Je nutné, aby desetiměsíční dítě jedlo kousky jídla?
22. říj 2025
Zdravím mému dítěti je osm měsíců a doktorka mi řekla ze 10 měsíční děti musí jíst striktně kousky jinak to může byt ukazatel špatného vývoje.Co na tom je opravdu pravda? Kousky zatím jíst nechce do jídla ji nenutím kdyz nechce tak nechce a dokoji se. Celkově se mi ten výrok moc nezdá. Předem děkuji za odpověď.
Předchozí
Strana
z2
Předchozí
Strana
z2

@l_ Zrovna ten banán jsem včera zkoušela, ale úspěch moc neměl klouzalo ji to z ruky.Ale treba vařený brambor nerozmackany uz tak nejak zvládla sice se lehce dusila, ale spolkla ho.
@nikysek321 ale to neres.. dej ji banan a nech ji at si hraje.. a takhle se vsim.. uvar ja nevim mrkev, hrasek, brambor maso... Co jde tak na hranolky, dej ji to a nech ji at si poradi.. trenuje se s tim strasne moc veci.. ze se v tom patla a vic je kolem nez v ni, to tak na zacatku proste je.. dulezity je ale to, ze se uci ruzne uchopy, zkouma texturu, uci se ze i v ty puse kazdej ten kousek potrebuje neco jinyho.. a hlavne si davkuje sama.. neni to ze to do ni proste nekdo nacpe.. klidne k tomu dej i vhodnej pribor..