První jogurty, jaké mám dávat?

jajinkaboh
1. srp 2016

Ahoj,chtela bych se optat jake mam zacit davat prvni jogurty?

panickatlamicka
1. srp 2016

Bila hollandia

panickatlamicka
1. srp 2016

A az tak od 8 m. 🙂

lv
1. srp 2016

a ještě Choceňský a řecký..ne nastavované škrobem, jako jsou Danone

linee
1. srp 2016

@jajinkaboh holce Hollandia ani Chocensky nedelaly dobre, byly na ni moc kysele, davam ji bio bily z Lidlu. Jinak pediatricka doporucila jak pisi holky. Cim belsi a s kratsi dobou trvanlivosti, tim lepsi.

zlatkavlk
1. srp 2016

Doporučují se s obsahem tuku do 3,5% cca, smetanové a řecké až později, kolem toho roku... Já dávám dcerce Pilos 3,7% z Lidlu, nebo jí taky chutná Milbona Bio jogurt taky z Lidlu... Koupila jsem si jogurtovač,, tak teď dělám z těchto domácí... Jinak opravdu kupovat jogurty jen z mléka a jogurt.kultur, bez přidaných cukrů, škrobů, barviv atd...

gnozka
1. srp 2016

Taky dávám pilos z Lidlu výrobce je holandia. Activie je treba hrozna.

anve77
15. zář 2016

Holky, chtěla bych se zeptat, od kdy můžu dát dcerce jogurt domácí výroby.A dáváte do bílého jogurtu dětem marmeládu, med, aj.?? Díky 🙂

anve77
15. zář 2016

Neporadíte?? 😉

anve77
16. zář 2016

Holky, můžu dát 5 m. dcerce jogurt domácí výroby?

evilin
16. zář 2016

To mi přijde opravdu moc brzo. Jogurty až tak od 8mi měsíců. I podle doktorky. A jinak jogurt domácí výroby je super nápad 🙂

anve77
16. zář 2016

@evilin moc děkuji, za info.. koupila jsem si nedávno jogurtovač 🙂

evilin
16. zář 2016

Kdybych měla víc času tak bych taky chtěla. Ale i tak dcerka má jogurty moc ráda, dáváme je asi od toho osmeho měsíce, jedině bílé o kterých už se tady zmiňují. Nesladíme je jen přidávám ovoce ... banán, maliny, jablko,....,ovesnou kašičku.

anve77
16. zář 2016

@evilin super!!budu se podle toho řídit 😉 Moc jsi mi pomohla!! 🙂 Děkuji

linee
16. zář 2016

@anve77 ja na radu doktorky jedu jogurty uz od ukonceneho 6.mesice.Take pouze bile a micham bud bily a nebo dam trochu piskotek a nebo trochu ovocne presnidavky a nebo cerstve ovoce...

anve77
16. zář 2016

@linee a můžu se prosím zeptat, jak to snášela? já se bojím, aby ji to neporvalo střeva..Ale zase se říká, že když je to překysané mléko, tak je to v pohodě...Mléko určitě až po roce,že?

lajla
16. zář 2016

Nedavam😂

linee
16. zář 2016

@anve77 klasicke kravske do roku vubec,pak na vareni a pry az od 2.roku na piti.
Ja ji dala jenom lzicku na ochutnani,co to udela.Dost mi po nem blinkala,tak jsem vysadila a zkusila az za 2 tydny a uz ok.Zkusila jsem selsky hollandia,ten je na ni kysely,lepsi byl Chocensky a nebo ted kupuji Bio Milbona z Lidlu.Chce to zkusit.S domacim nemam zkusenost.

kac_kac
16. zář 2016

S domácím jogurtem pro takového prťouska bych byla opatrná, přeci jen v běžném domácím prostředí jeden nikdy neodhadne která bakterie se do mléka a kultury ještě přimíchá třeba ze vzduchu nebo nedokonale umytého nádobí, a co se z ní během zrání jogurtu ještě může vylíhnout.
Domácí jogurty dělám, máme je moc rádi, ale dávám dětem cca od dvou let, menší dostávají jogurty koupené, přeci jen hygiena v mlékárně je na úplně jiné úrovni než v kuchyni.

lajla
16. zář 2016

@kac_kac opravdu? Tím bych si nebyla tak jistá...kolikrát jsem otevřela plesnivy, když vidim jak se ty věci převáží,zachazi...no doma aspoň vím, co tam opravdu je...
A brouk v dětské skleničce mě dostal úplně😭

anve77
16. zář 2016

holky moc vám děkuji za info.... beru na vědomí... Já jsem začala vyrábět jogurtíky právě proto, že vím co do nich dávám. Chci méně tučný dám mléko 1,5%, když chci tučné jogurty dávám 3,5% + smetanu..ty jsou moc dobré, ale tučné..Lžička v nich stojí 😉 😉 dávala jsem dcerce,byla hubeňoučká a po nich hezky přibírala + dostávala pořádnou dávku vápníku 🙂

kac_kac
16. zář 2016

Mě to dřív nijak moc nepřišlo, dokud jsem nezačala doma vyrábět sýry a zjišťovat co všechno se do mléka během zpracování dostane a jak to s ním zamává.
Jistotu že vyrobím dobrý absolutně zdravý jogurt budu mít tehdy když vyvařím veškeré použité nástroje, nikdy nezamíchám prstíkem, ani nikdy nestrčím do mléka lžičkou kterou už jsem ho třeba před dvaceti minutami jednou zamíchala. Pokud mléko převařím. Tím ovšem zničím veškerou mikrofloru kvůli které je jogurt člověku tak přínosný. K absolutní čístotě se dostanu jedině tehdy když na zaočkování (téměř sterilního mléka) použiju sušenou kulturu (30Kč na litr mlíka) místo obvyklých pár lžiček jakéhokoli jogurtu.
Přeci jen jogurt zraje dlouhou dobu při teplotě která svědčí mnoha bakteriím, ne jen těm úplně ideálním.
Takže proto.
Ovšem zeleninku, ovoce a první příkrmy nejraději domácí ze surovin ze zahrádky (ale tam taky netuším co si ty naše produkty vytáhnou ze země) pokud kupuju zeleninu pro prťavce tak spíš mraženou (během zpracování prochází testováním na obsah dusičnanů, což se u čerstvé nedělá)
Skleničkové koupené používám jen jako nouzovku třeba na cestách (každé z dětí jich snědlo cca 10 za svůj kojenecký život)
Každý to vidíme jinak.
Ať vám děti krásně rostou

veronika223
Odpověď byla odstraněná
Zobraz