icon

Oblečení po porodu u novorozence - velikost 50 nebo 56?

jituli84
17. zář 2019

maminky, jen jsem natrefila na takovou diskuzi, kupujuete vel 50 nebo 56? nebo obojí na začátek?

Strana
z2
pipi_puncocha
18. zář 2019

Já mám vyprané a nachystané oblečení vel. 56 a 62, pár kousků mám i menších, ale to je fakt cca 5-6ks co mám z druhé ruky, tak nevadí, když se to nepoužije. Když bude hodně malé miminko, tak se to holt rychle dokoupí. Ale jak píšou holky, mám pocit, že mezi značkami jsou enormní rozdíly, někdy třeba i 5cm v délce overálku stejné uvedené velikosti...

klea81
18. zář 2019

56

krasna_neznama86
18. zář 2019

Pro syna jsem kupovala od 56, narodil se driv, tak jsem dokupovala 50, nosil ji cca 2 mesice, ale bylo to H&M, ktery je vetsi.

nika_nadherna
18. zář 2019

Mě předpovídali 4kg obra, tak jsem nakoupila až od 56 výš. Nakonec se narodil předčasně s 2,8kg a narychlo jsem sháněla 50, které pak nosil skoro 2 měsíce. Takže je to individuální. Do začátku bych ale určitě nekupovala kvanta oblečků. Náš synek ani všechno neunosil, ale kamarádka měla blicí dítě a převlékala několikrát denně. Uvidíš až podle potřeby 😉

lobella
18. zář 2019

@jituli84 mela jsem oboji a pak 50 dokupovala, mala ji nosila pres 2 mesice, pri propusteni mela 2,5 kg

baris
18. zář 2019

@jituli84 já kupovala jen 56. Starší dcera měla míry 53cm/3,1kg, takže za 14 dní byla malá i ta 56 😁😁😁. Mladší byla menší puclik - 50cm/3,4kg. I zde byla vel 50 zbytečná.

leneee
18. zář 2019

@jituli84 ja mela 56 a dcera ji mela max tyden, u syna jsem najela rovnou na 62-ta mu vydrzela cca 3 tydny. Zalezi jake bude mimco velke-moji byli obrici.

babanci
18. zář 2019

Tak to mám čerstvou zkušenost. Myslela jsem, že budeme mít zase velké dítě, lékaři taky říkali a nakonec měla naše holčička 3 210 gr. Nakoupila jsem a našila vel. 56 a bylo jí to šíleně velké, hlavně čepičky jsem přepískla. Našila jsem na hlavičku 37 cm, co měla první po porodu a tahle měla jen 31 cm.

babanci
18. zář 2019

A ještě jsem si vzpomněla, že jsem v Lindexu nakoupila rostoucí body. A osvědčilo se. Má dole dvě možnosti zapínání a tak chvilku s dítětem roste.

rebe
18. zář 2019

Mně všichni radili, že 50 je blbost, děti z toho hned vyrostou, tak jsem měla věcí jen pár. Pak se mi narodilo malé blicí mimino a těsně po porodu jsem musela narychlo dokupovat, proože v 56 to fakt nešlo. Nosili tu velikost víc než měsíc, do 62 šli až po půl roce.

martinka_33
18. zář 2019

Měla jsem 56, holka ho měla měsíc, ze začátku jí bylo volnější, kluk ho nosil jen 2 týdny, ale on měl ne 4 měsících vel 68, něco i 74, a to jsem si na něj pořídila dostatek bodyček, protože u holky jsem toho měla málo a pořád jsem prala... Takže podle mě na to tady může být x diskuzí a stejně to dopředu nikdo neví, jak to mimino poroste 😀

markii88
18. zář 2019

Já jsem kupovala nejmensi velikost 56 ty male miminka ze zacatku tak rychle rostou ze 50 je zbytecna.

Strana
z2