Jídelníček kojenců 5-6 měsíců: Jak jej přizpůsobit?
Ahoj maminky...uz nejaky ten tyden prckovi davam zeleninove prikrmy🙂je to super stravnik vsechno basti a obed uz zvlada temer bez mlicka...Sni 125g...nekdy si mlicko jeste da nekdy ne ale nabizim mu ho vzdycky..vzhledem k tomu ze mi nechce pit caj ani vodu aspon to tim zapije i kdyz si myslim ze je to teda peknej humus..ale cim nahradit aby mel nejakou tekutinu kdyz nic jineho nechce?zacinam zavadet uz i ovocne svacinky...muzete mi prosim rict jak vypada jidelnicek vasich 5-6 mesicnich miminek a a po kolika hodinach?me prijde ze od te doby co ma malej prikrmy ma porad hlad🙂kdyz to vezmu od rana tak vstava v sest da si mlicko..v devet mu dam 100g neceho ovocneho,ve ,12 ma obed...v rozmezi 15-16 hodiny si da zase mlicko a mezi 18:30-19:00 uz zase vyzaduje mlicko a pak jde spinkat .v noci se budi jednou mezi 1-2 hodinou...nekdy si rikam jestli ho moc neprecpavam a jestli by nemel mit mezi jednotlivym jidlem delsi prestavky...kdyz byl jenom na mlice vydrzel 4-5 hodin..vzdycky sbasti vsechno co mu dam a s chuti..tlusty myslim neni v 5 mesicich ma 7 390g a 68cm.doktorovi se moc libi.ale je to moje prvni mimco a ja porad vsechno hrotim a ze vseho sem nervozni..chci byt dobra mama a moc bych si prala aby byl muj malicky spokojeny..zatim tak vypada moc neplace.🙂tak snad..dekuju za vase nazory,rady a pripominky🙂
To mi prijde jeste jako docela malo mlika, ale nevim, jak to je, kdyz se dava UM. Malou jsem u toho kojila, velmi casto. Jinak toho moc nevypila, ale davala jsem caj nebo vodu.
Syn má půl roku, dávám mu teda ráno 125g třeba ovoce/zeleniny a něco k tomu - další jídlo (mliko), má po třech hodinach. Na oběd často sní tu velkou skleničku prikrmu 190g, takže mliko už k tomu nemá a ji po čtyřech hodinach. Pak už dávám jen mliko. Zatím se moc nedaří aby měl jen skleničku a bez mlika, i kdyby měl prasknout, chce aspoň trochu.) po ovoci ma často hlad, tak proto mu dávám po třech, i když se dopije vodou, nestačí mu to.
@jana_zofie myslis ze ma malo mlika?🤔ma ho porad 5x denne 135-150ml..k obedu tedy vypije samozrejme min kdyz ma malou sklenicku prikrmu...u obeda vypine 20ml vody max vic ani tuk a caj uz vubec ...
@nagojka ne. Neumim pocitat, videla jsem 3... 🤦♀️
Ahoj. Já začínala po malých dávkách. Postupně jsem zvedala a po asi týdnu přidala do osvědčeného další surovinu a když už snědl víc trošku jsem ubrala mlíčko a tak dál dokud neměl 30 ml a pak ho sebrala úplně. A takhle postupně další jídla dokud nezůstalo po probuzení a před spaním. Ale pít také nechtěl. Prý je nejlepší voda,ale ta se u nás nechytila vůbec. Trošku přijal čaj,ale ne moc. Pak nám někdo dal bio jablečnou šťávu. Zkusila jsem ji dát trošku do lahvičky a dolít vodou a to zabralo. Chutnalo mu🙂 Ale třeba ovoce do něj nedostanu😏 Mělo by se počítat veškeré tekutiny i z jídla,do celkového pitného režimu. Říkal náš pediatr.
@nagojka No já jsem malé aktivně nabízela pití od pul roku, kdy se rozpila kolem 8. mes až, Jinak s mlikem neporadím, v půl roce ještě ještě z velke míry kojila a skoro pořád ve dne , v noci a furt. Jinak my mame holku a 8kg měla v 10 mes, to bude asi dost relativní. Jinak je to zlatý, že se ti budí jen jednou, mě malá do 14 mes nespala dyl jak hodinu v kuse
@jana_zofie nene ma ho ve tri rano,v sesti,potom pri obede (to ma ale samozrejme min)ke svacine odpoledne a zase na spani...s jidlem neni kam chvatat mlicko budu davat urcite jeste dlouho a co nejcastejc to pujde...🙂
4-6 měsíc pouze zeleninový oběd. Od 6 měsíce dopolední přesnidávky s piškotem 100 g, masozeleninovy oběd cca 100 g víc nechce, a večerní kaše 120 plus ráno, dopoledne, odpoledne kojení. Od té doby jen jedno kojení za noc a poslední dobou až ranní kojení. Dcera má 6 a půl měsíce a 7 kg. A díky těmto dalším jídlům už i rychleji přibírá. Déle jak 2-3 hodiny bez jídla přes den nevydrží.
@asutak cekala sem jestli nekdo napise ze dava kasi vecer...moje mamka mi ji pro prcka taky koupila ale zatim sem se neodvazila mu ji dat kdyz vsude ctu jak je to spatne🤷🤷🤷dala sem mu ji jen jednou pres den na lzicku jestli to bude jist a smakovala🙂Taky vetsinou jime po 3 hodkach a ja si rikala jestli to neni moc brzo...ty piskotky do presnidavky davate normalne tvrde a rozmacite je v te presnidavce?
@nagojka kaše sem začala dávat, protože se mi začala často v noci budit, mléko už nestačilo a spí klidně, bříško ji nebolí, postupně navyšuji množství. Začínala jsem 90ml vody a 2-3 lžíce kaše a zbytek kojení, ať si zvykne, teď jsme na 120ml, ale už bez kojení. Záleží jaký je pažravec, poprvé sem dala podle návodu a poblinkala se mi, bylo toho moc. A co dva dny střídám rýžovou a nějakou s lepkem. Piškot rozdrtím přes sáček klepačkem na maso ať je tak akorat a zamíchám do přesnidávky.

@nagojka s dovolením, se přidám, mám syna 6m a taky začínáme s příkrmy, a zajímá mě jaký jídelníček mají ostatní 😊