Péřová zavinovačka Dráčik Eva Kiedronová. Na jak dlouho využiji?
Krasny podvecer,zeny prosim o rady a Vase zkusenosti. Termin mame koncem dubna,chtela bych tuto zavinovacku,myslite,ze vyuziji ty 3-4 mesice,i kdyz uz bude leto?Popr.jakou zvolit velikost,aby detatko mohlo byt pote prikryvano na podzim v kocarku?🙂
Dekuji!
@danask88 jde o to, ze zde se "zavinovanim" mysli skutecne pevne zavinuti, kdy se dite nemohlo prakticky ani hnout a nemohlo se nijak rozvijet. Tato praktika ale nema lautr nic spolecneho s ctvercovou (na koso orientovanou) rychlozavinovackou, ktera umoznuje uplne v pohode plny pohyb ditete.
@sudylichozrout presne! Driv se zavinovalo uplne jinak nez dnes.
Tahle diskuze je trochu “jeden o koze, druhy o voze”
@leilinka1234 s tou knížkou souhlasím, brečela jsem dva dny z toho
Ahoj. Nečetla jsem ostatní příspěvky, tak možná se budu opakovat. Máme zavinovacku doma, mám teď miminko 3 týdny staré, a využíváme ji pořád... popravdě, malé je jedno, jestli spí v téhle nebo v té obyč na suchý zip, ale pro mě je důležité, že ji můžu krásně polohovat na záda... na rovné podložce na zádech nevydrží, řve a nesnáší to... takže v té rychlozavinovačce ji dávám jen na bok a to se prý nemá, kvůli vývoji kyčlí... takže jsem ráda, že ji můžu takhle dávat na záda, je pěkně schoulená a spinká... já ji teda vůbec nezavinuju, vlastně to má jenom jako podložku na které spinká, zkusila jsem ji zavinout jednou a po 15 minutách byla vzhůru úplně zpocená... nicméně souhlasím s názorem, že stejnou službu udělá perovy polštář, kde cena je úplně někde jinde... nám na tuhle zavinovacku přispívá pojišťovna, takže jsme 1000Kč dostali proplaceno 😊👍
@danask88 Paní chtěla znát osobní zkušenosti ze zavinovačky E.K. a ty jsem poskytla. Kolik je tu tedy odpovědí na položenou otázku? Míchá se vše dohromady. Kdo tento typ zná, ví že je to čtverec, který se případně zapne jedním knoflíkem. Tudíž název zavinovačka E.K. má jiný význam než zavinovačka z vašeho přiloženého úryvku textu z neznámé literatury a který ani neodpovídá na danou otázku. Samozřejmě nic se nemá přehánět, obyčejný selský rozum většinou napoví.
Teda, to mě zaujalo. Já jsem péřovou zavinku měla a používala ji pořád. Zajímavé je, že dcera také měla v roce jen 7 kg, ale nedávám to vůbec do souvislosti s peřinkou! Tu jsem používala do 4 měsíců věku dcery. Do 6 měsíců byla dcera na 50% percentilu. Až mezi 6 a 8 m stagnovala, pak zase nabrala, ale trochu pomaleji. Takže to nemohlo být spojené s tím, že dcera moc spí a proto se nekoji. Mmch. kojím do dneška (16m).
Ta péřová zavinovačka není nijak moc utahovací, není to na pevné zavinuti, jen to udělá kolem mimina takové útulňoučko.
Já byla tedy spokojená. Ale je drahá, to souhlasím.
Měla jsem ještě druhou od Little Angel a ta mi tak nevyhovovala. Pořád vypadával ten spodní cíp a taky byla volná, dcera v pohodě vytáhla ručičky. To už mi více seděly ty úplně obyčejné v porodnici.
@stellinda Ano, ale bydleli jsme v hodne teplem byte... to taky dost udela. 🙂
Mně se péřová zavinovačka osvědčila, sehnala jsem tady krásnou originální na bazaru za super cenu. Ale nepoužívala jsem ji na kojení, jenom jsem do ní šoupla spící dítě a ani jsem jej velice nestahovala, dítě si kdykoliv mohlo vytáhnout ručky nebo odkopat nožky, ty už jsem pak ani nezavinovala.
Ja jsem proti jakemukoliv zavinovani. Je to opet separace. Miminko ma na dotyk citit maminku, pomaha to laktaci, klidnejsimu spani, psychice. Zavinuti miminko "zklidni", ale ve skutecnosti ma stejny efekt, jako u mladat v hnizde. Pokud jsou osamoceni, snazi se byt v klidu a tise, aby na sebe neupozornili predatora.

no já péřovou od Kiedronové měla a nedám na ni dopustit. Já je teda zavinovala nalehko, žádné pevné utahování, ruce měli ven. Jak tu někdo zmiňoval, tak mlíka jsem měla až až - kojila jsem skoro 2 roky, mimina spokojené, kyčle pravidelně kontrolované a u všech dětí naprosto v pořádku bez léčby. To jsou zase fámy🙄 Věřím, že někomu sednout nemusí, ale někomu prostě sedne. Nejde to takto paušalizovat.
Já měla tu klasickou velikost a vydržela mi tak do 3-4 měsíců. Jinak pokud ji dělá jiná značka levněji, tak klidně tu. Já tu paní Kiedronovou beru s rezervou, taky to je asi do jisté míry kšeft, ale ta zavinka je dobrá. Jen je dobré mít třeba 2 na střídání a i 2-4 povlaky na ni (1 jsem si koupila a podle něj ušila další-má je zbytečně drahý). I když jsem tam dala plínku, tak to mimčo prostě někdy proteklo nebo poblindilo, tak než vypereš a usušíš tu předchozí.