Nejlepší pleny pro kojence a batolata: Jak vybrat?
Jaké plenky máte nejraději? Je třeba rozdíl v plenkách jedné značky pro miminko a potom pro starší? Má vůbec cenu kupovat ty jedničkové, když jsou 2-5kg? Není lepší koupit rovnou ty 3-6kg? Je jasné, že zase bude každému vyhovovat něco jiného, ale chci si udělat přehled, třeba i o značkách, které neznám.. 🙂
Ja zkoušela asi vše co je na trhu. Ano někdy je rozdíl mezi menšími a většími velikostmi. Např lupilu z Lidlu, tam nám vyhovaly ty velke velikosti 3+ ale ty malé nic moc. Za třeba babylove z dm naopak, malé fajn a velké nic moc. Nejhorší byly asi takové ty levné z Tesca a pampersky, ty děsně smrdí. Naopak nejradši mám huggies. Co se týče velikosti, ono je to opět co značka, to jiný tvar a váhové rozpětí. Třeba z dm sem brala ty nejmenší jeden balík do porodnice a i tam byly tak tak, huggies měla jedničky asi týden a pak už sme přešly na dvojky, zato lupilu jsou ji jedničky ještě v 6 týdnech, ty jsou větší. Taky záleží jak velké budes mít dítě, synové neměli ani 3 kila, u těch sem ty malé velikosti využívala dlouho, dcera měla 3 a půl kila, ale jsou děti, co se rodí s váhou přes 4 kg, tam už ty malinké nevyužiješ prakticky vůbec. Takže shrnuto podtrženo, koupila bych po balíčku pár značek na vyzkoušení, podle odhadu váhy přizpůsobila tu velikost a nedělala žádné velké zásoby. Taky můžeš pak nakoupit tunu plen a zrovna po nich se ti dítě bude opruzovat :D
Pouzivam ruzne asi 5 znacek ... Ale nejlepe sedi a nejkrasnejsi mi prijdpu hugies jspu takove vypracovane mi prijde...
Zadne plenky mi nikdy neprotekly...
Pokud vam protikaji ( nez je vyhodite zkuste je obleknout naopak 🙂 zapinani vzadu 🙂
Jinak pouzivam
Beauy baby eko
Huggies
Pampers ( pants i normalni )
Dm obyv pants i normalni
Vubec jsem nebyla spokojena s hipp a s nejakyma drahyma z hypernovy
Hipp byly strasne moc tvrde po vycurani ...syn z toho rval...
Jo a pampers nesmrdi ( by me zajimalo zda cesky trh a zapadni ma jinou vyrobu )
@kecupka66 od přítele sestra taky používá ty levný zelený dada plenky a vždycky když se pokadil tak mu to vyteklo až na záda mě se to v těch pamperskách nestalo ani jednou vždycky z toho byla jenom na mrtvici
@veronicka89 Jo, jsou jiný. Žiju ve FR a pro obě děti jsem používala na začátku Pampers premium care. když byli větší, přešla jsem na levnější z marketu, ale na noc používám pořád Pampers, ted mají ty speciální noční. Když jsem byla v ČR, tak to Pampers tam jsou daleko tenčí a mají nižší savost. A asi trochu smrdí, tady je fakt totálně bez vůně/zápachu.
V ČR kupuju babylove. 🙂
@me_druhe_ja prave ptz ja nakupuju v D nebo AT a nesmrdi ... 🙂
@me_druhe_ja u nas je nastesti jedno co koupum...nikdy nic neprotece jde sois o to jak hezky mu sedi...
Jedine co byly na nic byly hipp a nake bio drahe v CR .....
Jinak z lidlu super ... Z aldi... Ruzne 🙂
@veronicka89 u nás je to taky docela jedno. Jen na tu noc.davam i kvůli.mymu pocitu tu Pampers, věřím jim nejvíc. 😀 ale přes den tady jedem taky úplně obyč z hypermarketu a bez problémů. 🙂
@cekamnazazrak Ahojky, my používáme téměř od narození babylove z DM. Měli jsme dady, pampers, ale po těch se syn osypal. Byly až moc parfemované, vadilo to i mě, ta vůně. Nakonec jsme je prodala kamarádce a vrátila jsem se zpátky k babylove. Za nás jsou asi nejlepší.

@luckawm jj jsou top, jine nam moc ani nevyhovoval