icon

Nejnovější studie přikrmování - jaký máte názor?

andrrriiik
13. led 2015

Ahoj maminky,zajímal by mě názor ostatních maminek na přikrmování miminka podle nenovější studie(od uk.4.měsíce i kojeným,co nejdřív zavézt alergeny,atd...).Já si myslím,že na tom něco bude,přece jen se to hodně podobá přikrmování podle našich maminek a babiček a naše generace a generace našich maminek jsou podstatně zdravější než naše děti.U dcery jsem se řídila striktně podle tabulek,co nesmí,co může a to až od roka,abych se vyhnula případným alergiím,a vida nemá ještě ani 5 let a je alergik.Myslím si,že ty tabulky by měly být pouze orientační,i u té nové metody se budu řídit jen orientačně,hlavně podle sebe.Toto je můj názor,a zajímal by mě i názor ostatních.

Strana
z2
andrrriiik
autor
14. led 2015

@espada Přesně,to neví nikdo.Každou chvíli se to mění.Ale k té poslední studii bych se přiklonila nejvíc.Jak jsi psala,kdysi se přikrmovalo brzo(i ti,co byli na příkrmech od 3.měcíce jsou zdravější,než naše děti),s kravským mlékem i lepkem.Moje mamka nás přikrmovala od 3.měsíce krupičkou,a jsem zdravá.Jsem sice alergik,ale tu mám až od 14 let.Bráchu,který má dnes 13 let,nekojila,ale na UM neměla peníze,tak mu dávala kravské mléko.Se souhlasem dětské lékařky-co jiného mohla dělat.A je zdravý.Oni ti odborníci to oddalují spíš proto,aby se neobjevila alergická reakce.Jenže když to nezkusíš,tak to nepoznáš.A když dítě žádnou reakci nemá,a nic mu není,tak proč mu to nedávat dál.Respektuji názor,a souhlasím s ním,plně kojit 6 měsíců,ale taktéž souhlasím s názorem od 4.měsíce přikrmovat i plně kojeným dětem.Ať každý dělá to,co uzná za vhodné 🙂

andrrriiik
autor
14. led 2015

@sedmiteckas To je sice pravda,všude samá éčka a chemie,ale na druhou stranu si myslím,že když to dostávají už v prvních příkrmech,tak jsou pak proti tomu imunní.A s tím slazením souhlasím.Nemám ráda věty typu:oslaď to nebo osol to,protože ti to nebude jíst.Až to nebude jíst,pak to teprve ochutím.A trochu cukru sem tam ani miminku do roku věku neublíží.S tou solí bych byla opatrnější 🙂

sedmiteckas
14. led 2015

@andrrriiik Já našla i na skleničce Alnatura, že je tam trošku přidané soli, sice minimum, ale je. A do příkrmů dávám místo oleje obyčejné stolní máslo, které taky obsahuje trochu soli, takže cíleně určitě nesolím a solit nebudu, ale úplně se jí asi taky nevyhnu, je mi to jasné 🙂 Jinak s tím slazením, asi je to do jisté míry i hodně dědičné, ale tuhle jsem mluvila se známou, má 20 měs. prcka a ten má korozi mléčných zubů, šílené problémy s tím. Říkala mi - hlavně malé nedávej granulované čajíky, jen vodu a obyčejné z pytlíku. To je i jeden z důvodů, proč chci co nejdál odsunout takové ty "prázdné" potraviny a nápoje, co děti nemusí mít a přežijí bez nich 🙂 ale taky vím, že pak dám dítě na hlídání k babičce, ta vytasí Pribiňáka a bude to 🙂))

andrrriiik
autor
14. led 2015

@sedmiteckas Jj právě,že ta sůl je skoro všude,tak bych taky nesolila.Děti to ani nepotřebují.Stejně tak i sladké nápoje atd.O těch granulovaných čajích jsem ani nevěděla.Malému ho dávám,ale naštěstí jen občas si řekne o čaj.Třeba i s týdenní pauzou,navíc mu ho dávám skoro od začátku a pro tak malé děti snad ani jiný než granulovaný není.Nojo ty babičky,ale když je to jen občas,tak mu to taky neublíží,že? 🙂

kvakuska
14. led 2015

@andrrriiik promiň, ale malému jsou tři měsíce a říká si o čaj ?!? 😨 😕 😲

andrrriiik
autor
14. led 2015

@kvakuska Jojo,jednou brečel,nic mu nebylo,u kojení řval,tak jsem mu dala čaj a vypil asi 50ml.Hned byl pak klidný.Takže vím,že mu na žízeň mléko nestačí.

