Kupujeme výbavu pro miminko - co kupovat nové?

no_title
16. únor 2017

Jelikož jsem žádné podobné téma nenašla, zakládám tuto diskusi, věřím, že mnoha nastávajícím maminkám pomůže 🙂
Jako mnoho rodin máme i my omezenější finance, takže nebudeme kupovat vše nové, v podstatě budeme téměř vše kupovat z druhé ruky, ale zajímalo by mě, jestli jsou nějaké věci, které by se z druhé ruky kupovat neměly? Třeba matrace apod.?

jipe
16. únor 2017

@no_title všechno asi záleží na stavu věcí, já bych nekoupila z druhé ruky autosedačku, matraci a ložní prádlo (ale třeba naše matrace je v top stavu, používala jsem ty zespodu pogumovaný prostěradla, takže žádná nehoda se jí nedotkla), pak ještě dudlíky, lahvičky, lžičky

medulinek
16. únor 2017

urcite autosedacku,max od hodne dobrch znamych,kde bych vedela,ze opravdu neni bourana,pouzitou sedacku jsme koupili do druheho auta,kterym jezdi 3x tydne mala do skolky 5km,ale chce ji to prohlidnout,nesmi byt nikde napraskla,pochroumana apod.matrace si myslim,ze spousta maminek prave pouziva ty chranice a vetsina se da vyprat potah,tam bych asi nebyla tak hakliva,to same lozni pradlo,vyperes.A urcite ne dudlíky a savičky.

dandaa
16. únor 2017

Vse kupuji nove ,jelikoz planujeme i dalsi dite tak se veci hodi.Jen jeden kocarek mam od zname na chalupu.Co jsem videla tak se da po bazarkach poridit spoustu veci v super stavu.

mysicka_lb
16. únor 2017

Já bych určitě koupila novou odsávačku na hleny (nosátko). Překvapilo mě, že i tohle někdo prodává a dokonce poptává použité🙂. A dětský teploměr. Pak žínky a osušky (kdyby nic jiného, jsou to věci, které se využívají opravdu dlouhodobě, nejsou na pár týdnů). Matraci bych asi také volila novou, ale na druhou stranu u mého prcka vůbec nebyla potřeba, odmítal od samého miminka spát v té dětské klecové postýlce a já jsem ho nenutila. S nákupem dudlíků a lahviček bych moc nespěchala, to možná nebude potřeba vůbec (ale kdyby ano, pak určitě nové).

korin
16. únor 2017

Záleží na háklivosti maminky 😉 Asi dudlík (ovšem ty silikonové se nám podařilo darovat a přišly prý celkem vhod...). Hodně věcí, které jsem si kupovala nové, jsem používala i pro druhé dítě, bude je mít i třetí a kdo ví, jistě by vydržely i další uživatele. Takže zpětně si nemyslím, že je potřeba kupovat zbrusu novou výbavu, je to hodně otázka důvěry k tomu, kdo vám věci prodá, daruje, či půjčí.

tararees
12. bře 2017

Matraci teda rozhodně za mě novou - neproleželou, kvůli zádům a páteři a jinak jak říkají ostatní dudlíky, lahvičky a všechny tyhle podobné věci, nevím jestli se dnes miminkům strká teploměr do zadečku, ale asi je taky lepší nový. Já plánuji i nový kočárek, pokud někde nenajdu ten co chci, protože v něm chci odvozit nejenom první dítě, ale i ty další 🙂 ale postýlka, přebalovák (teda podložku na něj novou), oblečení, látkové pleny, ale u těch si dám s výběrem pozor, beru z druhé ruky 🙂

alcar
12. bře 2017

@no_title matraci bych klidne koupila pouzitou, ale jen pokud mas moznost si ji prohlednout. Ne vsechny deti spavaji v postylce prvidelne a casto. Hodne deti spi v posteli s rodici a postylka a matrace jsou spis nevyuzity. Dalsi vec, kterou bych koupila novou nebo aspon zanovni (v podstate stejny duvod jako u te matrace) je monitor dechu. Ten bych treba nekoupila po dvou detech apod.

barbara04
12. bře 2017

novy: monitor, dudlik, savicky a asi matraci.... jinak mam od kamarádek nebo bazarku a neřeším

soleilll
12. bře 2017

Jako první mě napadly jednorázový plíny, dudlíky a savičky na flašky. 🙂 Za sebe bych asi nechtěla jetou matraci do postýlky a kočár. Ovšem jestli máš v okolí nějakou kamarádku, příbuznou nebo známou, o které víš, jak žije a jak se chovají její děti, tak bych klidně brala od ní. Autosedačku máme pokaždé z druhé (možná i třetí) ruky a nevidím v tom jediný problém - potah se dá sundat a vyprat, tělo sedačky jednoduše prohlídneš a u známých značek za relativně dobrý peníz v případě potřeby dokoupíš náhradní díly. Novou bych určitě pořídila i odsavačku na nos a teploměr, monitor dechu stačí použitý, ale nejlíp ještě v záruce. Je teda pravda, že je určitě rozdíl první a druhé dítě - většina věcí se dá zdědit v rámci sourouzenců a pak ještě prodat. Takže na prvním dítěti bych až tak nešetřila (pokud to jde), protože spoustu toho využiješ dvakrát (třikrát, čtyřikrát,...).

pavlinakm
12. bře 2017

ja mam plno veci z druhe ruky. rozhodne ale ne takove veci co nejdou preprat/dukladne vycistit. radim sem matraci, hygien.potreby, lahvicky, dudliky. Taky zalezi od koho ty veci jsou, jestli se to dedi v rodine nebo od zcela neznamych lidi. Rozhodne investice do obleceni je pro me zbytecna. Mala ma ted 3mesice a uz vyrazuji llno obleceni, co ani na sobe nemela. Kdyz uz tak koupim neco slavnostnejsiho, ale jinak ne

katerina2608
Odpověď byla odstraněná
Zobraz