Jak naložit s dárky pro miminko, které se nelíbí?
Ahojky,
co děláte s věcmi pro miminko, které jste dostali darem , ale prostě se vám nelíbí, nehodí do výbavičky a víte, že je pro miminko nevyužijete? Trochu s tím bojují, čekáme holčičku a dostávám naprosto krásné věci pro ni - vše růžové.. jedná se i o dražší věci jako merino dečky apod. , máme hodne tetičky.
Moc si toho vážím, a tak je mi blbé to odmítnout, nerada bych někoho urazila. Ale růžovou prostě nedávám. Výbavičku mám ráda sladěnou a volím spíš zemité barvy, neutrální nebo max tlumené a většinu dražších značkových a kvalitních kousků. Můj vkus je celkem zřejmý jelikož už jedno dítě máme, takže ..🙈 Už jsem přemýšlela,zda některé věci prodat.. ale je mi to fakt blbé, peníze nepotřebujeme, je mi je líto, že to bude zabírat místa v šuplíku a nevyužijeme to.
Díky za vaše zkušenosti 😊💪😊
Nestačilo by mimčo do té strašné růžové obléct při příležitosti návštěvy oné tetičky? Jistě by ji to potěšilo... a jinak pošli dál, však z toho malá rychle vyroste.
Prostě je dejte stranou, a pak řekněte, že z nich už malá vyrostla. Nebo pokud chcete dotyčným udělat alespoň radost, tak oblečení jednou navlíknete, vyfotíte a uložíte do skříně. Já růžovou také nesnáším, ale stejně máme půlku věcí růžových, ony se ty děti stejně zapatlají tak rychle, že pak cokoliv na střídání se hodí.
Prodat, darovat nebo zatím uschovat, pokud máš kam, ať nemáš pocit, že jsi se toho zbavila hned 🙂 Případně mě ještě napadá, jestli by se něco nedalo využít v kombinaci s pro tebe střízlivějšími kousky (třeba růžové tepláčky a bílý vršek).
Jé to jsem ráda, že nejsem jediná, co nesnáší růžovou 🙂 Já nakonec rezignovala a používala vše, stejně z toho rychle vyroste. Ale sehnat na holku něco nerůžového je kolikrát kumšt, tak příbuzné i chápu. Ještě mě napadlo, nedá se s některýma narovinu promluvit, že daná věc je moc pěkná, ale v růžové ji nevyužijete, zda by nešla vyměnit za jinou barvu?
To co se mi normálně nelíbilo stejně dostal syn aspoň na jednu návštěvu od který obleček dostal a pak už jsem řekla, že z toho vyrostl, popřípadě jsem to nechala jako náhradní oblečení, když se hnedka zašpinil a zbytek už byl třeba v pračce.)
A co být trochu asertivní a prostě slušně dar odmítnout s tím, že pro miminko už máte dost svých věcích? Ono, někdy být upřímný (alespoň v rámci možností) je ta nejlepší cesta.
Existují i různé swapovací skupiny, tak zkusit vyměnit za něco potřebného, co určitě využijete. Prostě dárek vyměníte za věc pro vás užitečnější klidně spotřebního charakteru.
Všichni už v těhotenství věděli, že nemáme rádi růžovou. Manžel nakupuje do teď věci na pro dceru v klučičím. Na rodinnou oslavu v létě jí oblékl černé metalové body. Prohlásil, že si koupí spoustu nášivek různých kapel a dá je na každou růžovou věc co dostaneme. 😃 Od té doby neutrální barvy. Většinou jsme jí růžové věci oblékali na návštěvy, k těm od koho je dostala. Doma to byla nouzovky, kdybych nestíhala prát.
Já bych to řekla. Ono bokem a nenápadně taky jen tak nedaruješ nebo neprodáš. Slušně a jasně, děkuji, tohle ne a navrhnout popřípadě co.
Já bych to řekla, že růžovou fakt neunosíme, že to není barva pro nás. Kdybych čekala holčičku, tak bych to řekla. Pak se vyhnu právě nechtěným věcem. Jinak pokud je už máš a nemáš potřebu prodávat, daruj to maminkám v nouzi.
Taky nemám ráda růžovou. Na druhou stranu tři z mých 5 dětí byly dost blicí, takže se ve finále unosilo všechno 😀
Ikdyz nepotřebujete peníze, tak bych to prodala, klidně pod cenou. O kvalitní, nepoužité věci pod cenou je velký zájem.
@marcelaves Ja bych teda nevyhazovala a ponechala. Ono se ze zacatku tech veci uzije opravdu hodne. Tu ti blinkne, tu se prokaka, tu se pocinta pri kojeni. Za podedene body od kamaradky jsem byla kolikrat fakt rada. Mezi lidi si ji stroj po svem, ona ti ze vseho stejne tak rychle vyroste, ze ani nemrknes. 🙂 Pokud se chces zbavit, tak jak se tu pise, prodat, darovat, dar do azyloveho domu... moznosti je spousta. Ja posilam dal kamaradkam, nebo davam do azyloveho domu ci pestounum. Prodavam uplne minimum veci, toho casu, co clovek travi focenim a vkladanim kvuli stovce, to nema cenu. Ale verim, ze drazsi veci prodas.
