První příkrm, mám navařit víc zeleniny a dát do lednice?

vespinka
1. pro 2013

Ahoj maminky,
poraďte mi, prosím. Zítra začnu poprvé přikrmovat- plně 6 měsíců kojím. Chci se zeptat jak na to- mám navařit více zeleninky a dát do ledničky, nebo do mražáku, a pak si trošičku ohřát? Nebo každý den vařit dvě až čtyři lžičky čerstvého? Skleničky kupovat nechci... Jak jste to ze začátku dělaly vy? Děkuji 🙂

lv
1. pro 2013

vařila jsem vždy na 2dny a do druhého dne nechávala v lednici, ale to až jedla plné porce..když bylo takhle malé množství, mrazila jsem uvařené a rozmixované pyré v tvořítkách na led, ty pak sesypala do krabičky, nebo sáčku a rozmražovala 2-3 kostičky, někdy jeden druh, někdy kombinace..jednoduché a rychlé. Mrazila jsem mrkev, cuketu, brokolici, květák, špenát, č.řepu, dýně, kuřecí, krůtí, králičí, telecí maso..po rozmražení jen přidat olej, tuk.

a_lexa
1. pro 2013

Nejdříve jsem mrazila rozmixovanou zeleninku taky v tvořítkách na led, ale to mi nevyhovovalo a ani to prckovi nechutnalo. 😒 Nakonec jsem zamrazila rozkrájenou zeleninu a vždy vyndala potřebné množství (cca 2-3 kousky) a to na pařáčku uvařila, rozmixovala, přidala máslo nebo oliv.olej. Když to vyšlo na 2 porcičky a tak jsem druhou nechala v lednici do druhého dne. 😉 V podstatě to tak dělám pořád akorát již ve větším množství. 😅 Mrazím v podstatě všechno, kromě brambor. Červenou řepu zase mrazím už jako pečenou.

klaire22
1. pro 2013

já jsem vařila vždy cca na 2 dny a pak zase uvařila čerstvé 🙂 občas jsem jídlo zamrazila, ale nějak to nebylo úplně ono. Raději vždy malé uvařím a nebo jako nouzovku jsme měli vždy doma skleničku 🙂

mafeska
1. pro 2013

vařila a vařím obden čerstvé, nechám v lednici, druhý den jen ohřeju. do mrazáku do tvořítka na led jsem dávala jen maso.