Jaké hygienické potřeby pro novorozence doporučujete?
Ahojte, potřebuji poradit 🙂
1. Něco na mytí.
Chtěla bych mít jenom čistou vodu, ale na plenkovou oblast raz za čas asi bude něco potřeba, prosím poraďte něco jemného šetrného.
2. Mazaní tělíčka.
U staršího jsem používala kdysi nějaký lékárenský olej, ale bylo to dost mastné..Používá se to ještě? Potřebovala bych poradit taky něco jemného, šetrného..
3. Mazání proti opruzeninám.
Něco co je vhodnější pro holky. Ještě bych se chtěla raději zeptat, zda se u holek maže taky jenom okolí konečníku, nebo i něco jiného?
4. Vlhčené ubrousky, nějaké hypoalergenní, jemné..
Popřípadě budu ráda i za jiné rady kolem hygieny 🙂
1) stačí mýt vodou
2) na tělíčko mám dětský olejíček z dm na citlivou pokožku, ale stačí jakýkoliv organic kvality ( třrba mandlový)
3) Budu používat kdyžtak zinkovou mast. Pokud se rozjedou opruzeniny, tak bepanten
4) budu mýt vodou, případně namažu olejíčkem / zinkovou mastí
Kdybych měla mít další dítě, volila bych:
1) vodu,
2) dětský olej v bio kvalitě,
3) omývání černým čajem, popř. zinkovku od Purity Vision,
4) vodu, ale trváš-li na ubrouscích, pak DM má ubrousky na bázi vody, takže bych brala ty.
1. U nás máme tvrdou vodu, takže jsem koupala vždy s přípravkem do koupele od Weledy.
2. Doktorkou mi bylo doporučeno spíš mléko. Lépe se vstřebává. Také jsem měla od Weledy.
3. Taky Weleda. 😅 Ale pokud začínalo začervenání, tak jsem sáhla po Sudocremu.
4. DM jsem používala na dceru před 4 roky, ale co změnili obal, tak je to tragédie. Používám nejčastěji Linteo. Pak jsou fajn s velkým podílem vody z Kauflandu ta jejich značka. Lepší než DM. Ty na bázi vody jsou strašně blbě vytahovat z obalu a nepracuje se mi s nima dobře. A ty obyč jsou zase strašně suchý a spíš to prďku dře.
1. Voda
2. Libovolný bio olejicek, já měla olivový
3. Nic, nebylo to normálně potreba, pouze pri problemu sudokrem.
4. Ideálně žádné, na táboře pod stanem jsem pouzivala ty na bazi vody z DM.
1. Pouze vodou.
2. Ten v lékárně stále mají a nám vyhovoval.
3. Používala jsem Bepanthen a Sudocrem (ten druhý při větších opruzeninách), na zadeček a případně další zarudlá místa.
4. Na bázi vody mají vlhčené ubrousky i v Lidlu. Doma jsem se snažila používat vlhčený Perlan, jen namočený do vody a v případě většího znečištění si pomohla olejem ve spreji (měla jsem od Linteo, pak jsem do lahvičky použila i ten z dm).
1.voda
2.nic max. jednou bio slunečnicovej olej
3.bepanthen, později domácí alternativu, sudokrem jen na mokvajici opruzeniny
4.latkové ubrousky plus voda
Moc děkuji holky, tak asi zústanu při vodě, na mazání zadečku bepanthen a telíčka ten slunečnicový olej z lékárny 😊
@molu18 celou sadu mám od Purity Vision, při koupání jsem kapka měsíčkový či jantarový olej do vany. Pak nebylo potřeba ani mazat🤭 . Na opruzeniny či na záhyby jsem používala měsíčkovo zinkovou mast (od té samé značky) , malý má 8m a žádné opruzeniny ani kožní problémy neměl, fakt kůžička jak miminko. Potom dětské máslo (to mám do teď, mám tu velikou sklenici a sama se tím ještě mažu, vydrží fakt dlouho) ... Vlastně všeho mám ještě dost, takže za mě 1* a dlouho vydrží🙂
Děkuji, ještě mě napadlo, na ošetření pupíku se stále používá 60% líh? Nebo jsou i jiné možnosti?
Děkuji, ještě mě napadlo, na ošetření pupíku se stále používá 60% líh? Nebo jsou i jiné možnosti?
@molu18 Používala jsem na pupík Octenisept. Neštípe a nepálí. Mám ho do rezervy i pro nás, kdyby byla potřeba dezinfekce.
@molu18 líh nam nebyl vůbec doporučen! Ale spíše Jodisol, v lékárně nám dali líh jako na doporučení, ale přímo sestřička v nemocnici na dětském říkala, že absolutně ne, nejlepší Jodisol 😉
@molu18 což vlastně jak čtu tak Jodisol je líh, ale nám prodali v lékárně úplně nějaký brutální v hnědé skleněné lahvičce a červenou etiketou 🙈

1) Stačí voda
2) Měli jsme olejíček z DMka (jejich privátní značku)
3) Sudokrém (do 3 let jsme spotřebovali asi dvě ty největší balení)
4) viz bod 2
Vše bez nějakých vyrážek či opruzenin. Samozřejmě je třeba pravidelně přebalovat..-.