Ahoj maminky! Mám dotaz (tedy spíše asi na na maminky nekojených miminek, protože my taky nekojíme) - jaké jogurty a od kdy jste začali dávat mimču?
Petreva - jde spíš o to, že tohle prostě není jogurt. Proč si myslíš, že to nemá slovo "jogurt" v názvu? Jogurtový výrobek není jogurt 😉
Shaula, jojo já to beru 😉 ale jak píšu asi na těch str nejsou jen "špatné" věci nebo je to seznam právě těch nezdravých?? Když jsem koukla na kojen.výživy, byli tam i od Alnat...z DM...už jsem mimo téma, se omlouvám...jen mě zajímalo jak to s těmi str je 😅
Na těch stránkách je uvedeno SLOŽENÍ, tj. je tam všechno, co daný výrobek obsahuje. To přece vyplývá ze samotného slova "složení" 😕
ja davam malej biely zvolensky jogurt, davam jej do toho aj domaci dzem od mojej mamy, no a mala ta sa nevie dojest. 😀
ja davam dcerke Zvolensky biely jogurt aj Activiu bielu ale najradsej ma Hollandiu 😉
len som sa chcela opytat ci davate detom jogurty kazdy den?
Mami - od cca 8 měsíců jsem dávala občas (tak jednou za dva nebo tři dny), cca od 10 měsíců dávám denně.
shaula - diky 😉
ja davam malej tak kazdy druhy den, tak som rozmyslala ci to nie je malo 😉
holky a myslíte že vadí, že dávám malýmu občas jogurt hollandia, ale ochucený??
malej má devet mesicu a bílé jogurty nemá vubec rád, odmítá je..nechce je ani s ovocem.
Evulinkab-těžko říct ,my taky střídáme ovocná holandie a bílí,ale začly sme s ovocnejma až po roce,předtím bílí + přesnídávka-což mi popravdě příjde to samý-teda aspoň podle složení 😉
evulinka a davas obyc nebo smetanove?? ten mj zmetourek 😉 bile obyc nechce ale jak je smetanovy tak ho slupne jak malinu at s ovocem nebo bez.. treba Chocensky nebo z Valasska..
no já to taky tak nejak střídám, dávám bílé + přesnídávka, jindy ty ovocné holandia..Bílé jsem zkoušela ruzné,obyč i smetanové, ale nechce, šklebí se u toho.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, kdy můžu začít synovi dávat do ovocné přesnídávky tak dvě, tři lžičky jogurtu? Díky🙂
Baby môžem už podľa vás dávať malému nejaký jogurt?
Za 10dní má 8 mesiacov...
Náš malý bude mít v neděli sedm měsíců a už skoro tři týdny mu jogurty dávám, doktorka říkala, že klidně už může, pokud už máme za sebou masozeleninové příkrmy, syrové jablíčko a mrkvičku a mléčné kaše, tak mu dávám dva jogurty týdně a dávám mu bílé Activie (přikrmujem už od pátého měsíce, takže papal už leccos - co samozřejmě v jeho věku může) 🙂
Už sme začali aj my s jogurtom 🙂
prvý bol zvolenkský bez príchute, a potom aj s príchuťou, niekolko dní na to... 😉
Môj malý mal včera 7 mes. a biely jogurt papame asi 2 týž. (s bananom, alebo jablčkom)
...ale skušali sme už Pribinačika aj Dračika, a neviem, či to nie je skoro. Už ste v 7. mes. dávali kremiky aj vy?
janetty, podla mna je na Pribinačika ešte velmi skoro, mate len 7mes... myslim že až po roku.. ale neviem isto,odborníčky ma isto opravia 😀
janetty to je fakt zbytecne brzo.. koukala jsi co vse Pribinak obsahuje?? zelatinu, zahustovadla... je to i zbytecne sladky.. to mu radsi dej ovoce do jogurtu 😉
ja teda Pribinaka nedavam ani ted ani nehodlam ale je spouta lepsich veci na trhu 😉
janetty: souhlas s holkama 😉 Tvaroh až po roce, jinak se dítěti zbytečně zatěžují ledviny velkým množstvím bílkovin který obsahuje 😒 A ono v pribiňáku stejně není nic dobrýho, takže čím dýl ho budeš dávat, tím líp 😉 Dcera, skoro ve 4 letech měla pribiňáka zatím jen vyjímečně.
...tak vam ďakujem, že ste mi poradili... ...je to moje prvé dieťatko, tak sa radšej pýtam a dám si poradiť 😉
...aj som sa pýtala sesternice (ona robí sestričku pri kožnej lekárke) či nie je na pribináčika skoro, tak že je to skoro, že skúšať davať mu môžem po 8 mes., ale to len možno tak 2 - 3 krát za mesiac 🙂 ...tak zatiaľ budeme papať biely jogurt s ovocím 😵
Ahoj maminky 🙂 . Dcera bude mít za 7 dní 8 měsíců. Které jogurty by jste mi pro začátek doporučili? Děkuji za odpovědi.Pěkný den
ahojte
mi sme zacali od 6mesiaca s milacikom podobny ako pribinacik..a mala je zdrava a chuti jej dodnes..
ahoj mifka82, dcerka je zhruba rovnako stara ako tvoja. my sme prave na radu pediatricky zacali s jogurtikmi. Odporucala kvalitne smotanove biele jogurty. V obchode som zohnala take, co v zlozeni nemaju ziadne umele prisady iba smotanu a jogurtovu kulturu napr. jihocesky tradicni jogurt al. zvolensky smotanovy jogurt. Dcerke velmi zachutil a na treti den zvladla zjest cely a este by si dala aj viac 😀 Ani sme to nemuseli niecim dochucovat.
Ja som zacala pribinackom od 6mesiaca
my papame od 8m a sme kojeni...biely cisty plnotucny jogurt je jedno akej znacky.
aha pardon citam ze pre nekojene
já bych těma pribináčkama, bobíkama a jinýma různýma smetánkama teda šetřila do roka. Dr. je nedoporučují vůbec. Je fakt, že já malý tak jednou za 2 týdny ten malý pribiňák nebo bobík taky dám, ale jinak má jen bílý jogurt s banánem nebo přesnídávkou. Chočenský, olma, revital... Holandie nám nejela vůbec.
Začať pribináčkom? 😕
Berenika, ale všechny věci co tam jsou nejsou "nezdravý", ne?? Ty špatnosti jsou ve složení červeně, že...a co je to skore??