evulina77
14. led 2015

@andrrriiik jj, zhruba týden trvá, než se srovná tvorba mlíka. Dá se to vydržet. Já beru svoji doktorku taky s rezervou, je dobré mít svůj názor a svůj přístup. Většina dětských doktorů nemá vůbec ponětí o kojení a dávají zavádějící odpovědi a někdy dfokážou pěkně zamotat hlavu...

evulina77
14. led 2015

@andrrriiik no na čajík je ještě brzo, měl by být jen na mlíku. Když mu dáš něco jiného, snížíš svoji produkci mlíka, protože když není poptávka, tvorba mlíka se snižuje. Ono taky se může jednat o bojkot kojení, kdy se malýmu nelíbí, že už to mlíčko neteče jako ze začátku a tak se u prsa zlobí, ale to taky přejde, jen jde o to vydržet a nedat nic jinýho než prso

andrrriiik
autor
14. led 2015

@evulina77 Já mám právě ten problém,že malému musím dávat i přes den mimo kojení Nutrilon,protože po nakojení pořád řve hlady a mě uplně vysaje.Jinak donedávna jen na večer stačil.Proto si myslím,že to je ten spurt,navíc se víc budí i v noci.

andrrriiik
autor
14. led 2015

@evulina77 To jsem zkoušela taky,ale on mě prostě nerozkojí,a řve hlady,nechce tahat,když nic neteče,tak radši dám Nutrilon.

sedmiteckas
14. led 2015

@andrrriiik Pro tak malé děti je i klasický čaj v pytlíku, třeba fenyklový...ale já třeba dávám obyčejnou převařenou vodu, ona mi stejně zatím moc nepije, a nechce se čaj potom vylévat. To je jasné, že když se občas zhřeší, nic se nestane ;) jen bych prostě nechtěla, aby to malá jedla každý den...

katyxq
14. led 2015

@andrrriiik prostě se ti víc a víc snižuje tvorba mléka 😉 (tím čajem a UM - hlavně pokud to dáváš lahvičkou nebo i stříkačkou, kazí se přisátí, dítě z prsu pije méně efektivně = další pokles laktace) a malý reaguje na nízký tok mléka ... tomu jde ale pomoct - kojit kůži na kůži, prsa před kojením nahřát, používat stlačování prsu, dokrmovat v případě nutnosti po prsu pomocí suplementoru ... ale tvoje dítě, tvoje volba

andrrriiik
autor
14. led 2015

@sedmiteckas No voda mě nějak nenapadla.Možná i proto,že mám taky fenyklový čaj,na prdíky.Tak to je jasné,že ne každý den.To je jen víc na škodu,než k užitku.

andrrriiik
autor
14. led 2015

@katyxq Jj já vím,ale ten čaj mu dávám jen občas.Malý byl neklidný a ubrečený a já vyčerpaná z toho,jak jsem se snažila rozkojit,tak jsem dala UM a jsme spokojení oba.Ale chápu,MM je nejlepší,ale UM taky není konec světa.U dcery jsem to hodně řešila,a byla jsem z toho nervozní,a přenášelo se to na ni.

mandala
16. led 2015

Já s tím moc nesouhlasím, podle mne je pořád nejlepší MM, takže jsem se vyprdla na nějaké studie a začala přikrmovat až po půl roce. Nevěřím tomu, že děti jsou více nemocné a alergické podle toho, kdy se začnou přikrmovat.

andrrriiik
autor
16. led 2015

@mandala Tak samozřejmě,že nejlepší je MM,ale myslím si,že když se začnou přikrmovat kolem 4.měsíce(3.měsíc bych ještě neriskovala),tak určitě následky mít žádné nebudou.Pokud se začne pomaličku,spíš budou odolnější vůči různým alergenům.Ale když se začne zas moc pozdě,třeba až po roce,tak naopak ten organismus nebude zvyklý,a tím je větší pravděpodobnost vzniku alergie.Můj názor je přikrmovat kojené i nekojené mezi 4-6.měsícem,ne dřív,ani později.Stejně tak nedat na nějaké tabulky,co může a nemůže,a odkdy.Zkusím a zjistím.Když to dítěti nesedne,zkusím mu to dát později.Toť můj názor 🙂

evka_praha
17. bře 2015

Hezký den maminky!

Studuji poslední ročník vysoké školy a v současnosti pracuji na diplomové práci týkající se dětské výživy. Můžete mi prosím pomoci vyplněním dotazníku? Velmi mi tím pomůžete!

http://nakup-detske-vyzivy.vyplnto.cz/

Dotazník se týká obecných nákupních zvyklostí při nákupu dětské výživy a je určen maminkám s dětmi do 3 let.

Moc Vám děkuji za ochotu a pomoc! Evča

Strana
z2