Jaké používáte lahvičky na mlíčko?

eofab
2. únor 2017

Maminky, poraďte mi, prosím, jaké používáte lahvičky na mlíčko? Mám 3. měsíčního syna a mlíčko 120ml bašti hrozně dlouho, někdy i půl hodiny. Zkoušela jsem udělat špendlíkem dírky navíc do savičky, ale to nepomohlo. Začala jsem používat savičku c.2, ale jen poprvé to snědl za chvilku, ale pak už zase skoro půl hodiny.

jarmy_
2. únor 2017

My máme od aventu a spokojenost

verunka_korunka
2. únor 2017

@eofab nevím co máš za lahvičku, ale pro nedonošené děti (neumějí moc silně sát a nebo je to moc vysiluje) se nejčastěji používají difrax nebo mam. Obě mají přivzdušňovací ventil nazvaný jako protikolikový systém, ale dost jim to v tom pití pomáhá. Navíc savičky jsou docela měkké a dobře se jim pije. Z aventu to nedávala dcera, ten zvladla až po půl roce. A zvětšování dírky není zrovna dobré řešení, ty velikosti a počty dírek jsou kvůli tomu aby se dítě správně najedlo... Nemělo ani moc mlíka a "netopilo se" v něm a na druhou stranu jsou "savci" co už jim jejich správná savička nestačí a jsou nevrlí že to víc neteče i když sají jak šílení 😀 tak ti už potom potřebují další savičku s víc dírkama. A teda nevím jestli je maly jen na UM nebo i na MM. Pokud i kojíš, měl by mít tu savičku opravdu tak ať se snaží 🙂 Snad jsem pomohla aspoň trochu.
Ale teda půl hodiny mi nepřijde tak strašně moc 😉 le klidně zkus některou z lahviček co píšu 🙂 třeba to bude lepší... Jo a ještě mě napadá, některým dětem vadí tvar dudlíku savičky. Zkoušela jsi i jiné tvary?

barumat
2. únor 2017

Dcera mi nechtěla vůbec pít, tj. sát ani polykat. V porodnici jsem ji kojila přes klobouček a krmila z lahve, klidně hodinu, každých 10ml byl zázrak. Doma jsem měla víceméně naslepo koupenou lahvičku anti colic od MAM a od začátku o 100% obrat. Savička není tak tvrdá, hezky jí padla do pusinky a díky přivzdušnění pila od začátku mnohem lépe. Kojení mi to nezkazilo. Tak zkus, mají ji v každé drogerii.

kassandra1
2. únor 2017

@eofab Taky jsem spokojená s anti colic Mam.

eofab
autor
2. únor 2017

Jednu doma taky mam od MAM. A nevím, proč mě nenapadlo vyzkoušet. Moc děkuji

autumn11
2. únor 2017

ja som vyskúšala viacero fľašiek od mam až po avent a tie nám nakoniec najviac vyhovovali.

eofab
autor
2. únor 2017

My práce máme Avent, Tommee Tipperary, pak speciální z Ameriky Dr.Brown a MAM. Když teď koukám na savičku, co má MAM, tak je to skoro stejný tvar, co máme dudlík. Tak ta by mu mohla vyhovovat

msimankova
2. únor 2017

Mam anticolic a savicka c. 1 do 5 mesicu, od te doby ma 2 a jen na hustejsi mleko s kasi 3, naprosta spokojenost.