@marcelaves Ja jsem to dělávala tak , že jsem si to schovala dolů do šuplíku a pak když ta velikost už neseděla, tak jsem buď prodala nebo jsem to poslala dal nějaké kamarádce, která čekala mimo.
Tohle se nám naštěstí vyhnulo, protože ani u jednoho dítěte jsme neřekli co čekáme. Jasné že jsou všichni zvědavý, ale manžel chce pohlaví jako prekvapko, hlavně ať je to zdravé. Takže když už jsme něco dostali bylo to spíš neutrální, modra, žlutá, atd… žádné růžové blbosti. 😆
To co fakt nechceš malé davat si zatím dej někde do šuplíku.
Jak říkají holky tak na jednu návštěvu u tetičky to preziješ, a pak z toho holt “vyrostla”. Případně se to fakt muže hodit jako nouzovka když nic jiného nebude. A zbytek bych časem darovala až bude čekat někdo v rodině, my takto dostali téměř celou výbavu, kupovali jsme fakt minimum věci.
Případně jestli občas někde prespávate (u babičky atd) tak tyto věci odnes tam- aby byli po ruce a ty pak nemusíš každý výlet řešit co vzít sebou. Ja tak mám docela dost věci u tchyně a mám klid.
Případně nechat 2-3 bodicka, oblečky i u tetiček někde v šuplíku, až prijdete na návštěvu tak aby bylo 😆🤷♀️
No ono, jestli ted dostavas nevhodne oblecky, tak az se male narodi, tak budea dostavat dalsi nevhodne oblecky a desitky hracek, co nechces a nepotrebujes a bude se to jen valit. Takze ja bych si s tetama udelala jasno co nejdrive. Uprimne, na rovinu, slusne, ale proste jim dat jasne na srozumenou, jak co chces.
Ja bych se s tim nestresovala, ja se snazila clenum rodiny vysvetlit jak to mame my - ze mame radi prirodni drevene veci i hracky, ze zijeme minimalisticky, navic nemame moc mista. Ale pribuzni proste stejne koupi co je zrovna napadne… ted ke tretimu miminku (takze hracek mame opravdu pozehnane a hlavne tech pro novorozence je potreba uplne minimum) jsme dostali milion plastovych cicovin… Tim chci rict, ze i kdyz jim ro reknes, udelaji to tak z 80% stejne po svem a ty se zbytecne budes stresovat. Nevhodne veci davam proste bokem, nove posilam dal, daruju, prodam, pouzite davam do kontejneru na obleceni, daruju jen tak, hracky dam do hrackobudky, k lekari do cekarny atd.
Oblečení bych teď někam založila (pokud nebojuješ s úložným prostorem) a uvidíš - buď to pak prodáš/pošleš dál až malá vyroste, nebo to budeš mít jako nouzovku (ony ty malé děti pořád kakají, čůrání a blinkají - já jsem jednou za jedno dopoledne převlékala asi pětkrát 😂). Dárky bych neodmítala, ale zas na druhou stranu bych jim nějak něžně řekla, že růžová ne. Ono dárky budete nejspíš dostávat pořád, takže bys to musela řešit stále dokola. Tak jim raději hezky poděkovat a pro příště nasměrovat trochu jinam. 🙂
Určitě darovat. Někomu uděláte radost. Taky jsme měli pár takých věcí co jsme dostali ale moc se nám nelíbili.
No jestli dostáváš víc takových věcí, které se ti nelíbí, rozdej lepší instrukce. Nesázej na to, že ostatní mají podle prvního dítěte vypozorováno, jaký máš vkus. Jsem velký hater růžové a celkově nemám ráda, když mi někdo oblíkání dítěte svým vlastním výběrem ovlivňuje. Osobně jsem dala všem, kteří by něco mohli chtít pořídit, dala najevo, že oblečení si nejraději vybírám sama a pokud by něco chtěli pořídit, že se mi moc líbilo ta a ta série v tom a v tom obchodě. Do půl roku dcery jsem neměla pro ni jedinou růžovou věc, pak jsem jí sama koupila něco ve starorůžové, protože mi to zrovna přišlo pěkný. Výběr pro holky, pokud nechcete něco růžového, je tristní. Nakupuju často taky ve chlapeckým. A už jsem si vyslechla na dětském hřišti že "Jak má poznat, že je to holka, když má chlapeckou zimní kombinézu. Kdo se v tom má dneska vyznat". 😀 Jo a co se mi nelíbí bych darovala kamarádce, mám kolem sebe pár, co naopak růžovou mají rádi moc. Neprodávala bych, to se mi u dárku nějak nechce, darem předat dál mi to přijde lepší.
Zatím si to nechte. Moje dcera byla zlaté miminko,pořád spinkala,prevlikala jsem ji jen aby se neřeklo. Druhorozeny syn blinkal tak 20x denně, nestihlala jsem prát. Jak jsem byla ráda že jsem ty růžový oblečky nevyhodila🙂.

Prodat nebo darovat dal. Nic jineho asi nevymyslis 🤷