icon

Hnízdečko pro miminko. Jak správně používat?

martivit92
4. led 2025

Ahoj maminky, kupují hnízdečko pro miminko, ale teď jsem na vážkách jak v tom dítě vůbec spí, jestli spí v zavinovačce nebo jsou přikryté jen dečkou. 😅 Mám sice jedno dítě (10let) , ale tohle kdysi nebylo nebo spíš jsem to neřešila a spal normálně přikrytý peřinkou 🤭 ... Můžete mi některá poradit jak se to vůbec používá? 🤣 Strašně se mi to totiž líbí 🤭 .
Děkuji 😊

palja
4. led 2025

@martivit92 dávala jsem malou napřed do zavinovačky a až trochu vyrostla, tak byla jen přikrytá.
V hnízdečku spala do roka, měla ho i rozvázané.
Na první dceru jsem ho taky neměla.

verunnaj
4. led 2025

Me spi dcera ve spacím pytli, hnízdo ma zatím spis jak mantinel ale je docela velika tak ho brzy rozvážu a až seženu vyhovující mantinel tak vyměním za to 🙂 ale na miminko super za me, polohovala jsem dceru na boky

vlasta1981
4. led 2025

@martivit92 koukni na YouTube jak polohovat Mimi v hnízdě . Já se to učila na vnukovi ale tam vyhrála zavinovačka miloval být usměrňován a teď na starý kolena se učím na malinkou co se mi narodí zanedlouho . Na dceru to v 2001 roce moc nebylo .

1pomnenka
4. led 2025

Hnízdečko je skvělé, určitě využiješ. Já si ušila rovnou to větší. Záleží na tom, kdy se mimi narodí nebo jaké máte doma teplo. Podle toho buď přikryješ dekou, v horku mušelínovou plenkou atp.

emillyhk
4. led 2025

Nám vyhovovalo hnídečko v postýlce, když už nechtěl být v zavinovačce. A později i na takové to ranní "válení" a dospávání. Syn nechtěl být ve velké posteli jen tak, pobrekával, byl neklidný, ale v hnídečku byl v pohodě (i já, že ho nezalehnu 🫣🤭). Měli jsme větší. Přikrývala jsem bavlněnou dečkou nebo plenou, podle toho jak jsme měli zrovna zatopeno...

fifinka2020
4. led 2025

@martivit92 za,mě taky super vec, děti spaly do 2 let snad... nejdřív klasika zavazane(potřebovaly to), potom pod deckou či ve spacim pytli

nelly_strokova
4. led 2025

Dcera v něm měla nejprve zavinovačku, poté jsem ji tou zavinovačkou přikrývala a teď už má normální deku. Je jí 10 měsíců a hnízdo zatím má. Když ho nemá, tak spí hůře, takže ho asi ještě nějakou dobu mít bude. 😅

elesse
4. led 2025

Za me je to zbytecnost, ani u jednoho jsem nepouzivala a to jsem se je tam snazila vzdycky na zacatku cpat…

junetule
4. led 2025

@martivit92 ahoj, hnizdecko mame take. Mala ma necely mesic, tak v nem spi zatim v zavinovacce. Podle pani doktorky stridame spinkani na obou bocich, tak ma podperu. Jsem s nim spokojena, doporucuji.

martivit92
autor
4. led 2025

@1pomnenka mám zavinovačku na zimu s ovčí vlny přímo, není ani hrubá ale teploučka, malý se má narodit začátkem Března a tím, že máme ložnici v rohovém bytě tak tam je chladněji než jinde, tudíž to může být ? Pak mám zavinovačku z bavlněnou tenčí přímo k hnízdečku... 🙈
Holky, no co já vám budu povídat, být teď těhotná je pro mě náročnější než před 10 lety 🤣

veronicka89
4. led 2025

@martivit92 neni to narocnejsi , jen mas diky internetu pocit ze musis mit vsechno...

Pritom hnizdo mi prislo jako zbytecnost ( mela jsem) stejně jako mantinely, copy a polštáře...

Každý rozumný doktor rekne ze ke zdravému spánku a minimalizovani SIDS je nejlepší rovná plocha nic na sni kolem postýlky ...žádné dečky , nic . Aby přes šprusle prodil vzduch a dite nejlépe ve volnejsich dupackach nebo ve spacim pytli...

Všichni strasne vystřihovánky jestli mimino dýchá...a monitory dechu, ale do postýlky naserou všechno co se dá...

martivit92
autor
4. led 2025

@veronicka89 to si právě taky říkám, jestli zda teď době internetu a sociálních sítí musím mít vše a jestli to vůbec vše využiju. Je to vymodlené miminko po několika letech a bude to moje poslední mimi tak asi ten pocit, že mu musím dopřát to nejlepší 🙈 i když méně je více.

Sto lidí a sto chutí, vážím si každého komentáře tady a za každou radu 🙏🏼

veronicka89
4. led 2025

@martivit92 neber muj komentar vubec osobne 🙂

Miminko ti moc preju a chapu to nutkani mu vse doprat 🙂 ale pokud to nejlepsi dpise bych se zamerila na zdrave veci nez zbytecne hnizdecka 🙂

Zdravou matraci , spaci pytel , kvalitni obleceni ( materialy)

Co treba doporucuju ja je pojizdna mini postylka na 1.mesice 🙂 malokdy to tu vidim ( narozdil od hnizda )

A kdyz nebylo mimco na me nebo se mnou v posteli bylo kdekoliv se mnou v te pojizdne postýlce ( u wc , sprcha ...nebo ta mistnost kde jsem zrovna potrebovala byt 🙂

Ja koupila starsi ptz jsem vedela ze uziju chvili ale bylo to super... kdyz usnul pak pozdeji slo to dat i k posteli a probudil se a sel do velke postylky az po dalsim probuzeni.

