Jak správně připravit kukuřici a fazole pro děti?
Maminky poradíte mi jak jste zaváděly kukuřici a fazolevé lusky..Kde jste kupovaly ?
Třeba fazolove lusky zmrazené obchodě.. Vytáhnu na porci Třeba večer..A dám do pařáčku a rozmixuju ? I tak kukuřici?
Nebo jste kupovali predvařenou kukuřici? Jak jste potom dělaly ?
A Lilek ? Můžu zamrazit hotové kostičky?
Děkuji
Kukurici celou povarit a nakrajet na kolecka, okusovani je ta nejvetsi zabava 🙂
Malý už loni-v červnu 2 roky-miloval celé léto kukuřici z grilu. Vzal jsi ji do ručičky a baštil, těšil se nejvíc na ni.
@iivetaak Máme 6m a dr řekla ať zavedeme kukuřici a lusky .. 🤷♀️ nějak se mi do toho taky nechce..
Syn má 14m a kukuřici měl jenom jako křupku do tlapky. Fazolky naopak děláme často. Uvař hodně do měkka a normálně rozmixuj. Později stačí uvařené posekat nožem nadrobno. 😊
Lilek bych nemrazila, bude to blemcavý. Nebo když už mrazit, tak v kombinaci s něčím.
Ještě mě napadá, že kukuřici jsem mu zkoušela nabídnout i ve formě polenty, ale je to jedna z mála věcí, které nechce.
Já to vyloženě ani nezavadela v půl roce, měla až někdy po 1.roce
Nevidím důvod nutně zavádět zrovna toto, zeleniny na výběr je dost. Já tedy kukuřici dětem dělám, kupuju mraženou, povařím ve vodě, mladšímu pak rozmixuju s ostatními jídlem. Fazolky dávám jen v sezóně když má někdo že zahrádky (opět povařím a buď mixnu nebo pokrajím).
Děkuji všem
Mě k tomu jen napadá, zda nemyslela pod pojmem "lusky" hrášek - ten malému opravdu hodně chutnal, ale teda kupovaná sklenička, doma jsem to nikdy tak dobře nerozmixovala a nemixované taky dosud moc nemusí. A zda pod pojmem kukuřice nemyslela "pečivo z kukuřičné mouky" = různé křupky.
Jo a je třeba i pediatry brát mírně s rezervou, každá má "svou školu" a tu si jede a ne vše je v ní 100% dobře (odkývat, nehádat se, udělat si po svém...).

Kukuřice má dost tvrdé obaly, malý má tři roky a pořád ji není schopen sníst. Takže celá zrna určitě ne a i rozmixované teda moc nechtěl (stejně v tom jsou tvrdé kousky, to bych musela rozvařit asi tak do kaše). Buď různé křupky (které z výživového hlediska prý nic moc, ale děti mají rády) nebo třeba kukuřičná mouka.
Fazolové lusky hlavně pořádně povařit, aby z nich zmizely jedovaté látky.