icon

Jakou polohovací židličku a chodítko doporučujete pro pětiměsíční dítě?

sanyy22
6. pro 2021

Ahoj holky, mám 5 měsíčního chlapečka, a tak se pomalu začínám koukat po nějaké polohovací židličce a nějakém chodítku, byla bych ráda kdyby jste mi někdo poradili z vlastní zkušenosti s čím jste spokojené ☺️

lidija1234
6. pro 2021

@sanyy22 ahoj chodítko bych nekupovala malý se naučí líp sám když ho dáš do choditka tak mu tím kazis chuzi. Ono je to pohodlné že nemusíš miminko neustále hlídat jak zkouší chodit aby nespadl a nebouchnul se ale za mě chodítko je spíš ke škodě než k užitku. Jinak židličku taky vybírám a zatím nevím kterou 🤷😊🍀

journals
6. pro 2021

@sanyy22 choditko zbytecne a polohovaci zidlicka vlastne taky. Pockej a pak kup rostouci zidli. Ta vam vydrzi roky

moonulka
6. pro 2021

Souhlasím s výše uvedeným, chodítko je spíše na škodu. Židličku jsem taky kupovala až rostoucí, z Lidlu 🙂

sanyy22
autor
6. pro 2021

Děkuji holky, jdu na tu rostoucí židlicku mrknout 🥰

michaelarousova
6. pro 2021

@sanyy22 za me teda zidlicka ano …mame peg pegero a jsem spokojena☺️ Choditko jsme teda nemeli ,malej pak chodil se vsim conse dalo😂

fouskovi
6. pro 2021

@sanyy22 rostoucí židličku ano ale ne z Lidlu má nízkou nosnost

pe_tu_ss_ka
6. pro 2021

Židličku máme chicco polly magic.. a chodítko určitě ne. Jestli mate instagram koukněte na profil detska_fyzio_mama má to tam pěkně popsané..přikládám pár fotek pro představu..

danielaveve
6. pro 2021

My jsme spíše pořídili hrací stolek. Naučil se pak k němu stoupnout a obcházet ostatní nábytek. Tenhle je super i pro ještě nestojící děti: www.pilulka.cz/skip-hop-stolek-aktivni-explore-... . A jelikož mi syn neseděl sám asi do 8 měsíce tak jsme krmili v lehátku a pak měl židličku.

katule1990
6. pro 2021

@sanyy22 Jak už bylo napsáno výše, chodítko určitě ne. Polohovací židlička za mě ano, moje dítě si zatím samo nesedlo a je mu 13 m, bez židličky je to krmení divý zvěře (u našich) 😁. Mám polohovací Kinderkraft, myslím, že je nejprodávanější podle Heureky. Jsem s ní spokojená 🙂.

petulkadodo
6. pro 2021

@sanyy22 My jsme v tomhle věku kupovali polohovací židličku Kinderkraft a je super, i v 16 měsících v ní jí dítě rádo. Chodítko ani nic podobného jsme neměli. Pro vývoj je nejlepší, když dítě co nejdéle leze, ani nevodit za ruce, ale počkat, až se postaví sám, nejdřív u nábytku a časem to zvládne i sám v prostoru.

mamikry
6. pro 2021

@sanyy22 Za me polohovaci zidlicku ano. Na dve predchozi jsem mela rostouci a pul roku jsem krmila na stridacku v autosedacce nebo na kline, protoze dlouho nesedely a zidle byla na nic. Dela se na ni sice "vsadka" pro miminko, ale je jen do 9 kg, coz nase deti mely na pul roce. 🙂 Ted mam Chicco Polly Magic Relax a pulrocni basti v ni, je super. Choditko bych nekupovala. Mladsi ho mel az v roce, kdyz uz sam zacinal chodit. Mame takovou drevenou jezdici kuchynku.

zuzekk
6. pro 2021

K rostoucí židli (např tripp trapp) lze pořídit lehátko a pak baby set, vznikne sedátko. Jedna pěkná židle, která nijak nezabírá prostor, tak vydrží léta.

felixfelicis
6. pro 2021

Polohovací židličku určitě ano, rádi stolujeme kulturně a všichni spolecne, a nejmladsi dítě s námi tak mohlo už hodně brzy během obeda "sedet" taky u stolu. Měli jsme Chicco Polly.

kafr
7. pro 2021

Chodítka ne (jak už vysvětlily holky)
Židličku jsme měli polohovací Chicco, jako byla fajn od prvních přikrmů do cca 1roku. Pak už se jí v ní špatně sedělo - podkluzovala, nemá kolmý sed, nemohla se opřít. Přešli jsme na obyčejnou dětskou dřevěnou židličku (složí se židlička + stoleček)

jako_mala_holka
7. pro 2021

Chodítko určitě ne, ale polohovací židlička je fajn, používáme i teď v roce a půl, zatím vyhovuje

elesse
7. pro 2021

Choditko taky urcite ne. Zidlicku mame rostouci z lidlu, nosnost ma podle me dostatecnou, nepotrebuju mit do 100 kg, mame i normalni zidle🙂 do te doby jedl v lehatku nebo na podlozce na zemi.

zuzekk
7. pro 2021
kafr
7. pro 2021

@zuzekk to je Jitro nebo HAUK?
Oni je fajn, že se k nim dá nakoupit spousta komponentů, takže opravdu od miminka až po... Představte si, že až po střední školu! 😂 (Zkušenost sousedů, jejich dceru učím na SŠ, židlička Jitro)

zuzekk
7. pro 2021

@kafr stokke
Souhlasím🙂 nakonec těch utrat za komponenty není tolik, jen lehátko a "sedátko", případně ksandy a polštářek, vycitam si, že jsem neporidila dřív, lehátko jsme mohli využít dýl

mamikry
7. pro 2021

@zuzekk Tohle se mi moc libilo, jenze nosnost je jen do 9 kg, coz nase deti mely v pul roce. Jinak je to fajn vychytavka.

zuzekk
7. pro 2021

@mamikry u nás se to taknejak sešlo, kg a než začal sedět, ale bylo to asi těsně. Popravdě jsem na nosnost ani nevzdechla, ani mě to nenapadlo🙂 rezerva tam určitě bude, pro případ nárazu, tahu..