Ovoce. Odkdy začít dávat normální ovoce?
Mojí malé (11měsíců) dávám zatím ovoce jen ve formě přesnídávky. Odkdy je fajn začít dávat ovoce i normální? Třeba maliny a tak...
@klokanka31 ja az na jahody taky vse od toho 9-10 mesice☺️Asi zalezi jak zvlada kousky a kolik ka zoubku☺️
@michaelarousova Má 4 zuby ☺ Příkrmy jí dávám skleničkový kde kousky jsou, ale ne zas tak velký, a občas si žužlá kojenecký sušenky
Dáváme banán, hroznové víno (rozpůlené napůl) a borůvky. Ostatní zatím nechce, ale banán taky nechtěla a týden na to už řvala, když jsem se opovážila ho sníst.
@klokanka31 já jsem třeba banán dávala od 7. Mesice, citrusy od 10 a po roce si už dává jablka, hrušky, to dřív nechtěla. Jinak v 11 měsících už může všechno 🙂
@sigyn ☺
@jjasmina Tak asi dneska nějaké ovoce zkusím koupit aby si to vyzkoušela. Za měsíc jí chci udělat na narozeniny patlací dort, a bez ovoce by to asi nebylo ono...
Zkusila bych uz klidně banan, kousek jablka a uvidis jak se s tim popere 🙂
Vyzkoušej, já dávám zatím dcerce 10m taky především přesnídávky, ale spíš proto, že ovoce teď nic moc a když už něco koupím, tak to nechce 😃 snad jen avokádo ji chutná, možná zkus začít tím, je výborne s jogurtem, nebo i samotné 👍
@crutela
@jako_mala_holka Dneska jsem ji zkusila dát banán, dobu na něj koukala a nevěděla jestli si na něj sáhnout nebo ne, koukala střídavě na mě, na banán, zase na mě, hihňala se, a nakonec banán přistál našemu psovi na hlavě ☺
@klokanka31 jasné, normálka, u nás to většinou skončí na zemi, na židli, na mně... Dobre je zkusit ji to jidlo dát do pusinky, jako že naznačit, že je to jídlo, případně to před ní jist... Ne že by to u nás zabíralo, ale třeba... 😄🙂
Dávám od začátku příkrmů (resp. začínala jsem zeleninou, ovoce dostaly děti kolem 7m a rovnou do ručičky). Zuby na to nepotřebovala ani jedna dcera, poradily si s tím. Ne, že by občas nedostaly i přesnídávky, ale spíš jako kapsičku někde na výletě, jinak jsem jim mixované ovoce nedávala.
@jako_mala_holka To jsem zkoušela, snědla jsem skoro půl banánu. A stejně se jen hihňala ☺ no zkusím zase jindy 🙂
Začínala jsem někdy v sedmém měsíci jablkem, hruškami a banánem - jablka a hrušky nejdřív povařené a rozmačkané, banán rozmačkaný, teď už syrové a strouhané. Poslední asi dva měsíce dávám do ruky kousek banánu (máme opačný problém - neukusuje, ale cpe do pusy celý kus, který mu dám 😀). Chutnalo mu i rozmačkané avokádo s jablkem. Jablko nám v ruce zatím nešlo (teprve se prořezává třetí a čtvrtý zoubek). A poslední cca dva týdny dávám do jogurtu maliny a borůvky - taky právě kvůli patlacímu dortu 🙂.
Měla jsem to podobně, jestli si dobře vzpomínám tak v 7. měsící jsme začali banánem, od 10. měsíce jsme zkoušeli snad vše: jablka, hrušky, mandarinky, borůvky v kombinaci s jogurtem. Citrusy Eliška ráda neměla, ty jsme začali dávat více cca po prvních narozeninách.

@klokanka31 ty jo v 11mesicich jsem jí už dávala jablka, hrušky, banán, broskve. Maliny, jahody, bobule až později