Plenky pro novorozence: Jaké jsou nejméně chemické?
Ahoj holky, na první měsíc - až 3 bych ráda pro budoucí prte pouzivala pleny s co nejméně chemickými přísadami, stejně tak u čistících ubrousků. U prvního jsem používala pampers sensitive - udrželi toho hodně, ale přece jen, když o tom vím už víc, začala bych teď méně chemicky. Díky za rady a tipy.
Ja som mala chicco 2-5kg a potom az do odplienkovania babybabysoft neviem ci su na tom chemicky ale ani raz mi nepretiekli a to myslim vazne ani raz a to maly mal plienky tamker 2 roky a vlhcene som mala z dm babylove, ktore obahuju 99% vodu.
@eliska_f ahoj, já taky hledala a hledám plenky, které nejsou parfemovane, které nejsou bělené atd, aby toho vsobe měly co nejmíň. Kupovala jsem babylove,teď když je syn trochu větší, tak pampers pants a včera jsme zkusila koupit babydreams Eco balení, tak jsem zvědavá. Používala jsem na zadeček perlan s vodou a teď kupuji ubrousky se síťové bez parabenu, bez vůně, bez parfemace atd atd od Hipp.
Místo ubrousků je super perlan. Dá se koupit velké balení, podle potřeby nastříháš a s vodu bohatě stačí. Používala jsme ho i místo žínky při koupání. Na cesty do krabičky nebo koupit ubrousky s 99% vody. Plenky jsem měla od Babylove z DM.
Mezi eko pleny patří např. Bambonature, Eco by Naty, Muumi baby, Kit and Kin,... Nejlepší vlhčený ubrousek je perlan a voda.
Místo ubrousků používám perlan a vodu a plenky, no záleží co vám bude vyhovovat. Krom chemie taky nemusí mimcu sedět každá tvarem. Nám dost vyhovují dada a hugies.
@eliska_f
a proc nezkusis latkovat kdyz chces bez chemie?Misto ubrousku bych volila perlan a vodu,ubrousky jenom na ven.
My měli nejvíc Monperi a Babylove nature.
@zelenaesmolda látkovat budu stejně jako u staršího, ale rozhodně ne hned ze začátku (první porod byl mazec pak u mě na léčení a to se s latkovkama nedalo), proto se teď ptám na tipy plen zde 🙂
Eko se mi nejvíc osvědčily Bambo nature a MonPeri. A místo ubrousků perlan s vodou
@eliska_f koukala jsem ze jsi z brna ...kdybys mela cestu za hranice ...maji v muller v rakousku super muller plenky ...levne ale fajn
https://www.mueller.at/p/beauty-baby-windeln-oe...
Tohle jsou 4 ale maji i mensi cisla na prodejne 🙂
Za me jsou nej eko babylove z deemka a na umyvani perlan namoceny ve vode, nemusis ho vyhazovat, da se prat
Holky děkuji za tipy a info 🙂
Na umývání jsem používala perlanové ubrousky s mycí emulzí Medvídek, s plenkama úplně neporadím, my používali kdeco... on třeba formaldehyd je ve dřevu, potažmo buničině přirozeně, takže ani nějaké ,,eko" nemusí být výhra, ona i ta příroda je občas plná dráždivých věcí; něco je šetrné k životnímu prostředí při výrobě/likvidaci, ale ke kůži třeba úplně ne a naopak, já to brala tak, že nějakou normu snad splňují všechny. U posledního syna byly Nature plenky z DM paradoxně jediné, ve kterých byl okamžitě celý rudý, ty jediné na světě fakt absolutně nesnesl :D všechny ostatní od happy Mimi přes Lidl až po Pampers byly v pohodě 🙂) hodně jsme měli rádi Bella Happy.
Eco by naty, moltex

@eliska_f s eko plenami neporadim, kupovala jsem dada a ted babylove. babylove existuji i nature. ubrousky taky babylove s 99% vody. ale to jen na cesty, doma mam nastrihany perlan, macim ve vode nebo si nachystam vic i s trochou bio oleje.