V čem sterilizujete dětské lahvičky a dudlíky a podobně?
Ahoj holky nakoupila sem lahvicku dudlik nosni odsavacku a vsechny takove veci se musi pred pouzitim urcite sterilizovat ale nevim jak.Sterilizator nemam tak snad mi poradite jak je mam sterilizovat 🙂
zakoupila jsem setriliz. sacky medela a sterilizuji v mikrovlnce. velmi prakticke
@isousek vyvarela jsem to normalne v hrnci, ale kojila sem, takze to bylo spis o dudliku v novorozeneckem obdobi, a o lahvicku z neuspesnych pokusu o UM, pak uz jsem nevyvarela nic. Ale kdo dava UM, ten at si radsi poridi sterilizator, to uz by bylo asi pracne vyvaret nebo ty sterilizacni tablety
Ze začátku jsem vyvařovala v hrnci. Když jsem začala dávat UM, pořídila jsem si sterilizátor do mikrovlnky.
měli jsme parní sterilizátor, nemusí být značkový, ten pak tolik nestojí 😉 výhoda je, že se dá do mikrovlnky a člověk to nemusí hlídat... 🙂
já to tak brala i na cesty, vysterilizovala jsem a zaklapnuté s sebou když byl synek mladší...
u nás je tvrdá voda, takže po cca 2 sterilizacích v hrnci začaly být lahvičky matné a s povlakem kamence... takže jsem pořídila sterilizátor do mikrovlnky a spokojenost... tedy ne že bych to tak mohtně používala.... kolila jsem do 6 M zcela a pak až do snad 22 M.. takže použítí sporadické, ale lepší než hrnec.
V hrnci s vodou a octem. Ocet kvůli bílému povlaku, který se po přidání octu, nedělá.
Měli jsme do mikrovlnky od Aventu. Nejdřív jsem vyvařovala v hrnci, ale poté, co jsem několikrát zapomněla na hrnec na plotně a roztavila několik dudlíků, jsem to vzdala 😀
Vyvařit v horké vodě.Navíc jsem to udělala jen jednou,před prvním použitím.Pak jsem už nevyvařovala.
@isousek - občas jsem nechávala dudlíky a savičky z lahviček sterilizovat normálně v kastrolu s vařící vodou, ale vyvářela jsem jen občas, ne při každém použití a to syn nebyl kojený....před použitím jsem jen lahvičku vypláchla vařící vodou z konvice...nikdy jsem nevyvářela ani hračky, všechno jsem jen omývala horkou vodou....ono není zase moc dobře všechno sterilizovat a dezinfikovat, musí si postupně trénovat imunitu, synovi bude 7,5 roku a doteď měl dvakrát angínu a jednou neštovice....mezitím jen sem tam obyčejná rýma....kupodivu nějaké ty různé zvracecí a průjmové virózy se mu vždycky vyhýbaly....
V hrnci na pařáku. Máme tvrdou vodu, tak používám destilovanou. Sterilizátor jsem považovala za zbytečný "krám" doma.

V hrnci s vodou. Stačí 5 minut povařit.