Oblečení po porodu u novorozence - velikost 50 nebo 56?
maminky, jen jsem natrefila na takovou diskuzi, kupujuete vel 50 nebo 56? nebo obojí na začátek?
Taky od 56. Bylo mu to veliký těch prvních pár dní, možná i týdnů, ale než se rozkoukáš, bude mimču 56 akorát a pomalu budeš vyměňovat za 62 🙂
Původně jsem kupovala 56, pak doktor na utz hlásil, že bude prťavá tak jsem dokupovala 50 a nakonec se dcera narodila na 36+4 2450g, spadla na 2200g a mamina narychlo sháněla 44 a ještě jí to bylo volný 😂
@jituli84 Tak už v této velikosti víc nekupuj a najeď na 56.
@bassetlady Tak stát se může, ale v dnešní době zase během chvilky kdokoli dokoupí, takže to není žádný problém. Já u dvojčat měla pár kousků 50, několik i menších, že se ta dvojčata přece rodí dřív a menší. Předčasný hrozil od 29. týdne, ale narodili se 37+6 a oba měli téměř tři kila.
56 a menší mi fakt nechybělo. Nejmenší z mých dětí mělo 3.2 kg a 50 cm, takže takový průměr. A neměla jsem dojem, že by v tom nějak plavalo.. když je to moc ,,akorát", tak se to i špatně obléká...
Já měla nedonošence, domů šel s 2300g a 44cm a jak se to mezi známými rozkřiklo, tak mi plno lidí hned dodalo malé oblečky, že jsem nakonec zjistila, že do vel. 68 mám doma 100 bodýček. Takže za mě - kupovat od 56, menší nemá smysl (zvláště pokud už něco máš) a pokud bude mimčo menší, tak ony už to babičky, tetičky a kamarádky zvládnou (pokud nějaké máš). Jinak u nás v rodině se rodí zpravidla děti rovnou přes 50 cm.
A bacha na Pepco - to jsem vyřazovala nejdřív (jinak některé ty 50ky mu byly ještě v půl roce 🙂 ).
Jo, na těch 44cm byly 50ky bodýčka úplně v pohodě, dupačky jsem prostě zavázala kolem nožiček, hodily se polodupačky (kalhoty s ťapkou). Takže tipuji, že na 50 cm mimčo jsou v pohodě ty 56-ky.
50 jen do porodnice na odchod domu.Maly mel 48 cm a mel to akorat.Doma uz chodil v 56.Mela jsem 50ky oblecky od dcery,ta byla mensi,ale z tech vyrostl asi za 10 dni.
Záleží jaký máš odhad vahy a jaký jsi týden. já měla si pár kousků 62, 56 a min nic. Obě děti téměř 4 kila. Přišlo mi zbyteční ty pidi věci kupovat. Chvilku jim to bylo malinko větší, ale oni to neřeší 😉😃
Navíc z toho strašně rychle vyrostou.
Syn šel z porodnice v 62. Takže záleží co za drobka se narodí.
já kupovala 56 a když jsem byla v porodnici, tak manžel s mamkou dokupovali 50 (2 900g a 48cm)
Cca 5x komplet vel 50 ( body , overaly, teplačky) jednu mikinku 50 , a pak už 56 a taky od všeho max 5-6 ks. Nepočítám s tím že porodim obra - první dítko nosilo 56 až v 2 měsíci 😂
Ja zacinala na 62 🙂, uz sestricka u doktorky mi rikala, at mensi nekupuju.
Záleží i na materiálu. Mám body 50-56,malá má dva měsíce,už přes pět kilo a pořád je oblecu a také na značce. Pořiďte po pár kouscich a zbytek až se narodí 😉
Ja som mala najmensie 56 a nosila to asi tyzden 😂 narodila sa s 4,2 kg
Já měla od 56, syn měl po narození 53cm, ale v ty 56 hrozně plaval 😂
Záleží, jak velký dítě očekáváš. Já věděla, že holky budou malý, jedna 2,2 kg, druhá 2,6, u první jsem měla asi 2 sady 50 a pak jsem ještě dokupovala, protože to obě nosily tak 2 měsíce, než vůbec dorostly do 56.
Já měla pro dceru taky 56 a bylo jí to hrozně velké a tak jsem ještě dokupovala menší. Takže teď jsem poučená a mám velikosti obě. 🙂
Známá teď kupovala 50. Ale ona je drobeček🙂
Já vycházela z toho, že já i manžel jsme měli při narození nějakých 48cm, tak jsem si říkala, že dcera nemá být po kom velká. Takže jsem nakoupila 50, dcera měla opravdu těch 48cm a tu 50 mi nosila první měsíc. Nemám ráda, když to na tom miminku všechno plandá 😂
Tak jo holky, asi jsem se rozhodla koupim jak 50 tak i 56 🙂
Vzhledem k váze prvního dítěte a odhadem u druhého kupuju 62 a 68. :D Ale na začátek jsem používala i nějaké 56, ono taky záleží, kde to koupíš, každý obchod má ty velikosti trochu jiné a pokud ti nevadí, že to na dítěti bude na azčátku trošku plandat (jemu je to podle mě docela jedno), tak i něco málo ušetříš. 🙂
Já měla na začátek pár kousků vel. 56 a více pak 62. Větší z toho důvodu, že malý měl velký váhový odhad. Narodil se 4290 g a 52 cm. Jak se píše výš, záleží kde se oblečení kupuje. Třeba Pepco je menší a Lupilu (Lidl) větší.😉
Moj syn sa narodil so 46cm, vahovo spadol na 2.3kg a velkost 50 nosit overaliky s tapkami prvy mesiac a bodycka 6 tyzdnoch. Uprimne povedane neviem si ho predstavit v 56ke. Este na vianoce (2.5 mesiaca) mu boli hoodne velke.
Teraz na roku nosi velkost 68-74 (ma 7kg). 62ky nosil do 7 mesiacov.
Ale 50ky oblecka mi mamka dokupovala az 2-3 dni pred porodom, ked bolo jasne, ze syn bude prcek a vela az po porode. Mala som nachystane standartne 56ky, ked sa ti dieta narodi 51cm, tazko ho budes rvat do 50tok oblecenia. Ono sa ti to tak nezda teraz,ale nie je to prijemne, ked dieta v dupackach nemoze vystriet nohy poriadne alebo ho body taha pod pazuchami a da to jasne najavo..

Kupovala jsem věci od vel. 56...🙂