Co nakoupit?

klara015
4. led 2023

Ahojky v červnu mám termín porodu a tak si říkám, že začnu postupně nakupovat výbavu,aby mě to pak nestálo najednou moc peněz.
Kočárek, postýlku a větší výbavu necham na duben. Teď se mi spíše jedná o oblečení.
Kolik čeho a co.
Předtím jsem kupovala na listopadové miminko a teplé oblečení,tak teď potřebuji radu kolik a čeho na letní miminko a příp.jaké velikosti děkuji.

veru181
4. led 2023

Já se u květnového řídila plus mínus tímto seznamem, bodíček byl za mě ideál 12 od každé velikosti (56, 62, 68 na první půlrok). https://www.promrnousky.cz/clanky/vybavicka-pro...

nikkigingerbread
4. led 2023

hlavně to nepřežeň s množstvím jako já, velkou většinu 56 a 62 jsem posílala dál i s visačkou.. když ti pochybí, radši dokup..

martt
4. led 2023

@klara015 Ono se to těžko radí. Protoze třeba já velikost 56 u obou synu využila asi první týden a pak jsme měli rovnou velikost 62. Spoustu věci ve velikosti 56 jsem posílala pryč ještě s visačkou. Záleží jak bude mimčo veliké až se narodí.

ekou
4. led 2023

Osobně jsem místo 56 kupovala už 62. Větší jde vždy zahnout, menší velikost ne :D

krisstina93
4. led 2023

Já teda kupovala i ty malé velikosti, měla sem pár kousků i 50, 56 mi děti nosily celé šestinedělí, 62 měli ještě skoro v půl roce. Mám prcky. Jinak záleží jestli máš třeba na prádlo sušičku, s tou je to snazší, jestli budeš mít dítě co blinka, u prvního syna sem měla jak sušičku, tak čistotné dítě a stačilo tak 5 kusů oblečení co sem točila dokola, druhý byl čuník a točila sem toho jednou tolik minimálně. Jinak uvidíš, já bych koupila pár kousků od každé velikosti a počkala po porodu, jak budeš mit velké dítě apod, něco můžeš pak objednat klidně online z porodnice.

chlapecektehu
4. led 2023

@klara015 no hlavně bych to nepřeháněla já toho koupila strašně moc a úplně zbytečně mám spoustu věcí nových co neměl ani na sobě 🤷🏻‍♀️. A nejvíc jsem měla vel.56 samozřejmě se malej narodil a měl 4110g tak že tuhle velikost mu už nebyla na konci šestinedělí

no1
4. led 2023

A já bych dala jen malý tip na rostoucí body, co má třeba Lindex nebo H&M, vydrží přes několik velikostí a není jich pak potřeba kupovat tolik

takoy
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
martinka_33
1. únor 2023

To se těžko predem řiká. Můžeš mít blicí miminko a pak budeš šťastná za 15 bodýček anebo budeš mít neblicí miminko a nestihne jich unosit 5 😀 Každopádně na letní miminko body s krátkým rukávem, ponožky, kraťasky nebo krátke overalky, tenkou bavlněnou čepičku, lehkou mikinku a tepláčky.

krisstina93
1. únor 2023

Já kupovala stejně jako pro zimní, akorat u toho letního proste vynechas kombinezy a věci úplně do mrazu :D ale třeba body, overaly, dupacky, to je stejné celoročně.