icon

Opožďuju své dítě?

klokanka31
14. čer 2021

Tak jsem se právě dozvěděla od pratety, že příbuzná co má 15 měsíční dceru, jí dává na nočník, a dává jí jíst všechno co jedí sami. Tuhle že měla roštěnku s rýží, dneska svíčkovou s knedlíkem. Já mám 13 měsíční, a když prateta slyšela že nedávám malou na nočník, a k jídlu má zatím skleničky, tak naznačovala že malou opožďuju, že je jakoby zpomalená. Tak z toho začínám být zmatená, fakt je problém že zatím má jídlo ze skleniček?🤔

Strana
z4
95newmommy2020
15. čer 2021

@somalicats Já už jsem snad dá se říct v normě. Mám 62 kg 160 Cm. Asi hodně udelal pohyb. Manžel obézní je no. Ale tak jídlo je na komplet na nem, tak jim co je.

michaela666
15. čer 2021

@klokanka31 Můj manžel si pamatoval jídla z dětství a automaticky říkal, jak to jíst nebude. Naštěstí vařím jinak než jeho máma, takže spoustu jídel vzal na milost a chutná mu...Třeba jak budeš víc vařit kvůli malé, tak se chlap taky přidá.

klokanka31
autor
15. čer 2021

@michaela666 Snad jo. Je pravda že problémy s jídlem mu vytvořila matka. Ale něco se už naučil jíst, tak uvidíme...

michaela666
15. čer 2021

@klokanka31 Jestli dostával svíčkovou s mlékem místo smetany a bůhví co ještě, tak se nedivím...Zrovna tohle dělala tchýně kdysi.

cherie24
15. čer 2021

@michaela666 ještě rajská z kečupu je taková klasická topovka 😄 já jsem dělala poctivou rajskou a jak si malá šmakovala, ale tu kečupovou bych jí nedala 🙂

michaela666
15. čer 2021

@cherie24 Tak z kečupu je to ještě relativně poživatelné. Jak jsem slyšela její recept na koprovku, tak jsem si říkala, že vnoučata budou jezdit na prázdniny s kastrůlkama z domu. 😃

somalicats
15. čer 2021

@95newmommy2020 A to chceš, aby stejné návyky přebral váš syn? Nemysli si, ta dispozice tam je. Já chápu, že je to děsně nepohodlné začít na sobě pracovat, ale ty stravovací návyky bych se snažila na Tvém místě upravit hlavně kvůli tomu děcku. Jestli se manžel přidá nebo nepřidá, je věc druhá, on je dospělý a svéprávný. Můj chlap by taky vařil stylem svíčková se šesti (naštěstí ji neumí), řízky v trojobalu a podobné, ale to neznamená, že ho v rámci své pohodlnosti nechám dávat tohle dětem.

klokanka31
autor
15. čer 2021

@michaela666 No ona mu i udělala jídlo s údajným hovězím, pak když to snědl tak mu řekla že to byla konina, a takhle si k většině jídel udělal odpor.

klokanka31
autor
15. čer 2021

@michaela666 Povídej s tou koprovkou to mě zajímá 🙂

klokanka31
autor
15. čer 2021

@somalicats No vidíš, a naše generace na tomhle vyrostla 🙄

drep
15. čer 2021

@95newmommy2020 jenže zdravý životní styl není “jen” o kilech, ale i o kvalitě. Jasně, že smažák jednou do roka nikoho nezabije, ale zároveň, pokud ho jíte pravidelně, tak je to přesně to jídlo, co tělu vůbec nic nedá vyjma hromady prázdných kalorií. A neznám moc lidí, co by na špatné stravě drželi přiměřenou váhu dlouhodobě. A nebylas to ty, kdo tu řešil, že pediatrička tě upozorňovala, že je syn baculatý? A to víc bych nechtěla, aby moje dítě okoukalo, že je smažák normální oběd. Říkám to z pozice celoživotní bojovnice s nadváhou, která v 35 vypadá nejlíp jak kdy vypadala (164cm, 51kg). Stojí mě to dost práce a chci, aby tohle dcera vnímala jako normální (k obědu těstoviny s masem a zeleninou, doma dělané, odpoledne sport, ať už jakýkoliv), protože bych jí moc přála, aby problémy s váhou nemusela řešit.

somalicats
15. čer 2021

@klokanka31 Jo. Segra tak vari porad. Obezni cela rodina vcetne neteri (6 a 9). V rodine krom obezity i cukrovka a hypertenze. Proc tomu jit naproti?

michaela666
15. čer 2021

@klokanka31 Koprovka je brnkačka. Vlastně jenom ohřeješ litr mlíka, nadrobíš sušený kopr a zahustíš moukou. Hlavně aby v tom stála lžička. Osolit, opepřit a s bramborem parádní oběd.... Nemám nic proti levným jídlům a sama tak často vařím, ale když už na ten recept nemám všechno, tak se na to prostě vyprdnu. Někoho to vaření nebaví to chápu, ale caplácnout břicho šlichtou fakt není řešení.

hezz17
15. čer 2021

@michaela666 😖😖😖

te_reza
15. čer 2021

Já si nemyslím, že je potřeba furt vařit eko bio všechno. My si s klidem dáme guláš. Potom si zas třeba uděláme kuřecí na přírodno se zeleninou,dresingem. U nás bylo třeba období,kdy holka jedla JENOM suché těstoviny a nic jiného sem do ní nedostala. Ale po tom roce jsem dost vařila třeba vývary,rajskou,rizoto, kuře,ryby.. když to jde, přidávám k tomu zeleninu (na kterou je alergická 😂)

95newmommy2020
15. čer 2021

@drep Tak jasný, v tom mas pravdu. Denně to zas nemame. Řekla bych, že snidam dobře, piju dobře. Uz pres rok vlastně nepotrebuju pečivo. To taky dost pomohlo. Třeba se i postupně dopracujeme i k lepším návykům celkove. Hlavně ve chvíli, kdy prestaneme sklenickovat.
A jinak jo, ale celkem to teď vybehal. Nevím sice kolik váží a měří. To až za dva měsíce zjistíme.
Každopádně pohledove už tlustý není.

janina228
15. čer 2021

Tak zrovna na mě blikla reklama "kongres o výživě kojenců" .. to jsou mi náhody 🙂..

klokanka31
autor
15. čer 2021

@somalicats To je hrůza. V tomhle s tebou souhlasím

felixfelicis
15. čer 2021

@janina228 na mě zase "Bojujete proti obezitě?"🤣

inkheart
15. čer 2021

Zajímavá diskuze. přiznám se, že taky jsem hodně dávala skleničky, a to jsem ze začátku byla proti tomu a úplně první příkrmy jsem dělala já. Ale celoživotně bojuji se stravou(nechutná mi většina masa, jim ho jen pár let a tedy ho vůbec neumím vařit), a jakmile byla potřeba dávat mu masové příkrmy a ty moje s prominutím blivajzy nechtěl jíst, začala jsem mu dávat většinu času skleničky. Teď už skleničky nechce, takže stejně se musím naučit vařit klasicka jídla. Sama vařím nerada a kdybych měla vařit jen pro sebe, pořád jim těstoviny, saláty, případně orestovanou zeleninu.

Strana
z4