecem na bylinky a maso normalne nozem taky na male kousky. Ma jen 6 prednich zubu, takze s velkymi tvrdsimi kusy si jeste neporadi.
Ja homogenizovala do 7m , pak mi přestalo dítě příkrmy jist úplně. V 8m mi vzala uvarenou mrkev vcelku z mého talíře a začala ji jist sama. (Mela už 5 zubu). Od te doby nic kašoviteho nechce. Krajim max na malé kousky nebo si jídlo teď už kouse sama ( měkké ovoce, vařením zeleninu, pečivo). Každé dítě je ale jiné.
@smallinka tak naše holčička miluje jídlo, ale zatím kousky v jídle nejsou žádná hitparáda. Mám svoje zavařené zeleninove a masozeleninové příkrmy rozšmelcované na kaši a pak pár kupných skleniček s kousky - masa, rýže... Jako pár lžiček kousků pozře, ale rozhodně toho jídla sní více když je na kaši. A přišla jsem na to, že mi malá v kouskách udělala největší pokrok, když jsem jí dávala do ručičky velké kusy sušenek, piškotů, rohlíků, ovoce... Tím se asi nejlépe naučila jakštakš jíst kousky.
@veri0007 třeba má raději to domácí kašovité hlavně proto, že je to DOMÁCÍ a má to úplně jinou chuť než to kouskové kupované 🙂 ... věřím že kdybys jí to kupované udělala také na kaši, stejně by jí moc nešmakovalo, protože ona ta chuť je fakt nic moc 😠 ... holt domácí je domácí 😎
@kvakuska rodina je rodina a ta darovává občas i kupné, i kupné kašovité jí chutnají tak to bude asi spíše tou konzistencí😀 Ale těch kupných kašovitých měla za 5 měsíců jen 4, tak třeba náhoda😀 Ale je fakt, že v tom domácím i já rozpoznám ingredience co jsem pouzila, v kupných to fakt necítím😀

Mám stejně starého chlapečka,a maso nakrájím na jemné kousíčky,měkké ovoce na trochu větší kousky.Zeleninu rozmačkám šťouchadlem na brambory,protože toho je hodně,tím pádem rychlejší 😉