Jaké sandálky na doma pro dítě, které začíná chodit?

eviknovaku
5. led 2015

Ahoj maminky, právě přemýšlím o nákupu sandálků na doma pro syna, který začíná chodit.Neporadili byste,jaké vybrat?Moc děkuji, Eva

kajalka
5. led 2015

Mohu doporučit capáčky od capiki či dadoos. Nožku nijak neomezují, nekloužou. Konečně se začíná upouštět od pevných bot s "anatomickým" tvarováním, které dětem akorát ničily, co mohly. Takže i první botky na ven by měly být co nejměkčí, podrážka sbalitelná do úplné ruličky, ideálně, aby končily pod kotníčkem, což se u zimních moc nedá. Vevnitř úplně ploché, rozdíl mezi patou a špičkou minimální, nejlépe žádný, podrážka co nejnižší.

martinakl
5. led 2015

Žádné 🙂 Jestli jde o to, aby nebyla zima, tak ponožky, příp. ponožky s protiskluzem. Nebo měkké třeba kožené capáčky, rozhodně ne nějaké s tvrdou podrážkou a taky ne kotníkové.

sara84
5. led 2015

Hmm, no slysela jsem tento nazor, nedavali jsme zadne, v lete chodil venku hodne i bosky a vysledek? Plocha noha, vbocene kotniky a nabeh na nohy do x, od 2 let na ortopedii, bez vlozek a sandalek ke kotniku ani ranu a dnes doktor potvrdil, ze nozky se lepsi, do x uz nejdou, kotniky a ploche nohy porad, spravne je dava jen v pevne obuvi... tolik moje zkusenost.Kdyz mi mamka rikala, ze ma mit backorky, tak jsem ji odbyla a asi mela pravdu...

janapavlik
5. led 2015

Já nevím, co jsou to dneska za novoty, za starší dcery (a není to zase až tak dávno) se říkalo, že když dítě začne chodit, tak pevné papučky. Dávala jsem a dcera nemá ani ploché nohy, ani vbočené kotníky apod. Stejně tak dávám i mladší pevné papučky. V prodejně dětské obuvi mi bylo řečeno, že když dítě ještě lozí a příp. obchází nábytek, tak capáčky a když už chodí v prostoru, tak pevné papučky.

veliisek
5. led 2015

Já jsem teda taky zastánce zpevněné nožky při chůzi. Ale je to jako se vším názor od názoru 100 lidí 100 názorů. Pro první krůčky jsou super nějaké vyšší kotníčkové botky. Já jsem spokojená se značkou befado syn má veliký nárt a tyhle botky jsou pro nás super.

radushka1
5. led 2015

Ahojky, já jsem u dítek začínajících chodit zastánce protiskluzových ponožek či měkkých capáčků výše doporučovaných (capiki, dadoos), bylo mi to doporučeno i ortopedy, prý se dítku posilují svaly na nožičce a přece jen dítko začíná chodit, věčně sedí, v pevné obuvi má nožičky věčně pokroucené. Každopádně, existují 2 směry, jeden který je proti zpevňování nožičky, druhý pro.

calabasa
6. led 2015

Přesně tak, jako u téměř u všeho, existuji 2 odlišné přístupy. Musíš načíst a rozhodnout se. Já jsem se rozhodla pro koncept minimální boty, přijde mi to logictejsi. Je to treba jako s ortezou, nosis-li ji na koleni, svaly zlenivi, pritom naopak potrebujes svaly posílit, aby koleno udržely....

acacia
6. led 2015

Žádné. Naopak, nekotníčkové, měkké capáčky.

zuhur
6. led 2015

Dcera nosí doma capáčky Capiki a ponožky s protiskluzem. Kde to venku jde, tak běhá bosa. Syn nosil capáčky jen chvíli a pak měl pevné botky. Plochou nohu má i tak. Doktorka mi řekla, že je to z velké části dané geneticky, takže asi tak 😖

betelgeuzz
6. led 2015

Taky jsem zastánce obouvat co nejmíň. Holky nosily na doma capáčky nolen, nebo nic, i teď většinou chodí doma bosky.
@sara84 nohy do x jsou kolem 3 let přirozené, je to růstem kloubů a noh. Batole má nohy do O, pak jdou nohy do x a následně se to samo srovná. Starší dcera měla hrozný xka a dnes má nohy rovný.

