Jaké sušenky pro 7měsíční dítě? Tipy a zkušenosti maminek
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat jaké dáváte nějaké snacky nebo křupky a od jakého měsíce je můžu zkusit dítěti dát ?
O jeeeee zase něco co mi zvedne mandel . 🙄🙄🙄Vykašlete se na to co Vám kdo tady napíše o škodlivosti cukru . . Co třeba (sůl ? Atd atd v dnešní době by jste musela sníst maximálně nějakou trávu na pastvě a ještě by se řešilo jestli byla BIO )
Přece každý ví , že všeho moc škodí.
Řiď se podle svého zdravého rozumu 🙈🙉
Jinak odpovídám na otázku : dávám Sunarek ( srdíčka )
Nebo kukuřičné křupky.
@beruska1889 No mam obrovsky stesti, ze moje mama to respektuje, nebo spis me jeste “buzeruje”, ze maji “zase” kolac a ze my jsme to jako maly se segrou nedostavaly (nesmysl - mely jsme normalne odmala kakao, slazeny caje, o vikendu buchta od babicky, Mikulas, Velikonoce - susenky, bonbonky atd 😁), a kdyz jsou kluci u ni, vzdycky se pta, co jim muze dat (my teda jedeme jeste potravinovy alergie, takze nemlecna, bezvajecna strava, ruzne to zkousime podle stavu ekzemu mladsiho, takze se to porad meni a nemuze si to nikdo poradne zapamatovat), druha babicka ta prave trpi tim pocitem, ze deti o neco prichazi a kazdou navstevu lomi rukama, ze snad budou kluci jednou moct jist poradne tu cokoladu a tak 😁🙏 Navic je to takova ta tchyne “vim, co je pro vas vsechny nejlepsi” - ja jsem ale strasna semetrika, takze jsem hned zezacatku vytycila hranice, ale verim, ze kdyby tam byli kluci sami, asi by jim neco zkousela podstrcit - bydli ale 650 km daleko, takze se vidime parkrat do roka, jsme tam na dyl a vsichni spolu, tak to je jednodussi 🙂
Kazdopadne podle nikoho to nedelam spravne - bud malo nebo moc, takze si to nejak musim vybojovavat sama a neni to lehky - asi jako kazda mama neustale pochybuju, jestli to a to delam dobre, jak to delat lip..
Ale navenek se snazim byt asertivni a opakuju jako kolovratek - vysvetluju bez emoci, proc to tak mame a ze to tak proste bude.
@pistacijka jmenovat klidne muzes 🙂
Sama jsem pak psala, ze jako deti jsme cukr bezne dostavaly, ale ja to pro svoje deti tak nechci.
Jak jsem psala vyse, pokud mas pocit, ze moje deti trpi, protoze nedostanou bonbony z kramu, tak to mas proste nastavene jinak, ja to jako utrpeni nevnimam, vnimam jako utrpeni, kdyz se muj 10lety nevlastni bratr neohne, aby si zavazal boty - taky ho nechteli trapit a odpirat mu, co ma rad. Ale kazdy mame jinou zivotni zkusenost a chapu, ze asi pusobim jako bio eko alternativni hystericka “o jaka jsem nejlepsi” matka 🙂
Ale mas pravdu, ze jsem nechtene rozpoutala diskuzi jinym smerem, takze se omlouvam zakladatelce @darija06 , ze jsem ji tu zaplevelila diskuzi.
Odpovim tedy jeste jednou k tematu - susenky a krupky jsem detem nedavala od zadneho mesice.
Ostatnim uz odpovidat nebudu - kdyztak SZ.
@pistacijka
no prave,ze cukr je vsude,se ti to nastrada za den
@klokanka31 jaj ja teda piju zasadně kafe bez cukr, ale štrudl si dnes hezky osladim 😀 a že je vikend, tak mala dostane i svuj díl dobroty 😀 za mě, když toho nesní kilo tydne tak je to prostě ok
@jjasmina Já kafe zas jedině s cukrem,ale třeba čaj bez...🙂
@jjasmina
@klokanka31
a ja zasadne cukr s kafem :D
Nečetla jsem teda celou diskuzi, určitě je dost výživná. Každopádně když byly holky mimina, hledala jsem lepší alternativu ideálně bez přidaného cukru/slazené ovocem. Varianta je upéct domácí, slazené banánem/jablky, později sirupy (datlový je fajn) nebo rozmixovanym sušeným ovocem. Nebo se dají najít sušenky, často špaldové, slazené ovocem. V drogeriích seženete HiPP takové sloníky, ty jsou dražší, nebo v DM pod jejich značkou srdíčka. I v Lidlu tuším mají v detsk zboží sušenky bez přidaného cukru a bez palmového oleje za rozumnou cenu.
A jak je na tom prosím pěkně sunar ? Dívala jsem se, že mají taky nějaké křupky a snacky 🙂

Bože vy jste taaaak uvědoměle 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ moderní matky zasmála jsem se tady u těch vašich článku a jen kroutím hlavou. Paní se ptala co dáváte za krupky a neeee co VY nedavate pac je tam,, cukr,, je vidět že paní je zakomplexovana nebudu jmenovat ale asi když ji dávali injekce nedostala nikdy pamlsek od maminky smůla že? Tak teď budou trpět její děti když ona sama to zřejmě neměla. Hele za mě cukr v určitě míře takže sušenky či krupky nebo presnidavky mlicka umělá výživa je to burt všude je cukr. Takže zdar 🙋♀️