Které léky apod. mít koupené dopředu?
Ahoj, které léky apod. kupujete už před narozením dítěte?
Taky jsem pro nekupovat žádné dopředu. Nechápu moc k čemu. Max třeba před očkováním, pokud jste zastánkyní srážení teploty a pokud nemáte blízko lékárnu. Ani na pupík jsem nic nekupovala. Dceři je 2,5 r. a jen jednou měla lék - čípek na teplotu při 6. nemoci - dnes už bych nedala.
Po domluvě s pediatrem jsem před porodem pořizovala čípky a sirup na teplotu, samozřejmě teploměr s ohebnou špičkou, líh na pupík, Espumisan na koliku. Jinak odsavačku hlenu, krem na opruzeniny apod
Tak já koupila. 😊 Lékárnu nemám za rohem.
Měla jsem doma jedno balení čípků, biogaiu, to jsou ale probiotika, líh na pupík. A to je asi vše. Jo a mořskou vodu do nosiku, to se nám velmi osvědčilo.
Jen paralen čípky, jinak nic. Je fajn mít doma mořskou vodu a odsavačku na vysavač.
dopředu jsem nic nekupovala, neb hned druhý den po propuštění z porodnice byla kontrola pediatrem a až po prohlídce mi bylo doporučeno co pořídit...
Paralen cipky, lih na pupik, slunec. olej (v pripade holky), odsavacka hlenu na vysavac, libenar
Nepochopim, ze nekdo muze nemit doma aspon leky na horecku. Bydlim v centru velkeho mesta, ale jako kdyz bude mit syn horecku a ja budu doma sama, tak s nim pujdu do lekarny pro sirup? Nebo kdyz dostane horecku v noci? A ze se to uz stalo - sel spat v pohode a noci zacal horet. Ze dite za dva roky nemelo nikdy horecku, je super, ale osobne zadne takove dite neznam. Takze za me urcite neco na horecku (u miminka v cipkach). Na pupik lih, do nosu morskou vodu ve spreji a odsavacku na vysavac. A na prdiky jsem v podstate od narozeni (asi od tydne) davala bio gaiu a nejaky kapky, tusim Babycalm nebo Espumisan. A ja mela jeste desinfekci, kdyby mel nejake skrabnuti treba.
@ivis_b Tak horečka se dá srazit mnoha jinými způsoby než léky. Jsem zdravotní sestra, vím co dělat.
A líh na pupík, no nevím nevím. Hrozně vysušuje a pak to praská a krvácí. Nechápu proč se stále doporučuje. Za mě udržovat v suchu, čistotě, npřekrývat plenkou, větrat a potírat řepíkem lékařským.
Mela jsem cipky a syrup proti horecce, lih, borovou vodu, bepanthen, teplomer, kulisek rehydratacni roztok, sprej s morskou vodou do nosu...mozna i neco vic, ale ted si nevybavim, zbytek (biogaia, espumisan atd.) se dokupoval pozdeji dle potreby, ale klidne bych si ted koupila dopredubi tyhle veci.
Já jsem teda neměla nic a jednou asi v půl roce jsem potřebovala něco na srážení teploty a byl svátek a všechny lékárny zavřené. Takže za mě ano, koupila bych čípky na teplotu. A taky bych koupila něco do nosiku, to se taky hodilo. Než pak mít nervy, že jsem něco nekoupila😉
Panadol čípky, Espumisan, teploměr.Dcera onemocněla hned po šestinedělí.A to mi naše dětská tvrdila,že do tří měsíců nemůže onemocnět když budu kojit 🙈Holka byla furt na prsu a stejně měla nějakou virózu...

@cimroska Vůbec žádné, holce budou 2 roky a zatím žádné ani nepotřebovala. V nouzi se dá vždy skočit do lékárny, u nás je nejbližší pohotovostní 25km. Bývají v každé nemocnici, mají non stop provoz. Zbytečně by léky prošly, mě to pak přijde jako plýtvání. Kór když se obtížně likvidují.