Co musí obsahovat baby set pro miminko?
Ahojte 🙂,
chtěla bych se připravit na miminko a přemýšlela jsem o nějakém baby setu, který by měl třeba teploměr, hřebínek, odsávačku, manikúru, kartáček atd.. Našla jsem sady pod různými názvy: zdravotnická souprava, sada pro péči, hygienický set. Přijde mi to praktické třeba na cesty, nebo na doma vše v jedné taštičce a po ruce.
Máte některá zkušenost? Kterou soupravu jste používali a s čím jste byli spokojené? Já našla značky Avent, Beaba, Babymoov, Tommee Tippee. Můžete doporučit co Vám v sadě vyhovovalo a co jste musely dokupovat? Má to smysl kupovat?
Moc všem děkuji za rady a doporučení! <3
Katka

Dostala jsem jako dárek k narození a u nás zbytečnost. Jediné co se dá použít je hřebínek a teploměr do vany, zbytek nic moc. Třeba nůžky jsem si vybírala tak, aby mi dobře seděly do ruky ( neumím si představit stříhat nehtíky těmi na obrázku).
Každému vyhovuje něco jiného, ale jediné pozitivum těchto setů vidím v hezkém designu celku.
@katka2609 V koupelne vyuzivam teplomer do vody, teplomer na mereni teploty v zadecku (ale musi mit ohebnou spicku, aby to miminku neublizilo), nuzticky a hrebinek klasicky i kartac, ale nas maly je od narozeni vlasatec, nektera miminka vlasky nemaji. Odsavacku mame na vysavac, nevim, jaka je tahle. Pilnicek a klesticky bych vyuzila taky. Za me je to moc hezky darek. Jinak maji hezkou sadu i tady https://www.trendybaby.cz/vulli-koupelova-taska...
Taky se mi sady líbí, ale zbytečnost. Lepší pořídit jen to co potřebuješ. Já si vše kupovala tady, postupně jak jsem potřebovala. https://www.pilulka.cz/pece-o-dite Doručení bylo okamžité i když jsme si syna přivezli domů na začátku prosince ;)
Pěkné to je, ale já kupovala všechno zvlášť a jsem spokojená
Dostala jsem také k narození prvního syna a nevyužila jsem z toho snad nic. Možná jedine chvili kartac na vlasy a prstacek na čištění zoubku. Měla jsem Avent. Teploměr naprd, ten jsem pak kupovala bezkontaktní, nůžky s kulatou špičkou taky o ničem, stříhat se s nima nedalo, hrebinek jsem také nepouzila, stejně jako pilníky a odasavacka na nos také zbytečná, nic neodsala a měli jsme pak tu na vysavač. Prostě předražené a zbytecne😉.
Je to moc pěkné. Ale opravdu je lepší si ty věci koupit jednotlivě. Jen ty, co člověk využije a vybrat podle svého. Já bych z toho vyuzila akorát teploměr do vody, odsavacku, teploměr do zadečku a klešticky na nehty. Prstacek až později, hřebínek ještě později 🙂 a raději fakt hřebínek, ne kartáč. Tak je to osobních preferencích, ale tohle bude jistě drahe a zbytečně. Raději si to kup jednotlive a k tomu hezkou kosmetickou tasticku, do které to dáš.
Na podobnou sadu jsem taky koukala, je to hezké, ale nakonec jsem koupila zvlášť a vyšlo to na polovinu a teploměr si myslím, že je spolehlivější.
@katka2609 Teploměr Thermoval flex Kids. Nůžky Nuk, pilník obyčejný skleněný. Kartáč na vlasy máme nějaký "no name" a teploměr do vody taky (zpětně zbytečnost, víc mi vyhovuje loket do vody). Odsávačku máme Canpol, má nějaké nástavce a je v praktické krabičce. Ale víc používám elektrickou, protože v 10m už mám problém malého udržet v klidu 🙈. Kartáček jsem kupovala Mam, ale až když vylezly zuby. A s tím souvisí kousátka - máme jich několik a většinou je ignoruje a radši hryže cokoli jiného. Taštička na uložení je pro mě zbytečná, něco mám v šuplíku, něco vedle přebalovacího pultu. 😊

@katka2609 jako je drazsi nez kdyzbto nekoupis v setu,znacka je celkem jednu u tech beznych veci moc rozdil nepoznas,ale jestli se ti libi set i s tatsickou tak ho klido kup,na to cestovani to urcite bude praktictejsi...