Kolik vody by mělo vypít dítě v 7 měsících?

hanydve
15. zář 2021

Ahoj holky, budeme mít skoro ukončeny sedmý měsíc příkrmy na oběd každý den, sem tam dopolední nebo odpolední presnidavka a k večeru sem tam kaše. Mezitím kojím, jak si řekne, ale většinou jen ráno, odpoledne a večer a v noci. Kolik by měl prcek vypít vody nebo čaje? Bojím se, abych mu nedávala málo. Moc tomu totiž nedá ani že lžičky, ani z lahvičky. Sem tam večer ještě musím dokrmit UM, protože v prsou proste nic není..

sirinfirst
15. zář 2021

Žádnou, pokud opravdu kojíš na požádání.. I pocit, že v prsou nic není, by u kojení na požádání v 7 měsících být tedy neměl, to už je laktace dávno ustálená.

hanydve
autor
15. zář 2021

@sirinfirst Přijde mi to tak oddoby kdy jsme zavedli příkrmy, že už tolik mlicka nemám..

sirinfirst
15. zář 2021

@hanydve já jsem v rámci dlouhodobého kojení cca do roka vždy nejdřív kojila, pak přikrmovala, později už jsem to neřešila, mléko bylo vždy.. ale to záleží, jak dlouho máte v plánu kojit

bazarekprodeti
15. zář 2021

Ja kojila 4,5 roku a nikdy jsem neresila kolik ma dite vypít, vzdy si reklo samo. V jeho blízkosti jsem vzdy mela jeho flasku s cajem a bud si rekl o flasku nebo o prso.

hanydve
autor
15. zář 2021

@sirinfirst samozřejmě, že bych chtěla kojit co nejdéle, ale když dám mlíčko před příkrmy, nechce už prikm a po příkrmu si dá rád i mlíčko, ale zase tolik, že pak pořád blindi. Takže tak. Když mu prso seberu, řve. Proto poslední dobou už mlíčko po příkrmu nenabízím.. Dávám vodu

areh
15. zář 2021

@hanydve dávala jsem příkrm a mm třeba po hodině, až měl hlad, ne hned po příkrmu. Fungovalo to tak u 2 dětí. Krásně baští. Vodu jsem nabízela průběžně, ale než se naučili pít z lahvičky, tak to taky trvalo...

hanydve
autor
15. zář 2021

@areh to je fakt, z lahvičky je to masakr. Tak já to zkusím s rozestupem. Třeba si mrne vezme.

rejalin
15. zář 2021

Mně prcek v tomhle věku vůbec pít nechtěl. Takže měl tekutiny jen z kojení. Já jsem mu většinou nabízela třeba hoďku po jídle, nebo během uspávání. I teď jsou dny, kdy vypije 150ml vody/čaje a pak zas některý den skoro nic.. zkusila bych asi to kojení trochu více nabízet, aby měl možnost se napít... a pocit prázdných prsou jsem také měla (a mám i teď v jeho 14m), ale ono se to jenom zdá. Asi dva měsíce zpátky mi cca 4 týdny odmítal jíst a jenom se kojil, normálně prospíval, takže i když mám takový pocit, tak on si vytáhne kolik potřebuje.

cilkat
15. zář 2021

Zhruba do roka mi kluci vypili za den tak půl deci, možná decku. Pili z kojenecké láhve nebo z těch různých s pitkem ale bez silikonové membrány (má je třeba Kubík) - tu membránu dlouho "nepreprali". Zbytek tekutin bylo prso a nebo samotný příkrm (ty první pire jsou ředěné vodou všechny a dítě dopit vlastně nepotrebuje... Jiná situace jsou křupky, piškoty, rohlík do ručičky a pod...)