icon

Příkrmy od 3. měsíce? Ano x ne?

alokina
26. dub 2016

Ahoj maminky, jdu tak trošku s asi hloupým dotazem... Dcera bude mít 1.5. 3 měsíce... Jsme na UM ale vubec ji nestači... Někdy chce i po hodině... Zkusila jsem změnit značky, sytější mléka.... Nic nepomohlo... Známá mi řekla,že měla stejný problém a že od 3 měsíce dávala kaše alespoň na noc a že to mám zkusit.... Co myslíte??? Dát třeba do UM na spaní 1-2 lžičky kaše? A popř. jaké?? Děkuji 🙂 🙂

Strana
z3
berenika39
28. dub 2016

@kopretina123 a co kdybys uznala chybu? to by nešlo? celé je to o tom, že pleteš ostatní, nic víc, nic méně.

kopretina123
28. dub 2016

@karlajasmine Joooo ahaaa.. Takže ty všem říkáš, že ti je třicet i když jsi oslavila 29. narozeniny..to dává smysl :D

karlajasmine
28. dub 2016

@kopretina123 ne,je mi 29,ale jsem ve třicátém roce zivota.

berenika39
28. dub 2016

@kopretina123 miminko, když je na světě tři měsíce, celé tři měsíce, tak jsou mu prostě tři měsíce.

sonia79
28. dub 2016

@kopretina123 OK, aby se neřeklo, postupně k tvým otázkám viz. výše:
ad1) 6let
ad2) v den 5. narozenin
ad3) 5ti měsíční "narozeniny"
uf.

berenika39
28. dub 2016

@kopretina123 na první stránce píšeš:

Já bych řekla, že máte ukončený 2.měsíc, pokud jí prvního budou tři měsíce.....

O tom tu točíme, že to je přesně špatně🙂.

kopretina123
28. dub 2016

@berenika39 No já v tom chybu nevidím. Jak říkám. Vy si dávejte příkm, kdy uznáte za vhodné, já si budu dávat taky. Nejlépe je to konzultovat s doktorem a ne tady. Hotovka ne?

sonia79
28. dub 2016

@berenika39 asi toho necháme, abychom brzkým nástupem příkrmů neohrozily zdraví miminek 😀
promiň @alokina to odbočení, ale co je moc je příliš 😉 . za mě kaši bych teď určitě nedávala, půjde nejspíš o růstový spurt, vydrž!

kopretina123
28. dub 2016

@berenika39 Je to dobře. Jestli se to ti to nelíbí, brnkni doktorovi 😉

betelgeuzz
28. dub 2016

@kopretina123 dítě narozené 1. 1. žije v lednu první měsíc. 1. 2. má jeden měsíc, ukončený první měsíc a právě žije druhý měsíc.
Takže v tvém případě, když má ukončených pět měsíců má 1. 6, žije šestý měsíc, ale šest měsíců bude mít až 1. 7.

kopretina123
28. dub 2016

@betelgeuzz : Ne. 1.6. bude mít šestoměsíční narozeniny, ale ukončený šestý měsíc bude mít poslední den června. 1.7. bude mít sedmiměsíční narozeny.

A neb leden 2006 bude mít dítě šesté narozeniny. V lednu 2007 bude mít narozeniny sedmé. Mezi tím je snad dítěti šest let. Tohle je úplně to samé.

berenika39
28. dub 2016

@kopretina123 no dovol? jediná ty tvrdíš něco, co je nesmysl, všichni ostatní se ti to snaží vysvětlit, a snížíš se k takovým invektivám? to je škoda, ne? dítě je na světě dva měsíce, jsou mu dva měsíce, ne jeden. tak to je a nenaděláš s tím vůbec nic.

betelgeuzz
28. dub 2016

@kopretina123 Jak může mít 1. 6. "šestoměsíční narozeniny" (mimochodem, tenhle výraz slyším prvně), když žilo leden, únor, březen, duben, květen = 5 měsíců???

karlajasmine
28. dub 2016

@kopretina123 ne není. Sest let a sesty rok života je úplně něco jiného. Ty si myslíš, že existuje nultý rok života?? 😀 slyselas to někdy??

kopretina123
28. dub 2016

Jinak končím tuhle diskuzi. Alokině radím, ať si zajde k doktorce, ta jí to vysvětlí snad správně a hotovo.

berenika39
28. dub 2016

@kopretina123 tohle:
Ne. 1.6. bude mít šestoměsíční narozeniny, ale ukončený šestý měsíc bude mít poslední den června. 1.7. bude mít sedmiměsíční narozeny.

to je to, co si myslíš špatně. když má šestiměsíční narozeniny, má ukončený šestý měsíc, protože je na světě celých šest měsíců, ten šestý měsíc života už skončil. nevím,jak jinak ti to už vysvětlit.

berenika39
28. dub 2016

@kopretina123 správně to mamince vysvětlujeme my. 🙂

betelgeuzz
28. dub 2016

@kopretina123 je mu 6 let, ale žije 7. rok. No jo, lepší ukončit diskuzi, než přiznat, že tu tvrdíš nesmysl 😉

sonia79
28. dub 2016

@betelgeuzz asi tak, já už to za sebe vzdala, asi se zajdu zeptat MUDr., kolik že mi je tedy vlastně let, potažmo měsíců .. (tím nechci nikoho urazit, ale je to tak absurdní, že se mi chce smát anebo brečet). 😉

alboo
28. dub 2016

@kopretina123 promin.ale si uplne mimo. Zkus si to treba vygooglit 🙂

kopretina123
28. dub 2016

Zeptejte se pediatričky a pak něco tvrďte.....mějte se krásně a spisujte další nesmysly. Papa

PS. Koperník taky něco tvrdil a všichni tvrdili, že to je blbost 🙂 Takže to, že to říká většina neznamená, že je to dobře.

Papa

berenika39
28. dub 2016

@kopretina123 myslíš si, že měsíce a roky je věc názoru? ne, jen počty, obyčejné počty. proč to nepřiznáš, vždyt na tom není nic špatného, naopak, jistě by to všichni ocenili. škoda.

on ten koperník, on to trochu jako neměl jak dokázat, zato já můžu dokázat, že když je dítě na světě dva měsíce, má ukončený druhý měsíc, ne první....

betelgeuzz
28. dub 2016

@kopretina123 možná se zeptej radši ty? já už dvě děti mám a vím přesně, kolik jim je, i kdy jsem měla zavádět příkrmy.

karlajasmine
28. dub 2016

@kopretina123 nepotřebuju se ptát pediatricky na obyčejnou matematiku 😀

sonia79
28. dub 2016

@betelgeuzz je bohužel vcelku jasné, že to paní nevysvětlíme (a osobně si myslím, že by to ani nepřiznala, že se sekla, i když se to může stát každému a nic na tom není) . osobně jdu raději mlátit hlavou o zeď a doufám, že to mamince takto skutečně nevysvětluje pediatr (nicméně velmi o tom pochybuji).
Jo, někdy je tu legrace 😀

betelgeuzz
28. dub 2016

@sonia79 a kolik příspěvků jde o tom napsat, že? 2 stránky o počtech 😀

sonia79
28. dub 2016

@betelgeuzz a zbytečně navíc 😀

Strana
z3