Hnízdečko pro miminko. Jak správně používat?
Ahoj maminky, kupují hnízdečko pro miminko, ale teď jsem na vážkách jak v tom dítě vůbec spí, jestli spí v zavinovačce nebo jsou přikryté jen dečkou. 😅 Mám sice jedno dítě (10let) , ale tohle kdysi nebylo nebo spíš jsem to neřešila a spal normálně přikrytý peřinkou 🤭 ... Můžete mi některá poradit jak se to vůbec používá? 🤣 Strašně se mi to totiž líbí 🤭 .
Děkuji 😊
Me spi dcera ve spacím pytli, hnízdo ma zatím spis jak mantinel ale je docela velika tak ho brzy rozvážu a až seženu vyhovující mantinel tak vyměním za to 🙂 ale na miminko super za me, polohovala jsem dceru na boky
@martivit92 koukni na YouTube jak polohovat Mimi v hnízdě . Já se to učila na vnukovi ale tam vyhrála zavinovačka miloval být usměrňován a teď na starý kolena se učím na malinkou co se mi narodí zanedlouho . Na dceru to v 2001 roce moc nebylo .
Hnízdečko je skvělé, určitě využiješ. Já si ušila rovnou to větší. Záleží na tom, kdy se mimi narodí nebo jaké máte doma teplo. Podle toho buď přikryješ dekou, v horku mušelínovou plenkou atp.
Nám vyhovovalo hnídečko v postýlce, když už nechtěl být v zavinovačce. A později i na takové to ranní "válení" a dospávání. Syn nechtěl být ve velké posteli jen tak, pobrekával, byl neklidný, ale v hnídečku byl v pohodě (i já, že ho nezalehnu 🫣🤭). Měli jsme větší. Přikrývala jsem bavlněnou dečkou nebo plenou, podle toho jak jsme měli zrovna zatopeno...
@martivit92 za,mě taky super vec, děti spaly do 2 let snad... nejdřív klasika zavazane(potřebovaly to), potom pod deckou či ve spacim pytli
Dcera v něm měla nejprve zavinovačku, poté jsem ji tou zavinovačkou přikrývala a teď už má normální deku. Je jí 10 měsíců a hnízdo zatím má. Když ho nemá, tak spí hůře, takže ho asi ještě nějakou dobu mít bude. 😅
Za me je to zbytecnost, ani u jednoho jsem nepouzivala a to jsem se je tam snazila vzdycky na zacatku cpat…
@martivit92 ahoj, hnizdecko mame take. Mala ma necely mesic, tak v nem spi zatim v zavinovacce. Podle pani doktorky stridame spinkani na obou bocich, tak ma podperu. Jsem s nim spokojena, doporucuji.
@1pomnenka mám zavinovačku na zimu s ovčí vlny přímo, není ani hrubá ale teploučka, malý se má narodit začátkem Března a tím, že máme ložnici v rohovém bytě tak tam je chladněji než jinde, tudíž to může být ? Pak mám zavinovačku z bavlněnou tenčí přímo k hnízdečku... 🙈
Holky, no co já vám budu povídat, být teď těhotná je pro mě náročnější než před 10 lety 🤣
@martivit92 neni to narocnejsi , jen mas diky internetu pocit ze musis mit vsechno...
Pritom hnizdo mi prislo jako zbytecnost ( mela jsem) stejně jako mantinely, copy a polštáře...
Každý rozumný doktor rekne ze ke zdravému spánku a minimalizovani SIDS je nejlepší rovná plocha nic na sni kolem postýlky ...žádné dečky , nic . Aby přes šprusle prodil vzduch a dite nejlépe ve volnejsich dupackach nebo ve spacim pytli...
Všichni strasne vystřihovánky jestli mimino dýchá...a monitory dechu, ale do postýlky naserou všechno co se dá...
@veronicka89 to si právě taky říkám, jestli zda teď době internetu a sociálních sítí musím mít vše a jestli to vůbec vše využiju. Je to vymodlené miminko po několika letech a bude to moje poslední mimi tak asi ten pocit, že mu musím dopřát to nejlepší 🙈 i když méně je více.
Sto lidí a sto chutí, vážím si každého komentáře tady a za každou radu 🙏🏼
@martivit92 neber muj komentar vubec osobne 🙂
Miminko ti moc preju a chapu to nutkani mu vse doprat 🙂 ale pokud to nejlepsi dpise bych se zamerila na zdrave veci nez zbytecne hnizdecka 🙂
Zdravou matraci , spaci pytel , kvalitni obleceni ( materialy)
Co treba doporucuju ja je pojizdna mini postylka na 1.mesice 🙂 malokdy to tu vidim ( narozdil od hnizda )
A kdyz nebylo mimco na me nebo se mnou v posteli bylo kdekoliv se mnou v te pojizdne postýlce ( u wc , sprcha ...nebo ta mistnost kde jsem zrovna potrebovala byt 🙂
Ja koupila starsi ptz jsem vedela ze uziju chvili ale bylo to super... kdyz usnul pak pozdeji slo to dat i k posteli a probudil se a sel do velke postylky az po dalsim probuzeni.
Velkou postyöku jsem mela taky bez bocnice prirazenou presne v navaznosti na moji matraci 🙂
To jspu treba veci co byly super.