katyxq
6. led 2015

Nejlíp žádné, pokud máte studené podlahy, pak třeba protiskluzové ponoźky nebo měkké capáčky (Capiki, Nolen, Dadoos apod.). Takto jsem to dělala u první dcerky, má tři roky a nožky naprosto zdravé, u druhátka to budu dělat stejně.
Rady dětské fyzioterapeutky a závěry aktuálních studií k dětským botám najdeš třeba tady https://www.modrykonik.cz/detske-boty 😉

hojda
6. led 2015

U staršího syna bylo období, kdy se říkalo zpevněná noha, u mladší dcery zase ne, Obě varianty byly vždy podložené názory odborníků 😀 . Začínám mít dojem, že je to nakonec snad jedno 😀 . Stejné jako s jídlem u prvního alergeny ne, zvyšují riziko vzniku alergie, a teď alergeny ano, včasný styk s nimi snižuje riziko alergie....No počkáme za rok za dva s čím odborníci zase přijdou 😀

evka2011
6. led 2015

Já bych se řídila zdravým rozumem. Dokud víc leze než chodí, pak na boso, pokud je teplo, nebo portiskluzové ponožky, případně tenké kožené capáčky, jak začne víc chodit až běhat, pak bych dala na doma sandálky, v plných by podle mně byla noha zbytečně zavřená. Rozhodně s měkkou profilovanou stélkou, žádné ty socialistické látkové bačkůrky, já dodnes dávám na doma sandály Superfit a hodlám v tom pokračovat. Na ven je to otázka, ale vzhledem k tomu, že venku toho teď moc asi nenaběhá a spíš se vozí nebo nosí, tak bych klidně dala i vyšší, jde o teplo. Byly teorie, že se mají dávat kotníkové, aby se kotník podepřel, ale spíš mi logicky zní ta protichůdná, že naopak má zůstat volný, aby se sám zátěží zpevňoval.

kami1984
6. led 2015

My kupujeme capiki.cz a jsme spokojeni, syn ma 3,5let

mafeska
6. led 2015

na doma žádný, jen fusky třeba s protiskluzem a boty na ven až se pořádně rozchodí 🙂

vkkc
6. led 2015

žádné... pokud máte koberec, jsou ideální jen ponožky, pokud lino nebo plovoučku, tak s protiskluzem.

olusenka
6. led 2015

těžko říct, co je správné, já jsem spíš pro zpevňování nohy, hlavně při chůzi na nezdravém podkladu jako je plovoučka, dlažba apod., něco jiného je tráva, písek apod.
Já jsem byla u syna spokojená se sandály Santé a Fare, oboje na tři přezky, Santé je ale už nevyrábí, má snad jen na suché zipy, což je na nic.
Dcera naopak měla měkké kožené capáčky, takže nohu neměla zpevněnou. Bohužel oba, ať už nosili syn zpevněné boty a dcera ne, mají sklon k vychylování kloubu (kotníku) na vnitřní straně nohy. Syn to má na obou nohou, na pravé hůř, dceři se to pomalu začíná objevovat taky. ☹ proč to tak je, nevím.

ontogeniacz
26. únor 2015

Pokud začíná chodit, tak bych se obouvání doma snažil zcela vyhnout! Zajistěte mu co největší kontakt s povrchy a pokud je to nutné, tak třeba protiskluzové ponožky.

mandarinka21
26. čer 2015

Holky, vy tomu rozumite 🙂 poradte mi taky, prosim. Ja koupila synovi tyto polosandale, jsou super, mekke, kozene, dobre sedi. Ale nemaj pevny kotnik. Vzadu jsou vysoke, ale bota nejde ze strany pres kotnik, ale je pod nim. Myslite si, ze jsou boty vhodne na prvni chuzi? Zatim jsou tu snahy o samostatnou chuzi, ujde par kroku. Za ruce vic, ale neni to zatim zadna velka hitparada. Jsou v pohode?
Diky moc!

http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=82256928&tab=2

santna
28. čer 2015

protiskluzové ponožky, sandálky ecco.