Velkou postyöku jsem mela taky bez bocnice prirazenou presne v navaznosti na moji matraci 🙂

To jspu treba veci co byly super.

Stejne jako isofix baze do ktere se jen zacvskka autosedacka( nefokazu si predstavit pokazde poutat autosedaču)

Dale taky 2 kočárky. Jeden terenni a druhy takový jednodussi do obchodu i popripade na hezky chodnik .
( ja jich teda mela vic ale 2 mi pak uz stacily)
Kocarky volit tak aby byly funkci hl. Kdyz je sporťák. Prz v korbe staci vozit chvili a pokud jde sportsk do lehu a dite sefo korby nevleze je kocar v zaprahu se sporťákem klidne i 4 roky 🙂

1 teply nepromokavy fusak s vlnou + 1 tenky na teplejsi pocasi ( zadne deky , nanozniky , plastenky ...

1 overal vlneny typu jako od Disana ( vydrzi klidne i 2 roky dite je v tom v teple nepoti se jako u tech chlupatych overalu co tu vidim a muze se v tom az bude sedet a chodit hybat ...narozdil od kombinez ...

To jsou me tipy na investice🙂

martina1317
5. led 2025

Syn. Nedonoseny 29+6tt, celou dobu tak jak je byl v hnizdecku, prvne nahy v inkubatoru, pozdeji obleceny v celodupackach, a proste ho tam polozim na bok, dam dudlicek, zavrta si tam hlavicku a spi, stacilo zakryt dekiu, dokud se moc nemlel. Ted uz je akcni, takze ho dam do spaciho pytle, polozim do hnizdecka, zavrta si hlavicku, zakryju dekou a spinka. Umi mi v nem usnout i zcela sam bez dudliku - kdyz ho mam v “denni” postylce a dam ho do hnizda a nad nej hrazdicku, chvilku si heaje a pak se unavi, otoci hlavicku, zaveta se a spi :D

cherie24
5. led 2025

Za mě hnízdečko super vynález. Měla jsem obě děti hodně blicí, takže jsem je v hnízdě stále polohovala na bok. Nosila jsem ho i po domě. Když jsem si hrála se starší, miminko leželo vedle nás v hnízdě na zemi nebo na gauči. Spaly v něm obě dlouho. Zavinovačku nesnesla ani jedna a spací pytel už vůbec ne. Spaly v hnízdečku přikryté dekou. Obě se ale od miminka odkopávají. Jak na ně navlíknu něco, z čeho se neodkopou, pokaždé se po pár minutách boje vzbudily s řevem. Holt je víc oblíkám na spaní. 🙂

1pomnenka
5. led 2025

@martivit92 Uvidíš, až vyzkoušíš. Samozřejmě se ti může stát, že nakoupíš věci, které nevyužiješ, neosvědčí se ti, obratem je prodáš. Kromě hnízdečka se mi osvědčilo oblečení z outlastu, je hodně drahé, brala jsem použité, body, čepičky. Čepičky nepadají do očí, krásně sedí. Úžasný materiál, šije je tady v ČR Little Angel. Co se týká pojízdné postýlky či kolébky, asi záleží, jaké máte uspořádání pokojů. Já nevyužila, šla hned z domu, překážela. Spací pytel byl dobrý, používala jsem hned, jak mimi vyroste ze zavinovačky. Monitor dechu jsem na radu kamarádek nepořizovala a nechyběl mi.

alice180
5. led 2025

@1pomnenka vidíš a ja monitor mám u obou dětí. Za mě důležitý.

martivit92
autor
5. led 2025

@veronicka89 děkuji moc za info 😊 .
Matrací máme také kvalitní, nechápu jak někdo může mít v postýlce jen molitanové matrace 🙈.
Kolébku jsem uvažovala spíše k rodičům na baráček, my máme byt 70m² , takže stačí takového přesuvné to lehátko, které se dá polohovat do roviny. A ergonomické nosítko, protože chodíme s přítelem na hory + jak říkáte tak sportovní kočárek, protože v létě chodím bruslit tak ať můžu s ním 🙈 .
U autosedačky taky nebudeme šetřit, také jsem řekla, že chci s Isofixem, auto na to už konečně máme 🤭 a teď jsou super otočné o 360° ,takže se s tím nemusí člověk mordovat.
Fusaky také mám dva, jeden teplý do zimního počasí a druhý a tenčí (jaro, podzim) malý se má narodit v Březnu.
Na ty overaly mrknu 😉 a ještě na ten spací pytel, ten máte s rukávy nebo bez rukávů? 🙂
Děkuji moc za rady 😊

krtikkrtovaty
5. led 2025

Podle mě strašně záleží jaké to miminko bude. Starší nesnášela, zavinovačky, hnízda, vajíčko, nosítko - potřebovala od malinka prostor. V postýlce nesnesla nic, nechtěla být ve spacím pytli, pod dekou, peřinkou. Prostě nejlíp úplná volnost. Druhá byla úplný opak, bez zavinovačky bych ji nenakojila, mávala kolem sebe ručičkami a hrozně ji to vždy rozhodilo. Byla ráda na mě, až umáčknutá. U první hnízdo nebylo vůbec reálné u druhé všechny zábrany kolem byly plus. Takže záleží jaké mimčo se Ti narodí. 😁

kleio
6. led 2025

Mně přišlo hnízdečko super, že jsem v něm mohla spící miminko polohovat na bok (dcera ublinkávala i ze spaní), jestli dečka nebo zavinovačka je jedno, v čem se miminku líp spí..