icon

Zařazení lepku do jídelníčku

dddenisa
6. lis 2018

Nedávno jsem resila, jak zavest lepek do jidelnicku dcery a procetla snad vsechno, co jsem kde nasla, ale nikde jsem nemohla najit uspokojive reseni. Tak jsem to udelala tak nejak citem. Slo mi hlavne o to, aby to bylo setrne a pozvolne. Kolem pul roka jsem ji do zeleninky rozdrtila spaldovou krupku, o tyden pozdeji dve krupky, a pak ji davala 1-3 spaldove krupky obcas do rucicky. Pak jsem rozvarila necelou lzicku spaldovych vlocek do zeleninky, za tyden celou lzicku a pak zase nekdy, kdyz jsem si vzpomnela zase par vlocek. Chtela jsem zkusit i ovesne, ale zjistila jsem, ze ty co mam doma jsou prosle, tak jsem zustala u spaldovych. No a teprve dnes cca po 2 mesicich po prvnim setkani s lepkem jsem ji primichala do obeda lzicku kuskusu. Za tyden to zopakuji a teprve az tak za 2-3 tydny ji zkusim dat prikrm s testovinkami od ukonceneho 4. mesice. Treba vas to nekoho inspiruje. Me bylo proti srsti ji tam rovnou vmichat lzici psenicne mouky ci ji dat rohlik/piskot...

terka2018
6. lis 2018

@dddenisa ahojky, ja malymu piskot ochutnat dala a dobry 🙂 Dnes delam kuskus s mrkvi, tal uvidime 🙂

bayt
6. lis 2018

@dddenisa Ahoj, já dávám lepek až teď, co mu bylo devět měsíců. Od osmi měsíců jsem ale teprve dávala bezlepkové obiloviny. Malej je teda nejedlík...

bayt
6. lis 2018

Jo a forma - bezlepkové obiloviny byly formou kaše a teď ten lepek, to byl nějaký příkrm s krupičkama pšenice.

nanyh
8. lis 2018

Ahoj. Znáš CeliaxMoni? Monika Menky? Má celiakii a 8 měsíčního chlapečka. Přímo u dr se radila a doporučoval jí dávat malému lepek od 12m. Určitě se neboj malé ho dávat. Věřím, že se celiakie neprokáže. Hodně štěstí a zdraví přeji 🍀

zelenaesmolda
8. lis 2018

@dddenisa ja jsem malou seznamila s lepkem v kasi,mame UM nutrilon tak jsem koupila i stejnou mlecnou kasi

lajla
16. lis 2018

Zacla jsem az v roce.

zelenaesmolda
16. lis 2018

@lajla proc az tak pozde?