icon

Plenky pro novorozence: Jaké jsou nejméně chemické?

eliska_f
29. pro 2022

Ahoj holky, na první měsíc - až 3 bych ráda pro budoucí prte pouzivala pleny s co nejméně chemickými přísadami, stejně tak u čistících ubrousků. U prvního jsem používala pampers sensitive - udrželi toho hodně, ale přece jen, když o tom vím už víc, začala bych teď méně chemicky. Díky za rady a tipy.

gbp
29. pro 2022

@eliska_f s eko plenami neporadim, kupovala jsem dada a ted babylove. babylove existuji i nature. ubrousky taky babylove s 99% vody. ale to jen na cesty, doma mam nastrihany perlan, macim ve vode nebo si nachystam vic i s trochou bio oleje.

terkezz
29. pro 2022

@eliska_f my použivali BabyCharm a Bobilo s perlanem😊

gdpr
29. pro 2022

Ja som mala chicco 2-5kg a potom az do odplienkovania babybabysoft neviem ci su na tom chemicky ale ani raz mi nepretiekli a to myslim vazne ani raz a to maly mal plienky tamker 2 roky a vlhcene som mala z dm babylove, ktore obahuju 99% vodu.

ferda90
29. pro 2022

@eliska_f ahoj, já taky hledala a hledám plenky, které nejsou parfemovane, které nejsou bělené atd, aby toho vsobe měly co nejmíň. Kupovala jsem babylove,teď když je syn trochu větší, tak pampers pants a včera jsme zkusila koupit babydreams Eco balení, tak jsem zvědavá. Používala jsem na zadeček perlan s vodou a teď kupuji ubrousky se síťové bez parabenu, bez vůně, bez parfemace atd atd od Hipp.

michaela666
29. pro 2022

Místo ubrousků je super perlan. Dá se koupit velké balení, podle potřeby nastříháš a s vodu bohatě stačí. Používala jsme ho i místo žínky při koupání. Na cesty do krabičky nebo koupit ubrousky s 99% vody. Plenky jsem měla od Babylove z DM.

vendes
29. pro 2022

Mezi eko pleny patří např. Bambonature, Eco by Naty, Muumi baby, Kit and Kin,... Nejlepší vlhčený ubrousek je perlan a voda.

krisstina93
29. pro 2022

Místo ubrousků používám perlan a vodu a plenky, no záleží co vám bude vyhovovat. Krom chemie taky nemusí mimcu sedět každá tvarem. Nám dost vyhovují dada a hugies.

zelenaesmolda
29. pro 2022

@eliska_f
a proc nezkusis latkovat kdyz chces bez chemie?Misto ubrousku bych volila perlan a vodu,ubrousky jenom na ven.

limali
29. pro 2022

@eliska_f najviac eko a bez chémie sú látkové a namiesto obruskov perlan, namočený v prevarenej vode s trochou oleja (mandľový napríklad). Varianta ktorá sa dá kúpiť - možno v DM nejaké bio plienky? A obrúsky s 99% vody 😊

veru181
29. pro 2022

My měli nejvíc Monperi a Babylove nature.

eliska_f
autor
29. pro 2022

@zelenaesmolda látkovat budu stejně jako u staršího, ale rozhodně ne hned ze začátku (první porod byl mazec pak u mě na léčení a to se s latkovkama nedalo), proto se teď ptám na tipy plen zde 🙂

vineta
29. pro 2022

@eliska_f Kupovala jsem Muumi, byly skvělé, ale vcelku drahé, pak jsem přešla na Babycharm a spokojenost veliká (i cenově). Střídám ještě s Pampers Harmonie a Kolorky, když nestíhám nic objednat, ty jdou sehnat v drogerii.

lenatko91
29. pro 2022

Eko se mi nejvíc osvědčily Bambo nature a MonPeri. A místo ubrousků perlan s vodou

veronicka89
29. pro 2022

@eliska_f koukala jsem ze jsi z brna ...kdybys mela cestu za hranice ...maji v muller v rakousku super muller plenky ...levne ale fajn

https://www.mueller.at/p/beauty-baby-windeln-oe...

Tohle jsou 4 ale maji i mensi cisla na prodejne 🙂

ondul
29. pro 2022

Za me jsou nej eko babylove z deemka a na umyvani perlan namoceny ve vode, nemusis ho vyhazovat, da se prat

eliska_f
autor
29. pro 2022

Holky děkuji za tipy a info 🙂

lokesa
30. pro 2022

@eliska_f Top jsou podle mě Moltex. Bambo nature jsou ok, ale Moltex jsou mnohem lepší.

muhehehe
30. pro 2022

Na umývání jsem používala perlanové ubrousky s mycí emulzí Medvídek, s plenkama úplně neporadím, my používali kdeco... on třeba formaldehyd je ve dřevu, potažmo buničině přirozeně, takže ani nějaké ,,eko" nemusí být výhra, ona i ta příroda je občas plná dráždivých věcí; něco je šetrné k životnímu prostředí při výrobě/likvidaci, ale ke kůži třeba úplně ne a naopak, já to brala tak, že nějakou normu snad splňují všechny. U posledního syna byly Nature plenky z DM paradoxně jediné, ve kterých byl okamžitě celý rudý, ty jediné na světě fakt absolutně nesnesl :D všechny ostatní od happy Mimi přes Lidl až po Pampers byly v pohodě 🙂) hodně jsme měli rádi Bella Happy.

fresshinka
17. led 2023

Eco by naty, moltex