Látková plena s vyměnitelnou vnitřní vrstvou dm. Máte zkušenost?

veru181
6. bře 2021

Uvažuju u přechodu na plínky s vyměnitelnou vnitřní vrstvou. Budu teď něco objednávat v dmku a narazila jsem tam na tuto: https://www.dm.cz/babylove-set-latkovych-plen-v...

Máte s ní prosím někdo zkušenost? Má cenu ji vzít na zkoušku? 🙂 Jinak moje představa je taková, že bych kupovala jednorázové vnitřky (rozložitelné, něco jako perlan) a počůrané vyprala, pokakané vyhodila - je to reálné? Pokud se mi plínka osvědčí, koupím jich samozřejmě víc 🙂.

katule1990
6. bře 2021

@veru181 Ahoj, mám pocit, že se někdo na látkový plínky z DM ptal na FB v Poradně pro látkovačky, tak zkus kdyžtak kouknout.
Jinak nevím, jak to myslíš s jednorázovýma vnitřkama. Vevnitř je vkládačka (savá vrstva), kterou musíš prát. Svrchní se taky perou jednou za pár dní (po čůrání stačí vyvětrat) nebo samozřejmě vždy, když na nich skončí hovínko. Perlan se spíš někdy dává ještě na savou vrstvu jako separačka, aby se případný hovínko i s tím vyhodilo a nezašpinila se tolik plena. Perlan ale dost saje, takže při čůrání drží vlhkost, což není moc žádoucí. Já perlan používám místo vlhčených ubrousků a super. Peru všechny už 4 měsíce a pořád drží 🙂.

veru181
autor
6. bře 2021

@katule1990 Super, děkuji za tip a vysvětlení. Je to pro mě novinka, takže spíš porovnávám představy s realitou 🙂

katule1990
6. bře 2021

@veru181 Já nejsem nějaká extra zkušená, používám látkové pleny zatím 4 měsíce, hned od porodnice. Ale přečetla jsem toho už úplný slohy 😂. Je tady na MK i skupina na látkové pleny, tam ti příp. taky poradí. Nebo ta FB skupina, tam bude reakcí nejvíc 🙂.

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
vendes
7. bře 2021

S látkovými plenami z DM zkušenost nemám, ale tuhle jsem je tam viděla a musela jsem si říkat, nekupuj je, nekupuj je, doma máš dost.
Na začátku mi pomohl tenhle letáček, abych se zorientovala. Nevím, jestli budw čitelný.

veru181
autor
7. bře 2021

@malytlustyhroch Děkuji za informace, zatím se v tom teprve začínám rozkoukávat, takže jsou pro mě všechny cenné 🙂.

@vendes Já si právě říkala, že by to bylo pohodlné, když už objednávám něco jiného 🙂. Přehled je super, moc děkuji 🙂

vendes
7. bře 2021

@veru181 Vyfotím vám i druhou stranu.

inkheart
7. bře 2021

@malytlustyhroch taky mám problém se schnutím- doporučuji klasické ctvercove plenky (nemusí to být složité, já je dávam na rovno do svrchních kalhotek s kapsami)

katule1990
7. bře 2021

@inkheart U nás stejně. Kalhotkové plenky schnou snad 3 dny. Používám převážně čtverce a ty jsou suché za 12 hodin, tj. večer vyperu, ráno jsou suché. Pak si je během 10 minut předskládám na yo fold a při přebalování už žádná práce navíc není 🙂.

vendes
7. bře 2021

@veru181 Ja jedu české kalhotkové pleny a svrchňáky, AIO zahraničních značek. Čtverce a kapsové mi nevyhovaly vůbec.

bykmil
25. bře 2021

kalhotkové schnou hodně dlouho. Nejlepší z hlediska schnutí jsou fakt čtverce a přes ně svrchní kalhotky. Určitě bych volila novorozenecké a potom další velikost 🙂