Nechce jíst maso. Prosím, poradíte?

kamoulinek
11. led 2021

Ahojky, maminky..
Malemu je 7,5 měsíce a z ničeho nic přestal papat příkrmy s masem, i ty co má nejoblíbenější.
Dela mi to asi týden.
Ráno spapa klasický mlíčko potom PRESNIDAVKU.
Pak máme oběd s masem a nic nedostanu do něj, trošku ochutnat a je řev.
Ale třeba mrkev a brambory papa normálně.
Prosím poradíte mi?
Nebo je to jen takové období,?
Děkuji
Co dělat

klokanka31
11. led 2021

@kamoulinek Mně takhle malá přestala papat mrkvičku, a to jí milovala, snědla vždycky celou skleničku... Ale taky jí rostou zoubky, tak jestli to nebude tím...

marketanova
11. led 2021

Myslíte si, že se dá maso nahradit nějakými přírodními tabletami? Aby člověk měl všechny živiny a vitamíny, vím, že třeba brusinky a komplex vitamínů je výborný pro tělo.

merope
11. led 2021

7,5 měsíce, to se ještě učí různé chutě. Zkoušela bych, nevnucovala. Případně i jinou konzistenci, chuť, maso samotné není moc dobré (zvláště rozmixované), já když mi malý zlobil s masem, tak bylo dobré ho zamíchat třeba do dýně, to dost přebije. A pak třeba i volit jiné druhy masa.

merope
11. led 2021

@marketanova Dá, ale je to dost složité.

pribylovapetra
11. led 2021

Jestli nechce maso,delejte aspoň masové vývary.

janina228
11. led 2021

Mě takhle kolem 8. měsíce přestala mladší dcera ze dne na den jíst příkrmy úplně - jedla jen ovoce a rýžovou kaši (+ byla v ten čas ještě dost kojená).. přešlo ji to samo asi za měsíc..nabízela jsem ji jednou za čas příkrm a pak to najednou zase šlo.. nevím čím to tenkrát bylo..

kamoulinek
autor
11. led 2021

@merope nemá samotné maso, vždy má s něčím.

kamoulinek
autor
11. led 2021

Děkuji všem z řady.

merope
11. led 2021

@kamoulinek Tak pak doporučuji míchat do "aromatických" věcí - dýně, batáty. To mi fungovalo nejlíp.

aneta_v
11. led 2021

@kamoulinek pravděpodobně to bude jen období, do té doby masožravá dcera mi bojkotovala maso snad 4 měsíce (“maminko, maso né”) někdy kolem roku a půl. Rozkrájela jsem ho na pidi kousíčky a maskovala v různých jídlech, většinou na to nepřišla. Pak přišlo zase období “maminko maso”

drakenn
11. led 2021

Starší nejedl maso cca do 5 let, já to akceptovala..říkali jsme mu vegetarián. Dnes má 13, maso ji a miluje zeleninu..je všemu jsme se časem dopracovali..nehrotila bych to.. tu zeleninu jsme pridavali časem, něco si oblíbil, něco nechtěl..jenom tím nabízením se k tomu sám nenásilně propracoval.. také k tomu masu. Má rád kuřecí, krůtí, ryby.. jo a ryby miluje.

maaaadlaaaaa
11. led 2021

@marketanova Těhotným vegetariánkám se něco předepisuje za vitamíny nebo spíše doporučuje, aby měly dostatečné ziviny pro mimco, tak zkus zjistit.

cilkat
12. led 2021

Syn střídavě jí některé týdny jen přílohy, jiné týdny jen maso. Předpokládám, že jeho tělo ví, co potřebuje a nenutím mu to. (jsou mu dva, bere si sám z talíře, ale dělal to od malička - velmi brzy jsme přestali mixovat, neměl to rád.)

jakreb
12. led 2021

@marketanova Prírodné tablety? Nie. Ale vela inych potravín obsahuje všetko co obsahuje maso. Ale určite nie umelé tablety.