icon

Které léky apod. mít koupené dopředu?

cimroska
25. led 2020

Ahoj, které léky apod. kupujete už před narozením dítěte?

Strana
z2
danask88
25. led 2020

@cimroska Vůbec žádné, holce budou 2 roky a zatím žádné ani nepotřebovala. V nouzi se dá vždy skočit do lékárny, u nás je nejbližší pohotovostní 25km. Bývají v každé nemocnici, mají non stop provoz. Zbytečně by léky prošly, mě to pak přijde jako plýtvání. Kór když se obtížně likvidují.

luj89
25. led 2020

Taky jsem pro nekupovat žádné dopředu. Nechápu moc k čemu. Max třeba před očkováním, pokud jste zastánkyní srážení teploty a pokud nemáte blízko lékárnu. Ani na pupík jsem nic nekupovala. Dceři je 2,5 r. a jen jednou měla lék - čípek na teplotu při 6. nemoci - dnes už bych nedala.

jjasmina
25. led 2020

Po domluvě s pediatrem jsem před porodem pořizovala čípky a sirup na teplotu, samozřejmě teploměr s ohebnou špičkou, líh na pupík, Espumisan na koliku. Jinak odsavačku hlenu, krem na opruzeniny apod

eithelwing
25. led 2020

Tak já koupila. 😊 Lékárnu nemám za rohem.
Měla jsem doma jedno balení čípků, biogaiu, to jsou ale probiotika, líh na pupík. A to je asi vše. Jo a mořskou vodu do nosiku, to se nám velmi osvědčilo.

cuuza
25. led 2020

Jen paralen čípky, jinak nic. Je fajn mít doma mořskou vodu a odsavačku na vysavač.

zatrepalkova
25. led 2020

dopředu jsem nic nekupovala, neb hned druhý den po propuštění z porodnice byla kontrola pediatrem a až po prohlídce mi bylo doporučeno co pořídit...

karla2015
25. led 2020

Paralen cipky, lih na pupik, slunec. olej (v pripade holky), odsavacka hlenu na vysavac, libenar

jjasmina
25. led 2020

@karla2015 na co ten olej

ivis_b
25. led 2020

Nepochopim, ze nekdo muze nemit doma aspon leky na horecku. Bydlim v centru velkeho mesta, ale jako kdyz bude mit syn horecku a ja budu doma sama, tak s nim pujdu do lekarny pro sirup? Nebo kdyz dostane horecku v noci? A ze se to uz stalo - sel spat v pohode a noci zacal horet. Ze dite za dva roky nemelo nikdy horecku, je super, ale osobne zadne takove dite neznam. Takze za me urcite neco na horecku (u miminka v cipkach). Na pupik lih, do nosu morskou vodu ve spreji a odsavacku na vysavac. A na prdiky jsem v podstate od narozeni (asi od tydne) davala bio gaiu a nejaky kapky, tusim Babycalm nebo Espumisan. A ja mela jeste desinfekci, kdyby mel nejake skrabnuti treba.

karla2015
25. led 2020

@jjasmina tenkrat v benesovske porodnici tim holcickam promazavali pysky, aby jim neprirostly, takze sem pak aplikovala i u druhe, a doporucovala mi to i sestricka u pediatra.

danask88
25. led 2020

@ivis_b Tak horečka se dá srazit mnoha jinými způsoby než léky. Jsem zdravotní sestra, vím co dělat.
A líh na pupík, no nevím nevím. Hrozně vysušuje a pak to praská a krvácí. Nechápu proč se stále doporučuje. Za mě udržovat v suchu, čistotě, npřekrývat plenkou, větrat a potírat řepíkem lékařským.

jjasmina
25. led 2020

@karla2015 a to je nějaký specialní pro děti? nestačí třeba aviril?