Stejne jako isofix baze do ktere se jen zacvskka autosedacka( nefokazu si predstavit pokazde poutat autosedaču)
Dale taky 2 kočárky. Jeden terenni a druhy takový jednodussi do obchodu i popripade na hezky chodnik .
( ja jich teda mela vic ale 2 mi pak uz stacily)
Kocarky volit tak aby byly funkci hl. Kdyz je sporťák. Prz v korbe staci vozit chvili a pokud jde sportsk do lehu a dite sefo korby nevleze je kocar v zaprahu se sporťákem klidne i 4 roky 🙂
1 teply nepromokavy fusak s vlnou + 1 tenky na teplejsi pocasi ( zadne deky , nanozniky , plastenky ...
1 overal vlneny typu jako od Disana ( vydrzi klidne i 2 roky dite je v tom v teple nepoti se jako u tech chlupatych overalu co tu vidim a muze se v tom az bude sedet a chodit hybat ...narozdil od kombinez ...
To jsou me tipy na investice🙂
Syn. Nedonoseny 29+6tt, celou dobu tak jak je byl v hnizdecku, prvne nahy v inkubatoru, pozdeji obleceny v celodupackach, a proste ho tam polozim na bok, dam dudlicek, zavrta si tam hlavicku a spi, stacilo zakryt dekiu, dokud se moc nemlel. Ted uz je akcni, takze ho dam do spaciho pytle, polozim do hnizdecka, zavrta si hlavicku, zakryju dekou a spinka. Umi mi v nem usnout i zcela sam bez dudliku - kdyz ho mam v “denni” postylce a dam ho do hnizda a nad nej hrazdicku, chvilku si heaje a pak se unavi, otoci hlavicku, zaveta se a spi :D
Za mě hnízdečko super vynález. Měla jsem obě děti hodně blicí, takže jsem je v hnízdě stále polohovala na bok. Nosila jsem ho i po domě. Když jsem si hrála se starší, miminko leželo vedle nás v hnízdě na zemi nebo na gauči. Spaly v něm obě dlouho. Zavinovačku nesnesla ani jedna a spací pytel už vůbec ne. Spaly v hnízdečku přikryté dekou. Obě se ale od miminka odkopávají. Jak na ně navlíknu něco, z čeho se neodkopou, pokaždé se po pár minutách boje vzbudily s řevem. Holt je víc oblíkám na spaní. 🙂
@martivit92 Uvidíš, až vyzkoušíš. Samozřejmě se ti může stát, že nakoupíš věci, které nevyužiješ, neosvědčí se ti, obratem je prodáš. Kromě hnízdečka se mi osvědčilo oblečení z outlastu, je hodně drahé, brala jsem použité, body, čepičky. Čepičky nepadají do očí, krásně sedí. Úžasný materiál, šije je tady v ČR Little Angel. Co se týká pojízdné postýlky či kolébky, asi záleží, jaké máte uspořádání pokojů. Já nevyužila, šla hned z domu, překážela. Spací pytel byl dobrý, používala jsem hned, jak mimi vyroste ze zavinovačky. Monitor dechu jsem na radu kamarádek nepořizovala a nechyběl mi.
@veronicka89 děkuji moc za info 😊 .
Matrací máme také kvalitní, nechápu jak někdo může mít v postýlce jen molitanové matrace 🙈.
Kolébku jsem uvažovala spíše k rodičům na baráček, my máme byt 70m² , takže stačí takového přesuvné to lehátko, které se dá polohovat do roviny. A ergonomické nosítko, protože chodíme s přítelem na hory + jak říkáte tak sportovní kočárek, protože v létě chodím bruslit tak ať můžu s ním 🙈 .
U autosedačky taky nebudeme šetřit, také jsem řekla, že chci s Isofixem, auto na to už konečně máme 🤭 a teď jsou super otočné o 360° ,takže se s tím nemusí člověk mordovat.
Fusaky také mám dva, jeden teplý do zimního počasí a druhý a tenčí (jaro, podzim) malý se má narodit v Březnu.
Na ty overaly mrknu 😉 a ještě na ten spací pytel, ten máte s rukávy nebo bez rukávů? 🙂
Děkuji moc za rady 😊
Podle mě strašně záleží jaké to miminko bude. Starší nesnášela, zavinovačky, hnízda, vajíčko, nosítko - potřebovala od malinka prostor. V postýlce nesnesla nic, nechtěla být ve spacím pytli, pod dekou, peřinkou. Prostě nejlíp úplná volnost. Druhá byla úplný opak, bez zavinovačky bych ji nenakojila, mávala kolem sebe ručičkami a hrozně ji to vždy rozhodilo. Byla ráda na mě, až umáčknutá. U první hnízdo nebylo vůbec reálné u druhé všechny zábrany kolem byly plus. Takže záleží jaké mimčo se Ti narodí. 😁
Mně přišlo hnízdečko super, že jsem v něm mohla spící miminko polohovat na bok (dcera ublinkávala i ze spaní), jestli dečka nebo zavinovačka je jedno, v čem se miminku líp spí..

@martivit92 dávala jsem malou napřed do zavinovačky a až trochu vyrostla, tak byla jen přikrytá.
V hnízdečku spala do roka, měla ho i rozvázané.
Na první dceru jsem ho taky neměla.