Jak vybrat správné první botičky?

bedrisiivet
25. kvě 2012

Ahoj, náš prcek si začíná stoupat a chtěl by ťapat. Na doma máme bačkůrky, ale samozřejmě potřebujeme i botky na ven. Jaká jsou kritéria pro dobré první botičky, případně od jaké firmy? Písněte mi prosím zkušenosti. Díííííííííky a krásný den 🙂

mami29
25. kvě 2012

Nejlépe je zajít do specializovaneho obchodu kde poradi s velikosti, tvarem a tak. A koukat na atesty (u nas žirafa)

verczu
28. kvě 2012

Botičky pořiď, až bude chození převažovat nad lezením, jinak Ti je ošoupe a navíc mu při lezení překáží a může Ti kroutit nožky do stran a tím pak vzniká špatné postavení nohy. Teď v létě je nejlepší nechat dítě naboso, nožka krásně pracuje a zpevní se kotník. Jinak určitě botičky ortopedické, uvnitř tvarované, na léto sandálky.

pejtho
28. kvě 2012

My jsme koupili botky ve zdravé obuvi. Zn. Essi shoes - české kvalitní boty. V prodejně ti poradí co se týče velikosti apod.

jijitka
28. kvě 2012

Jen doplním k chození naboso - ano, ale venku na trávě, písku apod. Doma jen na koberci. Na tvrdých plochách jako dlažba a parkety, plovoučky naboso určitě ne.

andelka
28. kvě 2012

Dokud se jen staví a chodí malinko, tak boty nepotřebuje. Stačí kdyžtak kožené capáčky na ven.
My jsme koupili botičky moc brzo, v dubnu, když se začal stavět a pomalinku obcházet nábytek. A chodit sám začal až koncem srpna. Takže většinou byl v létě v kožených capáčkách.
První botičky jsme kupovali ve specializované prodejně, měli jsme Fare, kotníčkové, uvnitř froté, s pevným opatkem, ale měkkou podrážkou, byly super. My jsme si nemohli ani moc vybírat, malý má širší nohu a vysoký nárt. Ale Fare měl pak i papučky a taky spokojenost.
Já si dávám hlavně pozor, aby byly pokud možno z přírodních materiálů (kůže, textil), pevný opatek, a měkká podrážka. Velikost mu nechávám měřit v té prodejně.

lusyy
28. kvě 2012

Přesně jak píšou holky,botky jedině atestované,fixace kotníků a paty. Ale pozor,sice boty by měly být ,až když chůze převažuje nad lezením,jenže někdy se stává,že dítě při vstávání se opírá o kotníky(někdy sleduj pozici nožky při vstávání)pak se jedná o uvolnění vazů kotníku a tam je důležité fixovat botičkama. Takže sledovat postavení nožky při vstávání a stání,pokud je vše OK,tak dát botky spíše až při chůzi,pokud ne,tak porada s RHB lékařem nutná 🙂) a kotníčky fixovat. 🙂

koukolinka1
30. kvě 2012

Tak nám naše ortopedka kladla na srdce:Hlavně ne kontíkové. Ty jsou pro děti, co mají nějaký problém. My přece taky nakračujeme pata špička a to se dítěti nepovede, když má fixovaný kotník. Boty mají být co nejnižší, ohebné. A dítě by mělo chodit min. 3 týdny bez bot, aby si chodilo zvyklo. Tak aspoň názor naší paní ortopedky, kterým se řídíme a zatím bez problému🙂