jjasmina
25. led 2020

@danask88 joo to vám neřeknu, já třeba dostala seznam něčeho základního od pediatra, co bych měla mít doma až se malá narodí

dominika1986
25. led 2020

Mela jsem cipky a syrup proti horecce, lih, borovou vodu, bepanthen, teplomer, kulisek rehydratacni roztok, sprej s morskou vodou do nosu...mozna i neco vic, ale ted si nevybavim, zbytek (biogaia, espumisan atd.) se dokupoval pozdeji dle potreby, ale klidne bych si ted koupila dopredubi tyhle veci.

karla2015
25. led 2020

@jjasmina uplne obycejny, rekla sem v lekarne, ze chci ten olej a oni vedeli....prodaval se ve stejne lahvicce jako se prodava lih (takova ta hneda s bilym uzaverem)

jjasmina
25. led 2020

@karla2015 aha tak uvidime, třeba mi v porodnici taky řeknou ještě 🙂 ale děkuji

karla2015
25. led 2020

@jjasmina neni zac....treba v motole nerikali nic....v benesove zase tohle....

jjasmina
25. led 2020

@karla2015 jj ono co doktor, to jinej názor

karla2015
25. led 2020

@jjasmina bohuzel, clovek aby se pak zblaznil😃

nelinecka1
25. led 2020

Já jsem teda neměla nic a jednou asi v půl roce jsem potřebovala něco na srážení teploty a byl svátek a všechny lékárny zavřené. Takže za mě ano, koupila bych čípky na teplotu. A taky bych koupila něco do nosiku, to se taky hodilo. Než pak mít nervy, že jsem něco nekoupila😉

jjasmina
25. led 2020

@karla2015 To teda, dnes jsem třeba sledovala na tv Relax , mluvila tam nějaká fyzioterapeutka, která zase odsuzovala používání šátků a nosítek pro miminka, kvuli deformacím nožiček i páteře. Takže opravdu, co odborník, to jinej názor no.. Ale to už sme jinde 🙂

zmrzlinka
25. led 2020

Panadol čípky, Espumisan, teploměr.Dcera onemocněla hned po šestinedělí.A to mi naše dětská tvrdila,že do tří měsíců nemůže onemocnět když budu kojit 🙈Holka byla furt na prsu a stejně měla nějakou virózu...

olga_
25. led 2020

@danask88 Konečně osvícený názor s lihem! Děkuji za něj! My se u něj u dvojčat obešli a vše v naprostém pořádku. Už bych chtěla vidět dospělého, který si bude do otevřené rány dobrovolně patlat líh...

karla2015
25. led 2020

@olga_ Tak ten lih se nema davat primo na pupik, ale okolo, aby se tam nezanesly bakterie, co si pamatuju.

gruyerre
25. led 2020

@cimroska po jedné krabičce paralen čípků a nurofen čípků. Stojí to dohromady do 100 Kč, takže i kdyby se to nemělo nikdy využít, což je nepravděpodobné... Lepší než s miminem s horečkou v noci jezdit do pohotovostní lékárny 30 km.

cimroska
autor
25. led 2020

@gruyerre určitě. Děkuji. O peníze mi vůbec nejde. Raději být pripravena, než ušetřit par korun. To raději usetrim za něco jineho, než šetřit na dítěti..🙂

olga_
25. led 2020

@karla2015 To si skoro říká o anketu, kdo kam ten líh dává, protože tuto informaci jsem já třeba od zdravoníků nedostala. Prostě potřít pupík lihem.

gruyerre
25. led 2020

@cimroska to ja jsem si ani na chvilku nepomyslela, že bys chtěla na mimcu šetřit, to byl jen takový můj myšlenkový pochod 😁

ajja87
25. led 2020

@danask88 mě by třeba zajímaly ty jiný způsoby? poněvadž pokud myslíš zábaly?tak třeba u nás se praktikovat nemůžou, jelikož dcera má i při horečce neskutečně studené ruce a nohy. A pokud mi bylo pediatrem dobře porazeno,tak při studených rukách a nohách se zábaly nesmí dělat.

karla2015
25. led 2020

@olga_ me to takhle bylo receno i ukazano v porodnici....njn co doktor (sestra), to nazor

Strana
z2